Az emberiség létezése óta mindig viseltek amuletteket és talizmánokat. Mindig is úgy tartották, hogy ezek az "ékszerek" megvédik a viselőjüket a bajtól. Persze számos olyan csecsebecsét viseltek és viselnek is napjainkban a spirituális emberek, amiket kifejezetten saját maguk számára készítenek vagy készíttetnek. Ezeket a rituálék alkalmával hordják védelem és erősítés miatt. Persze sem a talizmán sem az amulett nem véd meg minden rossztól, vagy nem tesz minket gazdaggá egy csapásra, hanem a megfelelő helyzetet teremtik meg ahhoz, hogy megvalósulhasson - kezdi Iszet boszorkány, főpapnő és mágus a Fanny magazinnak.

Ezek az amulettek és talizmánok védelmet biztosítanak és szerencsét hoznak (fotó: Shutterstock)

Talizmánok

Bármilyen olyan tárgy lehet talizmán, amihez kedves emlékünk fűződik, és ami segít nekünk a mindennapi rohanó élet útveszőjében. Számos formája létezik, és akár saját magunk is készíthetjük, de akár készen is vásárolhatjuk. Ám, ha megvesszük, akkor nagyon fontos, hogy mindenképp megtisztítsuk a nem kívánatos energiáktól.

Iszet boszorkány szerint fontos, hogy a talizmánt megtisztítsuk a negatív energiáktól

Ezután megfelelő módon fel kell szentelni, és új energiával kell ellátni. Ez azért is fontos, mert ha bármilyen energiával van telítődve, akkor egy nem kívánt hatása is lehet. Az energetizálást bárki biztonságosan elvégezheti, de ha spirituális szakembert kérünk meg rá, akkor sokkal nagyobb hatékonyságot érünk el, mivel nem csak feltölti, hanem fel is szenteli a megfelelő módon. Így biztosak lehetünk abban, hogy a megcélzott eredményt érjük el.

Patkó: a szerencsét és boldogságot jelképezi
Négylevelű lóhere: a szerencse és jó lét szimbóluma
Piros fonal: ha csuklón viseljük, védelmet jelent
Ónix: más néven fekete achát, és ez az ásvány segít távol tartani a negatív energiákat
Gyöngy: a tökéletesség szimbóluma, amely a tisztaságot és az ártatlanságot is jelképezi
Citrin: sikert és a gazdagságot vonz
Teknősbéka: a bölcsesség és egészség szimbóluma
Delfin: egyet jelent az életörömmel, összetartozással, barátsággal
Cápa: a termékenység és a szaporodás jelképe

Amulettek

Olyan mágikus tárgyak, amelyek angyalokat, szenteket és vallási szimbólumokat jelképeznek. Ezeket főleg védelem érdekében és ártó szellemek távol tartása miatt viselik, illetve használják. A talizmánokkal ellentétben az amuletteket igazából nem kell semmilyen szentelésnek vagy energetizálásnak alávetni. Egyet viszont nem árt ebben az esetben sem elvégezni, mégpedig azt, hogy tisztítsuk meg a nem kívánt energiáktól, aminek a legjobb módja, ha átmossuk őket tengeri sós vízzel.

Hirdetés

Amulettek:
Angyal szobrok, ékszerek: védelem, gyógyulás, egészség érdekében használják
Szent Benedek kereszt: védelem a gonosz ellen és segít a gyógyulásban is
Ankh kereszt: az energia, erő az élet kulcsa A fáraók a tudás, hatalom és az örök élet jelképeként viselték. Elűzi a démoni erőket és megtöri a rontást
Hórusz szeme: sebezhetetlenség, egészség érdekében vetik be és véd a szemmel veréstől is
Szkarabeusz bogár: megóv a betegségektől és segíti az életerőt
Básztet istenő: a híres macskaistennő, aki a szerelemben és termékenységben támogat
Hathor Istennő: a szerelem, báj, szépség jelképe
Kelta csomó: az örök szerelmet és barátságot szimbolizálja

Saját kezűleg is

Akár mi magunk is készíthetünk talizmánt, és számos módja van, hogy magunk vagy akár egy szerettünk számára létrehozzuk. Mindig egy meghatározott módon és időben kell elkészíteni. Vagyis mindig egy konkrét célból és konkrét személy számára hozzák létre, mert így fejti ki igazán a hatását.

Szerelemhez

Amire szükséged lesz: 1 kisebb piros zsákra ami áttetsző, 1 pici piros szívre (ezt akár piros kartonból is készíthetjük), és egy olyan kisebb tárgyra, ami a boldogságot jelképezi számunkra vagy amire mindig szeretettel gondolunk. De tehetünk bele amulettet is.
Így készítsük el: amikor minden megvan, belerakjuk a kis zsákba a tárgyakat, majd kezünkbe vesszük és feltöltjük energiával. Ezt érdemes mindig magunknál hordani.

Sikeres tárgyaláshoz

Amire szükséged lesz: négylevelű lóhere (bármiből lehet, akár kartonból is készíthetjük)
Így készítsük el: írjuk rá egyik oldalára, hogy milyen tárgyaláshoz van hozzá szükség, majd töltsük fel energiával.

Ez is érdekelhet

Áprilisi angyalhoroszkóp: ezt üzeni az őrangyalod erre a hónapra

Az angyalok erős és szeretetteljes mennybéli lények, akiket nem köt tér és idő, így szüntelenül képesek segíteni az embereknek. Amikor behívod az őrangyalodat, hogy segédkezzen neked életed bármely területén, minden boldogabbá, egészségesebbé és könnyebbé válik.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!