Kedves Mérleg szülött! Nálad a kedvesség alap. Nem tudsz közönséges, durva, vagy figyelmetlen lenni. Nagyon fontos a számodra a másik fél. Figyelsz a partnered igényeire, véleményére és hangulatára. Érzékeny vagy arra, hogy a másik mit érez. Valljuk be, emiatt ki vagy szolgáltatva.

Szokták azt mondani, hogy társfüggő vagy. Ez egy szigorú megfogalmazás. Igaz, hogy szükséged van a másikra, mert egyedül elveszve érzed magadat. Ám nem igaz, hogy képtelen vagy az önálló életre. Tény és való, hogy a közérzetedet befolyásolja, hogy ki van melletted. De nem csak a közérzeted függ a másiktól, hanem az érzelmi stabilitásod és kondíciód is. Hidd el, a többiek is így vannak ezzel! Csak nálad kicsit erősebb a hatás.

Az életcélod a kiegyensúlyozás

Nagyon tudsz szeretni, és ragaszkodni is. Önmagadért képtelen vagy, de a másikért bármire képes leszel. Életcélod, küldetésed a kiegyenlítés, a kiegyensúlyozás. A mérleg elv úgy nyilvánul meg nálad, hogy érzékenyen reagálsz minden apró kibillenésre, és azonnal teszel azért, hogy a harmónia mielőbb visszaálljon. Nem tudod elviselni a feszültséget (átmenetileg sem.) Ha vita, hangos szóváltás van, akkor "lebénulsz". Nem tudsz koncentrálni, teljesíteni. Olyan vagy, mint a mesében a Borsószem királykisasszony: pici kellemetlenséget is megérzel.

A Mérleg jegy jellemzése és 1 éves horoszkópja (fotó: Shutterstock)

A béke kardinális szó az életedben. Nem csoda, hiszen a Mérleg kardinális jegy. Szóval kardinális, elengedhetetlen, kulcsfontosságú, sarkalatos számodra, hogy mindenhol mindenkivel békés viszonyban legyél. Be mered vallani, hogy szeretnéd, ha mindenki szeretne? A Méreg levegős jegy. Így nem csoda, hogy szó szerint nem kapsz levegőt olyan közösségben, ahol fanyalognak, nem fogadnak el téged. Holott te igazán kellemes, barátságos, derűs ember vagy. Mindenkihez van egy kedves szavad. Szívesen és könnyedén társalogsz. Bárkivel képes vagy megtalálni a hangot. Ettől tényleg népszerű vagy. És ha nem is mindenki, de az emberek többsége kedvel téged.

Összeegyeztetni az igényeket

Azzal is tisztában kell lenned, hogy te tipikus konfliktuskerülő vagy. Bármire rá lehet venni csak hogy ne legyen veszekedés: saját véleményedet, érdekeidet háttérbe szorítod, ha a helyzet, illetve a béke fenntartása úgy kívánja. De ha túlságosan elnyomod a benned dúló elégedetlenséget, akkor könnyen belebetegedhetsz a feszültségbe. Mindeközben ragyogó diplomáciai képességgel vagy megáldva. Ajándék a közösségnek, ahol te laksz, dolgozol, tanulsz. A legellenségesebb ellenfeleket is le tudod ültetni egy tárgyalóasztalhoz. És ha lassan is, de elindulhat az álláspontok közeledése. Ezt az adottságodat saját érdekedben is használnod kéne.

Hirdetés

Biztosan találkoztál olyan leírással, miszerint a Mérleg döntésképtelen. Ebben van igazság, de van árnyalata is. Hiszen nálad arról van szó, hogy mérlegelsz, de a te mérlegednek nem 2, hanem 12, sőt 112 serpenyője van. Ugyanis mindenki szempontjait figyelembe akarod venni. Arra törekszel, hogy minden helyzetben mindenki elégedett legyen. Ez becsülendő, és nem lenézendő, és cseppet sem önámítás. Jobb lenne a világ, ha több embernek lennének ilyen ambíciói. Szóval ne változz meg!

Új egyéves ciklus indul az életedben

Szombaton a Nap belép a Mérlegbe, és jön a születésnapod. Tudtad, hogy a születésnapod a te személyes szilvesztered? Hiszen ekkor lezárul egy egyéves ciklus, és elindul egy új egyéves ciklus. Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy megállj egy pillanatra, leltárt készíts mindarról, ami sikerült az elmúlt 12 hónapban. Majd tűzz ki még el nem ért célokat, tervezz, és stratégiát készíts.

Ehhez lehet segítség az előrejelzés, ami most, a születésnapodkor induló évre vonatkozik, éss a jövő évi születésnapodig tart.

Ebben az évben, vagyis a következő 12 hónapban arra kell ügyelned, hogy fokozatosan engedd el a múltban történteket. Emlékezz a tanításra: "A múlt már elmúlt, a jövő még nem jött el, a kincs a jelenben van."! Emiatt érthető, hogy miért van, hogy angolul a jelen és az ajándék szó egy és ugyanaz. Szóval, ha folyton a múlton rágódsz, akkor elmulasztod a jelen értékeit. Abban igazad van, hogy előbb meg kell értened, mi is történt. De után már ne hátra, hanem előre nézz! Erre év elejétől jobb esélyeid lesznek.

Januárban és februárban költözés és/vagy ingatlan témák lesznek aktuálisak. Szerencsére a kreativitásod topon lesz. Olyan ötletek pattannak ki a fejedből, amelyek nem csak a megoldást hozzák, hanem új távlatokat is megnyitnak. A gyerekvállalás és az egészséged megőrzése is aktuális év elején és még tavasszal is.
Az igazi kihívás számodra március 20-tól kezdődik: egy bolygófelvonulás június elejéig olyan emberekkel való találkozást szimbolizál, akik hol provokálnak, hol inspirálnak, hol kritizálnak, hol támogatnak. Ha van párod, akkor a kapcsolatotok próbára lesz téve. Ha nincs még párod, akkor elkezdődhet egy új kapcsolat, ami kérdéses, hogy kiállja-e az idő próbáját.
Hihetetlen kedvező számodra, hogy május végén Jupiter, a Nagy szerencse bolygója jegyet vált, és a legszerencsésebb fényszöget küldi neked. Szóval bármilyen nehézség, akadály elé állít a sors, te győztesen jössz ki. Vagyis happy end lesz.

Ez is érdekelhet

Nagy őszi szerelmi horoszkóp 2023.: ez vár rád a csillagjegyed szerint

2023 ősze a nyárnál békésebbnek ígérkezik. Az elmúlt hónapok több szakítást hoztak, az idő majd megmutatja, hogy van-e esély a folytatásra. Az ősz hűvösebb lesz, de nem hideg. A szenvedély forró napokat hoz párkapcsolatban élőknek és szingliknek egyaránt.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!