A Mars az erő, az ambíció és a kockázatvállalás bolygója. 2022 augusztus 20 óta az Ikrekben járva nem elégszik meg eggyel: párhuzamosan több vasat tart a tűzben. Ez olykor erőfecsérléssel jár.

Pedig igazad van, ha egyelőre nem engedsz egyetlen lehetőséget sem. Hamarosan egyértelművé válik, hogy melyik lesz a befutó.

2023 január 12-én retrográdból direktbe fordul a Mars. Valójában sosem mozog hátrafelé egyetlen bolygó sem. Ez csupán a Földről nézve tűnik így. Ám az asztrológiában jelentéssel bír: amíg retrográd, addig visszahúz, fékez, amikor direktbe fordul, megszűnik a visszahúzó erő.

Minden esetben öröm, ha egy bolygó befejezi a hátrálást, és elindul előre, de ez a Mars esetében különösen jó hír. Mivel a Marsnak az a "küldetése", hogy aktívan, dinamikusan kezdeményezzen. Ennek a bolygónak nem természete a türelem és a várakozás. Amíg hátrált, nőtt benned is a feszültség és a tetterő. Szóval ne lepődj meg, ha mostantól úgy érzed magad, mint akit csúzliból lőttek ki!

Azonban nem mindegy, hogy milyen jegyben születtél. Minden jegynek más és más életterületen nyilvánul meg lendület. Nézzük, hogy kinek hol!

Hirdetés

KOS

Tudod, hogy Mars a te uralkodó bolygód? Emiatt cseppet sem mindegy, hogy aktuálisan hol jár, és ott hogy érzi magát. Az kedvező számodra, hogy tavaly augusztus óta az Ikrekben jár, mert élénk társasági életet élhetsz, utazhatsz, tanulhatsz. De azt rosszul viselted, hogy tavaly október vége óta hátráló mozgást végzett. Most végre elindul előre Mars, és te újból életvidám és optimista leszel. Úgy érezheted, hogy csak most indul el az új év.

BIKA

Mintha elakadt volna a pénz beáramlás az elmúlt hónapokban. Nincs okod panaszra, mégis valami aggodalom uralkodott volna el rajtad. Ennek január 12-én vége. Azáltal, hogy Mars elindul előre, újból jön a pénz hozzád. Ne szégyelld, hogy számodra a pénz biztonságérzetet jelent! A világ meglehetősen álszent, és sokan azt hajtogatják, hogy az anyagiak nem fontosak. Valóban prioritást élvez az egészség és a szeretet. Ettől még nem szabadna a jólétet ledegradálni.

A Mars 2023 január 12-én végr előreindul (fotó: Shutterstock)

IKREK

Eddig is energikus és vitális voltál, de még jobb lesz neked, ha az Ikrekben járó Mars elindul előre. Innentől abbahagyhatod a nosztalgiázást, és csak előre nézhetsz. Tele vagy ambícióval, ötletekkel. Ez remek, de ne felejtsd el, hogy az ötlet nem ér semmit megvalósítás nélkül! Készíts stratégiai tervet arra vonatkozva, hogy mikor fogsz hozzá a kivitelezéshez! Nem kell kapkodnod, de ne sokáig halogasd a cselekvést! Így teljes sikerre és elégedettségre számíthatsz.

RÁK

Tavaly augusztus 20 óta gyakran elveszted a fonalat, és úgy érzed, nem te irányítasz. Ez normális. Az élet olykor kiveszi a kezedből a döntés lehetőségét. Azt választhatod meg, hogy hogyan reagálsz erre. Pánikba esel, vagy türelmesen kivárod, hogy mikor jön el a te időd. Szerencsére te utóbbiban jó vagy. Főleg, ha nem a sopánkodó külső hangokra hallgatsz, hanem a bölcs, békés belső hangodra. Március végéig várnod kell. Akkor fog a Mars belépni a Rákba. Hidd el, hogy megéri!

OROSZLÁN

A baráti köröd kissé erőszakos mostanában. Folyton tanácsot adnak. Tudod, hogy jót akarnak, de ettől még összezavarhatnak. Sajnos több konfliktusod van velük emiatt. Január 12-ig hajlamos voltál csendben tűrni, hogy kioktassanak. Amint a Mars elindul előre, végre kimondhatod, hogy elég. Egy barát elmondhatja, hogy mit gondol megoldásnak, de utána rád kell bíznia a felismerést és a cselekvést. Állj ki magadért, és vállald be, hogy a másik esetleg megbántódik!

