Mire buzdít az ölelés ünnepe?

Társadalmunk egyik fő problémája a szeretet- és érintéshiány. Minden harmadik ember arról panaszkodik, hogy nem kap elég törődést, és hiányzik számára a lelkileg intim kapcsolódás.

Az ölelés ünnepe elsődlegesen nekik, róluk szól. Az idősebb, beteg vagy magányos emberek érdemelnek kiemelkedő figyelmet ezen a napon, hiszen számukra néhány jó szó, egy ölelés vagy simogatás akár életmentő is lehet- lelkük újjáéled , a szeretet csírájából kihajt az életkedv.

A szívből jövő ölelés boldogsághormonokat szabadít fel (fotó: Shutterstock)

Orvosilag is bizonyított tény, hogy az ölelésnek, simogatásnak pozitív hatása van a testre és lélekre egyaránt. Egy hosszabb ölelés segít a vérnyomás normalizálásában, csökkenti a stresszt és a félelemérzetet, és fokozza az oxytocin termelődését. Az oxytocin olyan, mint egy kapcsolódási hormon, nyugalmat és a közelség, meghittség érzését teremti meg.
Akik érzelmileg kielégítő párkapcsolatban vagy családban élnek, könnyebben jutnak hozzá intim érintésekhez.

Ez a nap emlékeztessen bennünket arra, hogy nem mindenkit vesz körbe szerető közeg, és a nélkülözők számára pótolhatatlan elixírt jelenthet egy ölelés és egy cseppnyi figyelem.

Milyen egy gyógyító ölelés?

• A kedvező kémiai és lelki folyamatok beindulásához egy ölelésnek legalább 10 másodpercig kell tartania.
• Szívből jövő, szavak nélkül is a következő üzenetet közvetíti: "Együttérzek veled, nem vagy egyedül, minden rendben lesz"
• Erőt és védelmet sugárzó

Hirdetés

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!