Tobozmirigy, a mágikus szervünk

A tobozmirigy - más néven epifízis, latinul corpus pineale - az agyunk középső részén, a két agyfélteke között elhelyezkedő különleges szerv. Biológiai szempontból ismert a funkciója, elsősorban melatonin hormont termel, ami számos élettani folyamatot meghatároz : az alvás- ébrenlét ciklusait szabályozza, illetve a növekedésért és az öregedési folyamatokért is felelős.

Spirituális szempontból azonban sokkal jelentősebb a szerepe, komoly megfigyelésekre alapozva ez a szerv állhat extraszensz képességeink hátterében.
Az epifízis mirigy növekedése nagyjából 10- 12 éves kor körül egy meggymag méretét elérve megáll, az ezt követő évek során enyhe zsugorodást produkál.

Megdöbbentő felfedezés, hogy különböző spirituális vagy meditációs gyakorlatokat rendszeresen végző személyeknél a tobozmirigy sorvadás helyett újra növekedésnek indult, és ismételten aktív működésbe kezdett.

Így fejlesztheted a hatodik érzékedet! (fotó: Shutterstock)

A hangok is képesek hatást gyakorolni az epifízisre. Megfigyelések alapján a 963 Hz - es frekvenciájú hangok hallgatása revitalizálja és aktiválja tobozmirigyünket.
Ha elfogadjuk a teóriát, miszerint extraszensz képességeinket az epifízis működése befolyásolja, akkor a fejlesztés lehetőségére is igent mondunk.

Nem véletlen, hogy a gyermekek hatodik érzéke természetes módon fejlett, hiszen tobozmirigyük kiskamasz korig aktívan működik. Számtalan, szülők által megtapasztalt történet bizonyítja, hogy gyermekük minden bizonnyal érzékszerveken túli képességekkel bír, hiszen olyan dolgokat " látnak" és érzékelnek , melyekre semmilyen racionális magyarázat nincs.

Hirdetés

Az egyre csökkenő extraszensz aktivitásnak több oka is lehet. Egyrészt életkorunk előrehaladtával a kognitív funkcióink és a racionális szemléletmódunk egyre intenzívebben kifejlődik és gyakorol hatást ránk , idővel lelkünk teljesen " belatapad" a testünkbe és az ismert materiális világba.
Másrészt, az ember természettől elszakadt, sok szempontból mesterséges és túlbiztosított élete nem teszi szükségszerűvé, hogy öt érzékszervünkön túl más " eszközöket" is használnunk kelljen a túléléshez.

Mit tehetünk tobozmirigyünk aktivizálásáért és különleges érzékelésünk fejlesztéséért?

Érdekes megfigyelés, hogy a belül vízzel töltött epifízis képes az elmeszesedésre, ez okozza idővel a sorvadását.
Az elcsökevényesedést egyrészt testi gondoskodással, másrészt spirituális gyakorlatokkal akadályozhatjuk meg.
Ami a fizikális részt illeti, tartsuk be a következő szabályokat:
• Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, lehetőleg sötétben
• Nappali fizikai aktivitás, és a természetes nappali fény preferálása
• Ügyeljünk szervezetünk sav- bázis egyensúlyára, ezt leginkább megfelelő táplálkozással és elegendő tiszta folyadék bevitelével érhetjük el.
• A fluorid elkerülése : a fluorid az a kémiai elem, ami a kalciumon kívül a leginkább képes lerakódni a tobozmirigyben, és elmeszesíteni azt.

Spirituális gyakorlatok

Számtalan spirituális gyakorlat áll rendelkezésünkre epifízisünk aktivizálásához:
• hangfrekvenciát is alkalmazó meditáció vagy jóga, megfelelő légzésgyakorlatokkal - számtalan anyag elérhető online
• spirituális életszemlélet, szeretet alapú gondolkodás és viselkedés
• folyamatos önfejlesztés és tudatos törekvés extraszensz képességeink felébresztésére: például a telepátia, tisztánlátás, jövőérzékelés megtapasztalások általi elfogadása és folyamatos odafigyelés általi erősítése.
• az univerzum törvényeinek felismerése, megtapasztalása és betartása.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!