Olykor megtréfál az időjárás minket: hol a mínuszok miatt fagyoskodunk, hol a napsütés miatt reménykedünk, hogy végre jön a tavasz, hol a viharos széltől szenvedünk. Ez utóbbi aktuális a Vízöntő Merkúr és Ikrek Mars trigonja szerint 2023 február 22-én. Ez arra ad alkalmat, hogy kiszellőztesd a lakásodat, az irodádat, a fejedet és a tüdődet is.

A Merkúr a Vízöntőben találékony és zseniális gondolatokkal van megáldva. Sikerének titka az, hogy egy adott témát nem a megszokott módon közelíti meg, hanem teljesen szokatlan nézőpontból. Ez megosztó hatású: van, akit lenyűgöz, és van, akit felháborít. Mivel a Vízöntő fix jegy, hajlamos mereven ragaszkodni a saját igazához. Szinte meggyőzhetetlen.

A Mars az Ikrekben ügyes és mozgékony. Lehetetlen sarokba szorítani, mert képes megváltoztatni az álláspontját, ha az érdeke úgy kívánja. Közben nem elégszik meg eggyel: neki mindig minimum kettő kell. Nem zavarják a párhuzamos témák, kapcsolatok, kétlakiság, stb.

Frissítően hathat rád ez a konstelláció, ha szó szerint és átvitt értelemben is szellőztetsz. A lakásodnak, az irodádnak jót tesz egy hosszabb-rövidebb szellőztetés. Csinálhatsz kereszthuzatot is. Ez gyorsan kisöpri az állott szagokat.

Eközben a felfrissülés szellemi síkon is aktuális. Jót tenne neked valami intellektuális kihívás. Tanulhatnál, vagy megnézhetnél valamilyen tudományos és/vagy ismeretterjesztő előadást. Vagy játszhatnál agy tornáztató játékot. Sok lehetőség közül válogathatsz. Most sorba vesszük, hogy pontosak melyek ezek:

Hirdetés
A Merkúr és a Mars trigonja frissítő energiákat hoz (fotó: Shutterstock)

KOS

Bolygód, a Mars az Ikrekben tavaly augusztus 20 óta hajlamosít arra, hogy kapkodj, és párhuzamosan belevágj teljesen eltérő témákba. Ez hol jobban, hol rosszabbul végződik. Szerencsére a február 22-ei Merkúr-Mars trigon sikert "ígér". Ennek előfeltétele az, hogy nyitott legyél. A szél olyan információkat fúj hozzád, amelyek teljesen megváltoztatják, ill. megváltoztathatják a véleményedet. Semmiképp se bántsd magadat emiatt! Inkább örülj az új útmutatásnak!

BIKA

Nem lesz ellenedre, hogy párhuzamosan két helyről jön pénz. A február 22-ei Merkúr-Mars trigon arra ad esélyt, hogy másodállást vállalj, vagy egyéb módon juss plusz pénzhez. Mivel mindkét bolygó levegős jegyben jár, intellektuális képességeidet, tudásodat, tapasztalatodat "adhatod el" jó pénzért. Ne legyél szégyenlős! Tudd, hogy értékes vagy! De ne legyél mohó se! A levegős jegyekben járó bolygók azt javasolják, hogy beszélj, kérdezz, egyeztess! És sikerülni fog…

IKREK

Szárnyalsz a február 22-ei Merkúr-Mars trigon szerint. Bolygód, a Merkúr olyan zseniális ötleteket hoz neked, amelyek eredetét nem látod, nem érted. Mintha a szél befújná az ablakon. Neked csak annyi a dolgod, hogy kinyisd az ablakodat. A ragyogó ötletek mit sem érnek kivitelezés nélkül. Szóval az ötletek ne maradjanak ötletek! Írd le őket, és kezdj el stratégiát készíteni! Ha nem megy egyedül, akkor kérj segítséget nálad gyakorlatiasabb embertől!

RÁK

Számodra az elméletek megfoghatatlanok. Ha valami nem vált ki belőled érzelmeket, akkor nem is létezik. A február 22-ei Merkúr-Mars fényszög annyira intellektuális magasságokat jelent, ami téged zavarba hozhat. Ha valami magas, ha nem érted, elbizonytalanodsz, sőt megijedsz. Itt a nagyszerű lehetőség, hogy felnőj a feladathoz. Legyél büszke arra, amit elértél! Ha ez nem megy másképp, akkor írd le egy papírra! És most ne tárgyi vagy érzelmi dolgokat sorolj fel, hanem szellemieket!

