Vénusz és Nap a Vízöntőben, Mars az Ikrekben jár. Mindkét jegy levegős, ami pont a kommunikációnak kedvez. Közöttük ún. trigon fényszög lesz, amit az asztrológiában a legkedvezőbbnek tartunk. Vagyis most olyasmit is ki lehet, ki szabad mondani, ami eddig nem ment.

Eközben jó tudni, hogy Mars az Ikrekben hajlamos agresszíven reagálni, és képes gyorsan megváltoztatni a véleményét. Főleg akkor, ha vesztésre áll.

A Vízöntőben járó Vénusz foggal-körömmel védi az önállóságát.
A Vízöntőben járó Nap nem mutatja ki az érzelmeit, az intellektust az érzelmek elé helyezi.
Szóval erősködni, győzködni nem érdemes. Az egyetlen megoldás a konstruktív hozzáállás, amikor mindkét fél a közös nevezőt keresi.

A Vénusz, Mars, Nap fényszöge abban segít, hogy kimondjuk, ami bánt (fotó: Shutterstock)

A levegős jegyekben járó bolygók nem csak a kommunikációnak kedveznek, hanem a tanulásnak és a vizsgázásnak is. Természetesen minden jegynek kicsit másképp segít a január 9-dikei és 30-dikai fényszög.
Most vegyük sorra, hogy kinek hol segítenek!

KOS

Jó dolgod van, ha tanulsz, vizsgázol, vagy utazol, mert bolygód, a Mars a legkedvezőbb fényszöget kapja 9-én a Vénusztól, 30-án a Naptól. Szóval sikerre számíthatsz. Csupán arra kell ügyelned, hogy egyetlen esetben se válj indulatossá, mert a környezeted agresszivitásnak fogja megélni. Hiába van igazad, a másik fél nem azt fogja meghallani, amit mondasz, hanem azt, hogyan mondod. Vagyis uralkodj magadon, és mindig higgadtan beszélj, és nem lesz baj.

Hirdetés

BIKA

Neked anyagilag lesz kedvező a január 9 és a 30. Most a karriered felfelé ível. Azzal kell kalkulálnod, hogy a főnököd és/vagy az ügyfeled nehezen meggyőzhető. Korábban sem volt könnyű eset. Tudd, hogy a pénzed múlik azon, hogy megtalálod-e a közös hangot! Ne félj! Nem kell megalkudnod, vagy az elveidet feladnod, mert a kedvező fényszögek segítenek, hogy a legmerevebb emberrel is zöld ágra juss. Jó lenne, ha erre törekednél ahelyett, hogy rá erőltetnéd a véleményedet.

IKREK

Az Ikrekben járó Mars január 9-én régi, 30-án már új témákban ad neked lendületet. Téged nem kell félteni, ha érvelésről van szó. Azonban a Mars mostanában kicsit erőszakosabbá tehet. Tele vagy ambícióval, és eszméletlen motivált vagy. De ne feledd, hogy a sikered kulcsa - most is - a stílus! Bármit kimondhatsz, megkérdezhetsz, ha ezt diplomatikusan teszed. Vagyis ne támadj, és semmiképp se gúnyolódj! Lehetnek érzékeny emberek a közeledben, akik megsértődhetnek.

RÁK

Számodra a január 9-dikei és 30-dikai konstellációk titkos témákat feszegetnek. Hiába kedveznek ezek a beszédnek, neked most hallgatnod kell. Maga a hallgatni ige kettő értelemmel bír: 1. Csendben maradni. Nem kimondani azt, amire rájössz. Elárulták neked, vagy magadtól raktad össze. 2. Meghallgatni a másikat. Ritka kincs, amikor valaki végig mondhatja a mondókáját anélkül, hogy bárki közbe szólna. Te ebben utolérhetetlenül jó vagy. Ez népszerűséged egyik oka.

OROSZLÁN

Elcsépeltnek tarthatod már, hogy minden jó kapcsolat alapja a jó kommunikáció. Mitől jó? Attól, hogy mindkét fél kimondhatja azt, amit gondol, érez, akar. Neked a január 9-dikei és 30-dikai konstellációk pont ebben segítenek. Nyisd ki a szádat, mondd ki, mit szeretnél! Utána engedd, hogy a másik is ugyanezt tegye! Előfordulhat, hogy partnered merev nézeteket vall. Ne kritizáld! Inkább kérdezd meg, hogy ő mit lát megoldásnak! Lassan ki fog tisztulni a helyes út.