SZŰZ

Nem újdonság számodra, hogy a karrieredben határozottan kell fellépned. Augusztus vége óta nem a szerénység vezet eredményre, hanem az egészséges becsvágy. Tavaly október vége óta megtorpanást tapasztalhattál. Kétségeid merülhettek fel azzal kapcsolatosan, hogy vajon jól csinálod-e. Január 12 után beigazolódni látszik, hogy helyesen teszed, ha tolod a saját szekeredet. Más úgysem fogja. Számíts arra, hogy több fronton kell helyt állnod! Bízz magadban! Bírni fogod…

MÉRLEG

Amennyiben bármit halogattál tanulás, vizsga témában, akkor január 12-én az előre induló Mars lendületet, ill. holtponton való átbillenést hoz neked. Vége az időhúzásnak és a kifogások gyártásának. Meríts erőt abból, hogy számba veszed, eddig mennyi időd és energiád ment már bele abba, ami még nem hozott eredményt! Vannak a közeledben olyan emberek, akik inspirálnak, és drukkolnak neked. Osztd meg velük a terveidet, és hallgass rájuk, amikor bíztatnak!

SKORPIÓ

Eleged van abból, hogy tavaly augusztus óta veszteségek sora ért. Lehetnek emberek, tervek, pénz, amelyeket el kellett engedned. Ennek nincs vége azáltal, hogy a Mars elindul előre. Ám egyre biztosabb vagy abban, hogy ennek hamarosan vége. Igazad van: március végén Mars jegyet fog váltani, és te túljutsz ezen az időszakon. Addig nagyon figyelj arra, hogy mire adsz ki pénzt! Ugyanis folyik ki a kezedből a pénz. Nem csak azért, mert minden drágább lett…

NYILAS

Párhuzamosan több ember van nagy hatással rád. Ez összezavarhatja a párkapcsolatodat. Ha van, akkor féltékenység üthette fel a fejét. Ha nincs párod, akkor a jelentkezők nagy száma okozhatott fejtörést. Október vége óta sokat nosztalgiáztál. Rád nem jellemző módon visszasírtad a régi időket, szerelmeket. Ennek véget vet Mars azzal, hogy január 12-én elindul előre. Végre tiszta vizet önthetsz a pohárba, és a jelenre, ill. a jövőre fókuszálhatsz.

BAK

Nem kéne ennyit aggódnod az egészséged miatt. Minden télen támadnak a vírusok, és sokan lerobbannak. De nem törvényszerű, hogy te is így járj. Kicsit jobban bízz az immunrendszeredben! Hiszen naponta több száz, vagy ezer vírust lenyelsz, de nem betegszel meg. Mivel dolgozik az immunrendszered. A Mars azt javasolja, hogy mozgással, sporttal és friss levegővel támogasd a szervezetedet! És jót tenne, ha elterelnéd a figyelmedet erről a témáról…

VÍZÖNTŐ

Eddig sem voltál híján ötleteknek. Mars tavaly augusztus 20 óta csillagszóróként ontja a jobbnál jobb ötleteket. Helyesen teszed, ha gyermeki, tiszta, felhőtlen optimizmussal állsz hozzá ezekhez. Tavaly október vége óta kicsit lelassult ez a folyamat. Azonban január 12-én Mars elindul előre, és te megint sziporkázhatsz. Nem baj, ha párhuzamosan több ügybe belefolysz. De legyen kontrollálható a szám! Szóval ne aprózd el magad, ne vállalj be kezelhetetlenül sok dolgot!

HALAK

Sajnálatos módon tavaly augusztus 20 óta Mars megsokszorozta a családon belül összezördülések számát. Te ezt rendkívül rosszul viseled. Tavaly október vége óta régi konfliktusok újultak ki. Nem érted, hogy miért rugóznak a múlton a szeretteid. Azzal, hogy január 12-én Mars elindul előre, csak annyi változik, hogy nem régi, hanem új ürügyet találnak a civakodásra. Neked békéltetően kell fellépned. Nem baj, ha nem veszed magadra az összes feszkót.

Ez is érdekelhet

Éves horoszkóp 2023: a nagy fordulatok ideje jön

2023 uralkodó bolygója a Mars, ami komoly fordulatokat hoz. Hogyan hat ez a csillagjegyedre? Nagy éves horoszkópunkból minden fontos részlet kiderül.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!