A következő 7 pontban összefoglaljuk, hogyan juttathatjuk kifejezésre együttérzésünket és jószándékunkat:

1. Mindig képzeljük magunkat mások helyébe

Erős empátiát kíván meg tőlünk, hogy másvalaki cipőjét egy időre a lábunkra húzva átérezzük, min megy- ment keresztül embertársunk.
Ítélkezésmentesen gondoljuk végig az eseményeket úgy, mintha mindez saját magunkkal történt volna: ha valóban a szeretet és megértés ereje működik bennünk, sikerülni fog megérteni a másik fél szempontjait és élettörténetét.

Ezek mutatják meg, hogy szeretetteljesen és empatikusan viszonyulsz másokhoz (fotó: Shutterstock)

2. Kezeljünk másokat úgy, ahogy azt mi magunk is elvárnánk

Azt a törődést és együttérzést nyújtsuk mások számára, amit hasonló helyzetben magunk is megkívánnánk. Vegyük figyelembe, hogy a másik félnek aktuálisan mire van szüksége, a segítségre szoruló személy igényeihez igazítsuk cselekedeteinket. Sokszor ez pusztán egy visszareflektálás, ami azt sugallja: " érezlek, értelek és támogatlak" .

3. Bátorítás és lelkesítés

Nehéz vagy elakadt élethelyzetben lévő embertársainknak sokszor a legtöbb, amit adhatunk, az életösztönük és lelkesedésük felébresztése.
Ha képesek vagyunk motiválni másokat, önbizalmat és jövőbe vetett hitet plántálva , igazi kincset jelenthetünk a hozzánk közelállóknak.

4. Tiszteletteljesség

Mindenki megérdemli az emberi tiszteletet, hiszen valamennyien rendelkezünk olyan tulajdonságokkal és képességekkel, melyekkel mások nem- vagy csak csekély mértékben. Tiszteljük embertársaink másságát és individuális lényüket, és juttassuk kifejezésre elismerésünket azon készségeikkel kapcsolatban, melyeknek mi magunk nem vagyunk birtokában.

Hirdetés

5. Örüljünk mások sikereinek

A valóban jó szándékú emberek mentesek az irigységtől és féltékenységtől, sosem kárörvendőek, mások sikereiben követendő példát látnak személyes kudarcuk helyett. Nem pusztán embertársaik elért eredményeire fókuszálnak, figyelembe veszik az odavezető nehéz utat is . A pozitív mintákat személyes fejlődésükre használják fel, irányt mutatva ezzel mások számára is.

6. Az apró kedvességeket is fontosnak tartjuk

Olykor a legapróbb gesztusok is emelik a másik közérzetét, lelkiállapotát, nekünk pedig abszolút nem jelent erőfeszítést pár apró kedves megnyilvánulás: legyünk figyelmesek és udvariasak, használjuk gyakran a " kérem" és " köszönöm" varázsszavakat, illetve mindig öntsük szavakba , ha hálásak vagyunk valamiért.

7. Egyenrangúság

Bár mindannyian más szociális és kulturális háttérrel születünk, valamennyiünket megillet az emberi egyenlőség alapvető joga.
A lelki tisztaság és jó szándék egyik legfontosabb ismérve: ha fel is fedezzük e különböző szinteken megnyilvánuló eltéréseket, sosem élünk vissza szociális vagy szellemi helyzeti előnyünkkel.
Nem a másságra fókuszálunk, hanem a hasonlóságokra - megkeressük azokat a pontokat, melyek összekötnek bennünket.

Ez is érdekelhet

Megrendülhet a biztosnak hitt alap: Jupiter-Uránusz együttállás, 2024. 04. 21.

2024. április 21-én Jupiter és Uránusz együttáll a Bikában. Legutóbb 1941-ben találkozott a Jupiter az Uránusszal a Bikában. Alapszabály az asztrológiában: minél ritkább egy konstelláció, annál nagyobb jelentőséggel bír. Most olyan felismeréseink lehetnek, amik a biztos alapot rendítik meg, és ezzel adnak új esélyt. Legyünk tisztában vele, hogy nem kicsi a tét, sem egyéni, sem kollektív szinten... Horoszkóp a 12 csillagjegynek Székelyhidi Ágnes asztrológustól.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!