Különleges hatással lesz ránk a Nap-Szaturnusz együttállás február 16-án. A Vízöntőben együttálló 2 bolygó egyértelművé teszi, hogy az idő az úr - vagyis mi nem uralhatjuk. Maximum tisztelhetjük, és együtt mozoghatunk vele.

A Nap, mint naprendszerünk csillaga minden konstellációban a reflektor: rávilágít az aktuális feladatra. Hatására megvilágosodhatunk szó szerint és átvitt értelemben egyaránt.

A Szaturnusz a koncentráció bolygója segít, hogy "egyhegyű" legyen a figyelmünk, és csak a lényeges dolgokra koncentráljunk. Ráadásul Szaturnusz, Kronosz, az Idő ura. Kíméletlenül szembesít az idő múlásának elkerülhetetlenségével.

A Vízöntő jegy szokatlan, a hagyományoktól eltérő, zseniális stílust hoz.

Ha ezt a hármat összeadjuk, valami fantasztikus dolgot kapunk: ha tiszteljük az időt, és elfogadjuk, hogy ő az úr, akkor, és csak akkor van esélyünk egy szenvedés és keserűség nélküli életre.

Hirdetés

Észre vetted már, hogy az idő hol fénysebességgel rohan, hol csigalassan cammog? Olyan ez, mint egy rugó, amit hol kihúz valaki, hol összenyom. Vajon kinek a kezében van az irányítás? Isten, a Sors, a karma, vagy esetleg az Idő kezében? Vagy ez mind ugyanaz, csak más és más néven illetjük?
Filozofálgatás helyett nézzük meg, hogy neked mit jelent a Nap-Szaturnusz együttállás!

KOS

Számodra a Nap-Szaturnusz együttállás igencsak fajsúlyos felismerést hoz. Nem csak az időt kell komolyan venned, hanem a barátaidat is. Tegyél különbséget a haver, a cimbora, az ismerős és a barát között! Utóbbi egy olyan bizalmasod, akire mindig és bármikor számíthatsz. Értékeld, és mondd meg neki, hogy milyen hálás vagy neki, hogy ő van! Ezzel párhuzamosan tarts önvizsgálatot, hogy ez vajon kölcsönös-e! Jó lenne, ha ő is számíthatna rád "jóban és rosszban" is…

BIKA

Nem lesz kellemes az, amire rávezet téged a Nap-Szaturnusz együttállás: a főnöködnek nem kell népszerűnek lennie. Az ő pozíciója nem a barátságról szól, hanem a feladatok kiosztásáról és behajtásáról. Szokás szidni a főnököt. Pedig ez igencsak együgyű hozzáállás. Nem kell a többiekkel együtt "csaholnod", ahogy egy kóbor kutyafalkában szokás. Próbáld meg tisztelni a főnöködet! Ne kritizáld, hanem csináld meg, amit mond! Garantált, hogy meg fogsz lepődni az eredményen…

A Nap és a Szaturnusz fényszöge sorsfordító felismeréseket jelez (fotó: Shutterstock)

IKREK

Te vagy az egyik nyertese a február 16-dikai Nap-Szaturnusz együttállásnak. Fantasztikus távlatokat nyit meg előtted. Emeld fel a tekintetedet, és vonatkoztass el az aktuális lehetőségektől! Csak akkor fogod meglátni az új esélyt, ha nem lehorgasztott orral közlekedsz. Több témában is ráléphetsz egy "mozgólépcsőre": 1. továbbtanulás, felsőfokú tanulmányok; 2. külföldi utazás; 3. az előző kettő kombinációja, vagyis külföldi tanulmányok. Kapkodnod nem kell. Tájékozódj, mérlegelj!

RÁK

Kíméletlen veled a Nap-Szaturnusz együttállás, mert azt akarja megértetni veled, hogy el kell fogadnod a sors alakulását. Ez olykor nem a te vágyaidnak kedvez. Nem vagy már gyerek: sokszor megtapasztaltad, hogy nem tragédia, ha a sors kiveszi a kezedből az irányítást és/vagy döntést. Szinte biztos, hogy ezt most veszteségként fogod megélni. De idővel átértékelheted, és megértheted, hogy ez mire jó. Hiszen mindennek két oldala van. Ha a sötét oldalt látod, nézd meg a másik oldalt!

OROSZLÁN

Egyrészt irigylésre méltó vagy, másrészt sajnálatos az, amit a február 16-dikai Nap-Szaturnusz együttállás hoz neked. Sorsfordító találkozásban és/vagy szembesülésben lesz részed. Az illető nem az ellenséged. Bár úgy érezheted, hogy bánt, gyomorszájon rúg. Az illető csupán megtestesíti azt, amivel dolgod van. Minél előbb észreveszed, hogy mindaz, amit benne utálsz, valójában a saját megtagadott részed, annál előbb felszabadulsz a nyomasztó érzés alól, miszerint nem vagy szerethető.

