A tízmilliószoros napok Buddha szent ünnepei, amikor a tibetiek hite szerint minden gondolat, cselekedet, szándék tízmilliószoros erővel hat. Ilyenkor lehetőséget kapunk arra, hogy bevonzzuk a jót, és valódi esélyt adjunk az álmaink megvalósulásának.

Az áldás visszaszáll rád

Ezeken a szent, teremtő napokon ki tudunk lépni abból a gondolati, érzelmi sémából, ami meghatározza a jelenünket, és új, pozitívabb irányultsággal megteremtsük, bevonzzuk a szebb jövőt. A pozitív tettek, jócselekedetek hatása visszairányul ránk, és ezekben a napokban ez hatványozottan igaz: ha jót teszel mással, annak az áldása megsokszorozódva száll vissza rád!

  • Az első tízmilliószoros nap: február 24-én, szombaton
  • A második tízmilliószoros nap: május 23-án, csütörtökön
  • Hirdetés
  • A harmadik tízmilliószoros nap: július 9-én, kedden
  • A negyedik tízmilliószoros nap: október 23-án, szerdán
Ezek lesznek a tízmilliószoros napok 2024-ben (fotó: Shutterstock)

A tibetiek a négy dharmacsakra ünnepen Buddha életéhez kapcsolódó legfontosabb eseményekre emlékeznek, melyek a következők:

  1. Az év első holdhónapjának 15. napján rendezik a tibetiek a Chötrül Düchen, a Csodák, illetve a vajmécsesek ünnepét. 2024. február 24-én vajból készült mécseseket, apró gyertyákat gyújtanak, és Buddha csodatévő tetteit idézik fel.
  2. A negyedik holdhónap 15. napján rendezik a Saka Dawa Düchen, vagyis magyarra fordítva A születés, a megvilágosodás, a halál évfordulóját. 2024-ben ez a nap május 23-ára esik, és ezen a napon Buddha születésnapját ünneplik meg, valamit azt a jeles eseményt, amikor Sziddhárta herceg 35 évesen megvilágosodott, és megszabadult földi szenvedéseitől.
  3. A hatodik holdhónap 4. napja a Chokhör Düchen, amely magyarul Imakerék ünnepének fordítható. 2024. július 9-én Buddha első szent beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek a hívek. A legenda szerint Buddhát az istenek kérték fel az emberek tanítására.
  4. A kilencedik holdhónap 22. napján (2024. október 23.) rendezik a Lhabab Düchent, amely a Mennybemenetel ünnepét. A legenda szerint Buddha köszönetet mondott édesanyjának, mert megszabadította őt a szánszára, vagyis a születés és a halál körforgásától. Mennybe szállt az istenek közé, ahonnan később visszatért, és tanította az embereket.

Ez is érdekelhet

2024, a Sárkány éve: hatalmas energiák ébredését jelzi a kínai asztrológia

A 2024-es esztendő a Fa Sárkány éve lesz, amit világszerte milliók várnak. Nem véletlenül: a kínai horoszkóp szerint olyan változások kezdődnek, amik pozitív irányban befolyásolják az emberiség sorsát.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!