OROSZLÁN

Nem baj, ha nem a te ötleted. Attól még lehet zseniális. Képes vagy elismerni a másik tudását? Szerencsére a február 22-ei Merkúr-Mars trigon kedvező fényszög, ami segít, hogy ne az irigység, hanem a megbecsülés domináljon. Mindeközben tanulhatsz a másiktól. Lehet, hogy nem tárgyi tudást, hanem hozzáállást, stílust, könnyedséget, leleményességet, stb. Ugye, nem ciki számodra az, hogy van még mit tanulni a másiktól? Mert ha ciki lenne, megállnál a fejlődésben, és csúsznál lefelé…

SZŰZ

A karriered építése a február 22-ei Merkúr-Mars trigonnak köszönhetően lendületet kap. Ha állást keresel, akkor érdemes most pályáznod. Ha a jelenlegi helyen akarsz maradni, akkor kérdezd meg, hogy van-e lehetőség képzésre, tanulásra! Levegős jegyekben járó bolygók egyrészt a kommunikációban segítenek, másrészt a tanulásban. És ne feledd a mondást! "Néma gyereknek üres a tarisznyája." Vagyis ki kell nyitnod a szádat. Ebben segít ez a konstelláció.

MÉRLEG

Ha szellőztetsz, képzeld el, hogy minden, ami aggasztott kiszáll az ablakon! Ez nem fikció most, hanem a levegős jegyekben járó bolygók üzenete a számodra: engedj ki mindent, ami eddig nyomasztott, és frissítsd fel a testedet, lelkedet és szellemedet! Minden a kezedre játszik most. Szabadítsd fel, és engedd el a fantáziádat! Bármi, amit el mersz, el tudsz képzelni, hamarosan valósággá válik. Persze csak akkor, ha ezt kétkedés nélkül teszed. Küldd szabadságra a kétkedést!

SKORPIÓ

Van a családodban valaki, aki csodabogár, mégis zseni. Őt te is hol őrültnek, hol bölcsnek tartod. A február 22-ei Merkúr-Mars fényszög szerint észre kéne venned magadban ugyanezt. Téged is hol őrültnek, hol bölcsnek tartanak. Zavar? Ha nem, akkor az azt jelenti, hogy magabiztos vagy. Ha még zavar, akkor erősítened kell a magadba vetett hitet és önbizalmat. Megint az egyensúly megtalálása a cél. Ne bízd el magad, és ne értékeld magad kevesebbre, mint amennyit érsz!

NYILAS

Sajnos téged is befolyásol, hogy a másik milyen stílusban beszél. Amikor valaki agresszíven meg akar győzni a maga igazáról, akkor nem azzal foglalkozol, hogy mit, hanem csak azzal, hogy hogyan mondja. A február 22-ei Merkúr-Mars trigon segít, hogy meghalld a lényeget. A trigon az asztrológiában a legkedvezőbb fényszög, ami az összhangról és a harmóniáról szól. Ez most a legjobbkor jön. Olyan emberrel is zöld ágra juthatsz, akivel eddig nem sikerült…

BAK

A február 22-dikei Vízöntő Merkúr-Ikrek Mars trigon jó hatással lesz rád. Kicsit bizakodóbb leszel a pénzzel kapcsolatosan. Az utóbbi időben nem könnyű optimistának maradni. Minden egyre drágább, az infláció döbbenetes mértékeket ér el, és vészjósló hangokat lehet hallani. Hogyan tehetnéd függetlenné magadat ezektől a hatásoktól? Sokat segíthet, ha derűs emberekkel vagy körbevéve. Ha mégse, akkor kérdés, hogy a tömegben felismered-e azt, aki derűs tud maradni…

VÍZÖNTŐ

Jó neked, könnyű neked. Kapsz ilyen megjegyzéseket mostanában? Tudsz róla, hogy szép számmal vannak irigyeid? De hát voltak, vannak, és lesznek is. A február 22-ei Vízöntő Merkúr-Ikrek Mars fényszög azt javasolja, hogy ne törődj velük! Amennyiben folyton arra törekszel, hogy ne irigyeljenek, akkor nem élvezheted az életedet. A mostani konstelláció szerint jogod van örülni, és nem kell titkolnod, ha jól mennek a dolgok. Pláne nem kell szégyellned a sikereidet…

HALAK

Minden családban vannak eltitkolt ügyek. Ha te tudsz ilyesmiről, maradj diszkrét! A február 22-ei Merkúr-Mars trigon nem tanácsolja, hogy megoszd azt, ami eddig titok volt. Nagymamáink azt tanították, hogy "a jó asszony köténye mindent eltakar". Ez azt jelentette, hogy nem kell világgá kürtölni, ha valaki bajba került a családban, vagy bizonytalanná vált a munkahelye, párkapcsolata. A közösségi oldalak veszélye felmérhetetlen. Főleg a fiatalok számára…

Ez is érdekelhet

Heti horoszkóp 2023. február 20-26.: Szerencsés fordulatokat jeleznek a bolygók

Nagyon különlegesen és izgalmasan kezdődik a hét: a Halak jelében újhold lesz, amely új lehetőségeket jelez, és ezzel szinte egyidőben a Kos jelébe lép a Vénusz, amely szerencsés fordulatokat hozhat. Vajon mit hoz az utolsó februári hét a horoszkóp szerint? Íme!

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!