Meteorit csapódott egy erkélybe egy olasz kisvárosban (fotó: Shutterstock)

Matera gyönyörű ksi város Olaszország Basilicata régiójában. A travelo.hu beszámolója szerint itt él Gianfranco és Pino Losignore, akiknek az erkélyére lezuhant a meterorit maradványa.

"Nem voltam otthon, amikor ez történt, de édesanyám a földszintről egy hangos csattanást hallott" - mesélte Gianfranco. "Aggódott, de ez egy elég szeles nap volt, és azt hitte, hogy egy fa ága esett a tetőre. Nem sokkal később észrevettünk egy sérült csempét, és az erkélyre zuhant szürke törmelékeket, de soha nem gondoltuk volna, hogy ez egy meteorit" - tette hozzá.

A térfigyelő kamerák követték az útját

Az esetre úgy derült fény, hogy a meteorit útját a Prisma, vagyis olasz asztrofizikai intézet által működtetett projekt térfigyelő kameráin keresztül követték, így eljutottak a materai család házáig. A maradványokból eddig több mint 70 grammot gyűjtöttek össze tanulmányozás céljából, amelyeket végül egy múzeumban állítanak majd ki.

A Prisma képviselője, Carmelo Falco elmondta, hogy bár rengeteg meteorit éri a Földet, a materai eset azért különleges, mert a meteorit tiszta felületre került, így nem szennyeződött be.

Ezeket a törmelékeket gyűjtötték be a helyszínről (fotó: FACEBOOK/COMUNE MATERA)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!