Biztosan sokan élcelődtek már azzal, hogy te Szűz vagy. Mivel te észszerűen, konkrétan közelíted meg a dolgokat, értetlenül állsz a bárgyú szóvicc előtt. Hiszen az asztrológiában a Szűz nem az érintetlenséget, hanem a csillagképet jelenti. Ilyenkor fintorogva az égre nézel, és magadban mondod: "Értem a viccet, csak nem szeretem".

Való igaz, hogy a te humor érzéked cseppet sem átlagos. Kevesen értik a humorodat, mert te intellektuálisan poénkodsz. Kifinomultak, kritikusak, de valósak, és sosem bántóak a vicceid. Mivel kevesen értik, szép lassan leszoksz arról, hogy kimondd ezeket.

Jó esetben néhány közelálló embert nevettetsz meg. Fordítva is helytálló ez: te nem kedveled mások poénjait, mert nem szeretsz röhögni. Számodra élesen elkülönül a nevetés és a röhögés. Ki nem állhatod, ha közönséges, alpári, bunkó szóhasználattal akarnak elérni figyelmet egyesek.
Lehet, hogy emiatt tartanak téged intellektuális sznobnak. Nem bánod, ha ez azt takarja, hogy igényesen, értelmesen, tanult felnőttember módjára kommunikálsz írásban és szóban egyaránt.

Ez jellemzi a Szűz jegy szülötteit (fotó: Shutterstock)

Urakodó bolygód a Merkúr

Apropó kommunikáció: uralkodó bolygód, a Merkúr a Szűzben előnyben részesíti az írásos kommunikációt. Vallod, hogy a "szó elszáll, az írás megmarad". Sajnos olykor képes vagy szavakon lovagolni, és sarokba szorítod, ill. zavarba hozod a másikat azzal, hogy szóról szóra idézed azt, amit ő mondott és/vagy leírt. A szőrszálhasogatásoddal nem válsz népszerűvé. És csodálkozol, hogy helyetted olyan emberek kapnak remek pozíciókat, akiknek a tudása, szorgalma, tapasztalata a tied töredéke. Fogadd el a tényt, hogy az érvényesüléshez népszerűség is kell!

Nem kell hízelegned, jópofiznod, minden ostobaságban részt venned, de valamelyest vegyülnöd kéne. Ha ragaszkodsz a kritikus, analitikus, precíz stílusodhoz, akkor a közösség kirekeszt. Ne félj, nincs szükség az elveid feladására, ahogy az igényességed elengedésére sem. Annál inkább szükséged van önismeretre. Sokat segít, ha tisztában vagy a gyenge pontjaiddal és az értékeiddel.


    

A rend = korrektség

Néha ez a kettő egy és ugyanaz.
Például a szagokra való érzékenységed. Meg tudsz undorodni egy ételtől, helytől, vagy embertől, ha büdös. Fogalmazhatunk tapintatosabban: ápolatlan. De a kettő ugyanaz. Képtelen vagy megölelni, megcsókolni olyan embert, akinek száj-, vagy izzadság szaga van. Képtelen vagy megenni olyan ételt, ami nem friss. Ha te megundorodsz, akkor nincs az az isten, illem, ami miatt leküzdenéd az ellenszenvedet. Még sajnálatosabb, hogy ez végleges.

Az ápoltság mellett a tisztaság és a rend neked alap elvárás. Nem csak mással, hanem önmagaddal szemben is. Mindkét szó értelme mögött van egy olyan értékrend, ami nem mindenkinek evidencia. Ezekkel az emberekkel nincs dolgod.

A tisztaság nálad egyenértékű a tisztességgel. A rend pedig a korrektséggel. Hajlamos vagy túlzásba vinni mindkettőt: a tisztaságmánia és a rendmánia nem normális. Főleg, ha kiborulsz, amikor nincs tökéletes tisztaság, vagy rend. Ne feledd, hogy te ember vagy, ahogy a többiek is! És az ember nem tökéletes.

Szorgalmas és racionális

A főnöködnek és a kollégáidnak szerencséje van veled, mert te egy nyugodt, megbízható és szorgalmas munkaerő vagy. Nem bízod a szerencsére a sikert, hanem hajlandó vagy, és képes vagy keményen megdolgozni érte. Mivel kellően józan a gondolkodásod, és két lábbal állsz a földön, a terveid mindig reálisak. Lehetnének merészebb álmaid, ha több lenne az önbizalmad. De meglehetősen elővigyázatos és szolid vagy. Nem akarsz csalódni, ezért inkább lejjebb teszed a "lécet".