SZŰZ

Szerencsés vagy, mert neked nem újdonság a szolgálatkészség, a segítőkészség és az együttműködés. Te egy remek csapatjátékos vagy. Szerényen dolgozol, és nem is tudod, hogy mennyire kedvelnek a kollégáid, ügyfeleid. Valójában nem ezért teszed a dolgodat. Ettől még tiszteletre méltóbb mindaz, amit csinálsz. Közben elengedhetetlen, hogy őrizd meg az egészségedet. Törődj magaddal test, lélek, szellem szinten egyaránt! Add meg mindazt, amire vágyik a tested, lelked és szellemed!

MÉRLEG

Szeretnél újra gyerek lenni? Visszatekernéd az idő kerekét? A február 16-dikai Nap-Szaturnusz együttállás azt a jó hírt postázza neked, hogy nincs erre szükséged. Mert te belül gyerek maradtál. Csupán annyi a dolgod, hogy engedd megnyilvánulni ezt a játékos, akadályt nem ismerő, felhőtlenül boldog, kreatív, aggodalommentes gyereket. Millió lehetőséged van ilyesmire: sport, zene, társasjáték, vagy bármi, amit gyerekkorodban szerettél, vagy szerettél volna. Ez utóbbi elgondolkodtató…

SKORPIÓ

A szüleid tisztelete alap. Nem csak azért, mert illik, hanem azért is, mert csak akkor várhatod el a gyerekeidtől, vagy a fiataloktól, hogy tiszteljenek, ha te tiszteled a szüleidet és az öregeket. Szaturnusz az öregek szimbóluma. Nem kell félned az öreg szótól. Akkor se, ha a társadalom lassan cikinek tartja. Ne feledd, hogy aki nem hal meg, az megöregszik. Ez az idő törvénye. Ezzel vitába szállni nem csak ostobaság, hanem lehetetlen is. Ezt kell felismerned…

NYILAS

Felelősséggel tartozol mindazért, amit kimondasz, vagy leírsz. Ezzel szembesít a február 16-dikai Nap-Szaturnusz együttállás. Különösen a közösségi oldalakon kell észnél lenned. Veszélyt rejt, ha meggondolatlanul kommentálsz valamit. Jártál már úgy, hogy magyarázkodnod kellett? Vagy valaki megsértődött, és letiltott? Sajnos hamar bajba kerülhetsz, ha nem gondolod át, hogy mit írsz. Szaturnusz, Kronosz, az Idő ura azt javasolja, hogy ne siess, várj egy keveset, és csak utána mondd, vagy írd le!

BAK

Semmi baj azzal, hogy a pénz kezelését komolyan veszed. Ám a február 16-dikai Nap-Szaturnusz együttállás arra akar megtanítani, hogy ezt teheted félelem nélkül is. Itt az ideje, hogy rájöjj, minden, amit félelemből csinálsz, "halálra van ítélve". Vagyis semmi jó nem származik belőle. Persze könnyű azt javasolni, hogy legyél kicsit lazább. Mivel neked ez a felelőtlenséggel szinonim. Inkább tekint magadra úgy, mint egy szörpre, amit egy kevés szódával hígítva kapsz iható finomságot!

VÍZÖNTŐ

2021-ben és 2022-ben is volt már Nap-Szaturnusz együttállás a Vízöntőben. Vagyis ez már a harmadik. Emlékszel, hogy tavaly előtt és tavaly ilyentájt mire jöttél rá? Ne azt keresd, hogy mi zajlott a világban, hanem azt, ami benned átfordult. Ha nem tudsz jelentős dolgot felidézni, akkor a megvilágosodás még várat magára. A Nap a reflektor, Szaturnusz maga az idő. Tehát itt az ideje megérteni, hogy mi mozgat téged, mi értelme az életnek, kit szolgálsz, ki szolgál téged, stb…

HALAK

A február 16-dikai Nap-Szaturnusz együttállás azt akarja megértetni veled, hogy az egyedüllét nem jelent kínzó magányt. Előbbi lehet önként választott, utóbbi társfüggőségből eredhet. Itt az ideje, hogy meghalld a belső hangodat. Ez pedig nem megy, ha folyton zajban vagy. Egy kis elcsendesedés csodákat tehet. Ha tudsz meditálni, akkor gyakorold napi szinten! Ha nem tudsz, akkor itt az ideje megtanulni. Szaturnusz azt "mondja", hogy ne bonyolítsd túl a dolgot!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!