- Szeptemberben lesz egy éve, hogy az astronet.hu-n olvashatjuk az írásaidat, de már 2007 óta publikálsz rendszeresen különböző online felületeken, sok tévés szereplés, interjú van a hátad mögött. Hatalmas rajongótáborod van, de időnként hallani a kétkedő hangokat is…

- Időről időre találkozom én is olyan véleménnyel, hogy a neten olvasható horoszkóp humbug. Ilyenkor hol elszomorodok, hol megdöbbenek, hol felháborodok. Mivel biztos vagyok abban, hogy aki ilyet mond, az nem tudja, hogyan készül egy asztrológiai előrejelzés. Én asztrológusként komoly munkát végzek, és alaposan, körültekintően vizsgálom az aktuális bolygó mozgásokat, jegyváltásokat, irányváltásokat, fényszögeket.

Székelyhidi Ágnes 2007 óta rendszeresen publikál

- Muszáj tisztáznunk, hogy az astronet-nél nem a titkárnő írja a cikkeket ebédszünetben egy kis plusz pénzért. Hanem szakmailag profi, tapasztalt és igényes stílusban írunk napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra, évről évre - azért fogalmazok többes számban, mert ez csapatmunka. Szívünket, lelkesedésünket és elhivatottságunkat is beletesszük. Ennek eredménye a számtalan és növekvő számú kedves visszajelzés, amit az olvasóktól kapunk.

- Azt a legtöbben tudják, hogy egy személyes horoszkópelemzés valóban pontos képet tud nyújtani az életútról. Na de mennyire lehet pontos az előrejelzés, ha csak a Napjegyet vesszük alapul?

- Szerencsém van, mert nem hiszek az asztrológiában, hanem tudom, hogy működik. Mindenki saját horoszkópjában 10 bolygó van, plusz az aszcendens. Ez összesen 11 pont, amiből én csak a Napjegyéről írok. Elvileg így 1 a 11-hez az előrejelzés. De valójában a Nap kiragyog, dominál a többi bolygó és az aszcendens mellett. Ugyanis a Nap a megvalósítandó én, az öntudat és a legvégső önmagunk. Nehéz százalékosan meghatározni, hogy a Nap a többi bolygóhoz képest mennyivel fontosabb. Az egyszerűség és érthetőség miatt forduljunk a természethez: amikor süt a Nap, amikor nappal van, a többi bolygó nem látható az égen. Kicsit erre hasonlít a Nap jelentősége a horoszkópban.

Hirdetés
Az asztrológia empirikus tudomány (Fotó: Shutterstock)

- Állítom, hogy ez akkor is működik, ha az egyén személyes horoszkópja (radixa) nincs előttem. Ugyanis egy profi neten olvasható prognózisnak (előrejelzésnek) a szerepe a figyelmeztetés: mire ügyelj, hol jöhet akadály, milyen lehetőségeket kellene észrevenned. A16 éves tapasztalatom az, hogy igenis hasznosak az ilyen előrejelzések, mert segítenek az embereknek kicsit tudatosabban reagálni. És folyamatosan azt a visszajelzést kapom, hogy milyen jó, hogy elolvasta az illető, mert felkészültebben ment bele egy-egy szituációba. Természetesen egyéni konzultáció során a pontosított radixban nézem a Holdat, az aszcendenst és a többi bolygót is.

- Az asztrológia mellett más módszereket is alkalmazol?

- 3 lábon állok: írok, tanítok és konzultációkat is adok. A 3 az eszközeim számában is megvan: asztrológia, számmisztika, Tarot kártya. 2002-ben a Tan Kapuja Buddhista Főiskola kihelyezett asztrológia szakán szereztem diplomát. Kaló Jenő után még több helyen és több mestertől tanultam asztrológiát. Nehéz felsorolni, hogy mennyi irányzatot ismertem meg: hermetikus asztrológia, horari, védikus asztrológia. Ezek mellett más módszereket is tanultam: NLP, Gordon módszer, hermetika, advéta filozófia, KVT, stb. Mindezt azért, hogy a lehető legérthetőbben és emészthetőbben tudjam tolmácsolni a horoszkópban látható folyamatokat. 2000 óta praktizálok a számmisztika és a Tarot kártya segítségével is. 2001-ben jelent meg az első számmisztika könyvem, 2004-ben a második, 2006-ban a harmadik, 2020-ben a negyedik. 2002 óta tanítok számmisztikát és Tarot kártyát. Asztrolámpás nevű asztrológia iskolámat 2016-ban alapítottam.

- Sok támadás is éri az az asztrológusokat, és sajnos valóban sok a megbízhatatatlan előrejelzés, amik rontják az asztrológia hitelét. Neked mik a tapasztalataid ezzel kapcsolatban?

- Minden szakmában, minden terülten vannak dilettánsok, kóklerek: az építőiparban, a kereskedelemben és számos más helyen. Az asztrológiában is hasonló a helyzet. Vannak, akik komolyabb képzés nélkül kikiáltják magukat asztrológusnak. Ezen a praktizálásom elején sokat háborogtam. Majd egy öreg barátnőm azt mondta, hogy ne másokkal foglalkozzak, hanem a saját munkámat fejlesszem profi szintre, és azért vállaljak felelősséget, amit mondok, leírok, tanítok. Erre törekszem 24.éve.

- Tudományos módszerekkel dolgozik az asztrológia?

- Az asztrológia olyan tudás, amely a jelen történésein túl a múltba és a jövőbe is elkalauzolja a hozzáfordulót. A tudomány vízszintesen vizsgálódik, az asztrológia pedig függőlegesen. Az asztrológia analógiásan vizsgáló rendszer, nem fizikai minőségükben vizsgálja a bolygókat. Analógiákat használ, mivel nem természettudomány. Pont emiatt kap annyi kritikát és támadást a mai napig.

- Az asztrológia empirikus tudomány, azaz megfigyeléseken, feljegyzéseken alapul. A régi időkben az uralkodók és a hadvezérek nem azért fordultak asztrológushoz, mert nem tudtak, vagy nem mertek dönteni, hanem azért, mert akkor még tisztelték azokat a folyamatokat, amelyek ősidők óta meghatározzák az életünket, sorsunkat. Az "amint fent, úgy lent" elv áthat mindent. Ezt anno elfogadták, és használták.

- Mit gondolsz, mi változott a szemléletünkben, a gondolkodásunkban?

- Manapság az ember azt hiszi, hogy belenyúlhat az időjárásba, a természet rendjébe. Ennek veszélyével és következményeivel napjainkban szembesülhetünk. Alázat nélkül elveszünk. Az alázat nem megalázkodást jelent, hanem bölcsességet, amivel használjuk, és nem kihasználjuk a természetet.

- Asztrológiai iskoládban egyszerre több évfolyam tanul, de rendszeresen tartasz "nyitott" előadásokat is az érdeklődőknek. Mi motivál a tanításban?

- Szeretem az embereket, szeretem a hivatásomat, szeretek írni, szeretek tanítani. Ez azért fontos, mert tudom, hogy akkor tudok hatékonyan segíteni, ha tiszta szívvel teszem. Lámpás vagyok: az a küldetésem, hogy rávilágítsak a problémákra és a megoldásra is. Közben arra törekszem, hogy ne én mondjam ki, hanem a szülött lássa meg a kivezető utat, mert ez az ő élete, az ő útja.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!