Miközben túl kritikus vagy önmagaddal és a környezeteddel. Mivel az emberek többsége nem szereti, ha hibát találsz bennük, nem vagy túl közkedvelt. Ezért jobban tennéd, ha a kritikáidat finomabban közölnéd. Nem kell eltitkolnod a véleményedet, de sokkal diplomatikusabban kellene "tálalnod". Ugyanakkor saját magadat sem kíméled, mindig találsz kivetnivalót önmagadban. Szinte sosem vagy elégedett azzal, amit teszel, vagy mondasz. Pedig jó lenne, ha jobban szeretnéd önmagadat, mert akkor vidámabb és felszabadultabb életet élhetnél.


    

Teljesen igazad van abban, hogy "az ördög a részletekben bújik meg". De a túlzás semmiben sem vezet jóra, így a precizitásban sem. Ettől válhatsz "szőrszálhasogatóvá" és idegesítően pedánssá. Saját magad dolgát megkönnyítheted azzal, ha megtalálod azt a pontot, amikor felül kell emelkedni, és nem a részleteket, hanem az egészet kell szemlélni.

Ez is érdekelhet

Heti horoszkóp 2024. augusztus 19-25.: Az év egyik legkritikusabb hete

Ember legyen a talpán, aki meg tudja őrizni a higgadtságát, a nyugalmát ezen a héten. Most úgy tűnhet, mintha a bolygók "összeesküdtek" volna ellenünk. Már eleve nagyon feszülten indul a hét a telihold okán, majd további rázós helyzetek elé állíthat az élet. Legyél nagyon óvatos és elnéző, kerüld a vitákat. A legbölcsebb döntés, ha kiélvezed az ünnepet és a nyár utolsó napjait.

Tovább olvasom

Ilyenkor kerül szembe egymással az analízis és a szintézis elve. Te Szűzként ettől lehetsz nyugtalan és határozatlan olykor. Megnehezíted a dolgodat, mert hajlamos vagy a bizalmatlanságra, a kicsinyességre és a zsörtölődésre. Még jó, hogy diszkréten kezelsz mindent. Minden körülmények között lehet rád számítani. És ha te megígérsz valamit, akkor azt teljesíted, még ha "lila hó esik is".

Augusztus 22-én 16:55-kor a Nap belép a Szűzbe

Jön a születésnapod. Tudtad, hogy a születésnapod a te személyes szilvesztered? Hiszen ekkor lezárul egy egyéves ciklus, és elindul egy új egyéves ciklus. Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy megállj egy pillanatra, leltárt készíts mindarról, ami sikerült az elmúlt 12 hónapban. Majd tűzz ki még el nem ért célokat, tervezz, és stratégiát készíts.

Ehhez lehet segítség az előrejelzés, ami most, a születésnapodkor induló évre vonatkozik. És a jövő évi születésnapodig tart.

2024 november-decemberig a párkapcsolatodban nem látszik változás (akár van párod, akár nincs). Utána 2025 tavaszáig sincsenek óriási újdonságok. Ám április-májusban addig elképzelhetetlen fordulatokat mutatnak a bolygók. Gyorsan hozzá kell tenni - mielőtt kiborulnál az előző mondat miatt -, hogy fordulatok kedvező, vagy kedvezőtlen értelme 2 emberen múlik. Az egyik te vagy.


    

A karriered alakulásának sikere összefügg a rugalmasságod és nyitottságod mértékével. 2024-ben fárasztó lehet, hogy a Jupiter párhuzamosan kettő, vagy több állást hoz neked. Mivel Jupiter a Nagy szerencse bolygója, szerencsésen fogsz választani. De csak 2025 júniusa után. Sőt júliusban olyasmit tálal a sors arany tálcán, amire mindig is vágytál. Ezt az Uránusz jelzi, ami éberséget és gyors reakciót vár el. Vagyis rögtön le kell csapnod, máskülönben elvisz előled valaki.

Az egészséged szempontjából fontos, hogy kerüld a túl klimatizált, huzatos helyeket! Mivel te tudatosan táplálkozol, tiszta vizet iszol, természetes táplálék kiegészítőket szedsz, nincs más dolgod, mint folytatni ezt. Csak a szél okozhat gondot, ami hirtelen lefújja rólad azt a test hőt, ami meg szokott védeni. Szóval legyen nálad mindig egy plusz kardigán, puha sál, vagy kendő, amit szükség esetén magadra teríthetsz.
Anyagi helyzeted kisebb hullámzás után, a jövő születésnapodra nagyszerűen alakul. Elégedetten számolgatod a bevételedet 1 év múlva.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!