Önts ece­tet a mo­só­gépbe és cso­dát látsz

A jól be­vált ecet is­teni se­gít­ség, ha gyak­ran kell mos­nod. Nem­csak a ru­hák­nak tesz jót, de a mo­só­gép éle­tét is évek­kel meg­hosszab­bítja!

A mosógépet érdemes havonta megtisztítani, mert a rendszereshasználat közben a vízkő tönkreteszi az alkatrészeket és ennek cseréje drága mulatság. Ahhoz azonban, hogy ezt megakadályozd, nem kell drága vegyszereket vásárolnod. A rendszere s ecetes átmosást például a mosógépszerelők is előszeretettel ajánlják. Használata amellett, hogy garantálja a tisztaságot, az egyik leghatékonyabb alkatrész megújító praktikának számít.

Feloldja a vízkövet

Este önts egy liter 20 százalékos ecetet a mosógépbe és indíts el 90 fokos programon. Amikor a mosógép elérte a megfelelő hőfokot, kapcsold ki. Hagyd állni reggelig. Addig ugyanis kihűl a víz és leázik a vízkő. Indíts el egy öblítő programot és … vízkő volt, nincs! Ha nem szereted az ecetszagot, indíts el egy plusz öblítő programot. A tisztító mosás végén teljesen megújul a mosógép dobja.

Eltávolítja a penészt

Tegyél egy szórófejes flakonba ecetet és fújd rá a mosógép műanyag alkatrészeire, így a dobot körbevevő peremre, a mosószer és öblítő tartóba. Hagyd állni rajta 20 percig, majd forró vízzel mosd le és száraz ruhával töröld át. Nagyon fontos ezeket megszárítani, mert lerakódik rájuk a penész. Az ecet amellett, hogy megtisztítja a felületet, egyben fertőtlenít, és megakadályozza a lerakódást.

Megújítja ruháidat

Mosáskor adj egy deci ecetet a mosószer mellé. A 20 százalékos ecet eltávolítja a zsírfoltokat, fehérebbé teszi a ruhát. Nagyon hasznos a színes ruhák mosásakor is, mert élénkíti az árnyalatokat. Ha fekete ruhát mosol, mindenképpen használj ecetet, mert megakadályozza, hogy kedvenc darabod kifakuljon. Így a ruhád is megújul és a mosógéped is megszabadul a vízkőtől.

ripost

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!