Nóri harmincas évei közepén járó, rendkívül jószívű, empatikus nő. Nyugodt, biztonságot nyújtó családba született, és a karrierje is szépen ívelt felfelé. Pusztán egy mély kapcsolat, egy lelki társ hiányzott az életéből.

1 évvel ezelőtt hosszas egyedüllét után betoppant az életébe a szerelem Laci személyében, aki azonban éppen egy halmozottan nehéz életszakaszban volt. Sőt, a múltját is sorozatos katasztrófák övezték.

Képesek vagyunk átvenni egymástól a nehéz karmikus feladatokat? (fotó: Shutterstock)

Mikor Nóri végighallgatta Laci élettörténetét, alig akarta elhinni, hogyan képes Laci ennyi teherrel együtt élni. Szülei fiatalkori halála, később állandó küzdelem a munkájáért, létbiztonságért, majd egy embert próbáló házasság egy súlyosan depressziós asszony mellett, aki mindkét gyermeküket Lacira hagyta, és gyakorlatilag eltűnt az életükből. Ezt követően- talán az elszenvedett lelki fájdalmak talaján kialakulva egy különleges autoimmun betegséget is diagnosztizáltak nála, amelynek kórlefolyása az orvosok szerint megjósolhatatlan.

A másik ember élete

Nóri első gondolata a menekülés volt, mikor szembesült Laci sorshelyzetével, de a megmagyarázhatatlanul mély érzelmei szerelme mellett tartották. Amiben csak tudta, érzelmileg-anyagilag támogatta Lacit, aktív részt vállalt a gyermekei életében is, pár hónap leforgása után szinte párja életét kezdte élni - a sajátja erősen háttérbe szorult. Laci hatalmas hálával és szeretettel fogadta Nóri segítségét és jelenlétét.

Pár hónapja Nóri különös, részben örömteli fordulatokra figyelt fel: Laci felvételt nyert egy régóta vágyott pozícióba, gyermekeivel is kisimult a kapcsolata, illetve egészségügyi leletei is jelentősen javultak: az orvosok sokkal bizakodóbbá váltak a jövőt illetően.

Hirdetés

Viszont nem sokkal a pozitív események után Nóri életében megindult egy pech-széria: munkahelyéről teljesen váratlanul elbocsájtották létszámleépítés miatt, édesanyja életét vesztette, és egy súlyosabb nőgyógyászati problémát fedeztek fel nála - mindössze 2 hónap alatt.

A sors furcsa fintora mindez, vagy létezhet, hogy magára vette Laci rossz "karmáját"?

Nagyon erős testi-lelki összeolvadás esetén gyakran olyan mértékben összeolvad két személy élete és sorsa, hogy szinte szimbiózisban kezdenek élni.

Mivel Nóri alapvetően empatikus, önfeláldozó típus, az sem kizárt, hogy olyan sok figyelmet szentelt a párja helyzetének rendbehozatalára, ami a saját élete teljes háttérbe szorulását eredményezte. Az élet pedig sokkoló események kapcsán próbálta felébreszteni, és a saját sorsvonalának megélése felé terelni.

Ugyanakkor erős szerelem és teljes lelki összeolvadás során az is lehetséges, hogy valóban átvette párja karmájának, életfeladatainak egy részét, párja pedig Nóri nyugodtabb, könnyebb sorsvonalának áldásában részesült.

Ez is érdekelhet

A karma törvényei

A karma szó mindenki számára ismerősen cseng, de sokan tévesen értelmezik a fogalmat. Nem eleve elrendeltséget és sorsszerű eseményeket jelent, hanem cselekedeteink szükségszerű következményeire utal. A szanszkrit eredetű szó jelentése : cselekedet. Az ok és okozat kapcsolatára hívja fel a figyelmet.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!