Kedden folytatódik az átlagosnak nagyjából megfelelő idő, és habár időjárási front nem érkezik, az arra érzékenyeknél melegfront jellegű tünetek léphetnek fel. A hőmérséklet délután 20 fok körül alakul, és a reggeli órákban sem lesz fagy. A javuló idő ellenére is lesznek olyanok, akiket megvisel a légköri helyzet. Az ilyenkor tapasztalható panaszokról és a kezelési lehetőségekről a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

Egyre több a pollen a levegőben

Emellett alvászavarokat, kialvatlanságot tapasztalhatnak a fokozottan érzékenyek, sokaknál pedig enyhébb migrén is ronthatja a komfortérzetet. A nyugodtabbalváselősegítése érdekében este lefekvés előtt már ne végezzünk megerőltető tevékenységeket, és az is segíthet, ha átszellőztetjük a hálószobát. Napközben koncentrálási problémák léphetnek fel, egyeseknél csökkenhet a teljesítőképesség. Fogyasszunk sok folyadékot, de kerüljük az energiaitalokat és a kávét.

A pollenhelyzet ismét romlik, ami sokaknál okozhat kellemetlen panaszokat. Fotó: Getty Images
h i r d e t é s

A keringési panaszok szintén jellemzőek ezekben a napokban, hiszen rendkívül változékony az élettani helyzet. Időnként fülledtség és csapadék, máskor erős szél vagy nagy napi hőingás terheli a szervezetet. Estétől délnyugat felől már megközelít minket egy front, így arrafelé az említett tünetek egyre erősebben jelentkezhetnek. A déli órákban az UV-sugárzás általában megközelíti az erős fokozatot. Az érzékenyebb bőrűek legalább 30-as faktorszámú naptejet használjanak, ha hosszabb időt töltenek a tűző napon.


A pollenhelyzet ismét romlik, most már sokfelé megemelkedett a fűzfa, a nyírfa és a platán pollenjének légköri koncentrációja is. Az allergiásoknál orrfolyás, szemviszketés, könnyezés jelentkezhet. A kellemetlen tünetek mérséklése érdekében ajánlott elkerülni parkokat, erdőket, és a lakásban vastagabb függönyt felszerelni az ablakokra, valamint gyakrabban porszívózni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!