SZŰZ

Számodra a munkahelyi hangulat nagyon fontos. Nem tudsz feszülten koncentrálni, és folyton hibázol. Szerencsére a január 9-dikei és 30-dikai konstellációk konstruktivitást hoznak. Kiderül, hogy nemcsak neked fontos a jó hangulat. Kezdeményezhetsz közös programot, egyfajta csapatépítést. Eltérhetsz a megszokottól. A Vízöntő Vénusz és Nap pont ebben segít neked. A kedvező fényszögek garantálják, hogy sikere lesz az ötletednek. A kivitelezésben már asszisztálnak a többiek.

MÉRLEG

Emlékezz vissza arra, hogy gyerekkorodban hogyan oldottad meg a vitás helyzeteket! Január 9-én Mars még retrográd, ami ebben segít neked. Bolygóddal, a Vénusszal alkotott szuper fényszöge kreatívvá és optimistává tesz téged. Ez a hozzáállás bármilyen konfliktus megoldásában kitűnő. Mindeközben derűsen látod a kiutat. Sőt január 30-án a Nap reflektorként megvilágítja, hogy merre haladj. Nincs más dolgod, mint a fényt követni, és célba érsz.

SKORPIÓ

Családi és/vagy ingatlan ügyekben kedvező számodra a január 9-dikei és 30-dikai szuper fényszög. Mindegy, hogy mi volt korábban, most végre átbillensz a holtponton. Január 9-én még a régi ügyekre visszatérhetsz, és rendet rakhatsz, hogy a továbbiakban ne hátráltassanak már. Január 30-án a második szuper fényszög teljes mértékben előremutató. Arra számíts, hogy elsőre nem fog tetszeni az, ami szembejön. Ha képes vagy nyitott maradni, akkor hamarosan "megvilágosodsz".

NYILAS

Van valaki, aki egy ideje irritál. Tavaly augusztus vége óta az az érzésed, hogy provokál, keresi az összetűzés lehetőségét. Ezt hol jobban, hol kevésbé jól tűröd. Most a január 9-dikei és 30-dikai konstellációk esélyt mutatnak a megértés és a közös hang megtalálására. Sokat tanulhatsz tőle arról, hogy hogyan kell beszélned ahhoz, hogy ne vita legyen a vége. Olyan érzésed lehet, mintha egy kommunikációs tanfolyamra ültél volna be. Most asszertivitást tanulhatsz, ha képes vagy nyitottságra és konstruktivitásra.

BAK

Az egészséged megőrzése pénzbe kerülhet. Év elején nem szeretnél ilyesmire költeni. Pedig jól tudod, hogy az egészséged minden pénzt megér. Hiszen betegen nem tudsz dolgozni, és egyre nehezebb helyzetbe kerülsz anyagilag is. Szóval egy percig se gondolkozz, ha ki kell nyitnod a pénztárcádat egy kúra, vagy táplálék kiegészítő, vagy vitamin csomag miatt! Persze csak az ésszerűség határain belül maradva. Mielőtt fizetsz, nézz utána a neten vagy más fórumokon! Így biztos lehetsz abban, hogy jól döntesz.

VÍZÖNTŐ

Kiváltságos helyzetben vagy, mert január 9-én a Vízöntőben járó Vénusz, 30-án a Nap kerül szuper fényszögbe az Ikrekben járó Marssal. Ez azt jelenti, hogy duplán szerencsés leszel. De csak akkor, ha vállalkozó szellemű maradsz. Miközben az sem ártana, ha nem szűkülnél be. Az Ikrek Mars párhuzamos ügyeket szimbolizál. Vagyis tarthatsz több vasat a tűzben. Tudd, hogy hamarosan kiderül, hogy melyik éri meg, melyik működőképes, melyik a te utad! Ez a te újévi ajándékod…

HALAK

Nagyanyáink azt mondták régen, hogy "egy asszonynak legyen nagy a köténye". Ami azt jelentette, hogy a család ügyeit eltakarta, nem teregette ki, nem osztotta meg a világgal. Sajnos mostanában a közösségi oldalakon mindenfélét kiteszünk. Ez kellemetlen helyzeteket szülhet. A január 9-dikei és 30-dikai konstellációk arra intenek, hogy ne magadból indulj ki! Attól, hogy te nem ítélkezel, és nem kritizálsz másokat, ők nem így tesznek. Szóval maradj diszkrét családi ügyekben!

Ez is érdekelhet

Éves horoszkóp 2023: a nagy fordulatok ideje jön

2023 uralkodó bolygója a Mars, ami komoly fordulatokat hoz. Hogyan hat ez a csillagjegyedre? Nagy éves horoszkópunkból minden fontos részlet kiderül.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!