Boldog születésnapot a Nyilasoknak

A születésnap mindenkinek fontos dátum. Neked is, Nyilas szülött. Mielőtt az előtted álló időszakot átvilágítanánk a Nyilas 1 éves horoszkóp segítségével, nézzük csak, hogy mi minden lakozik benned!

Elgondolkodtál már azon, hogy a Nyilasok szóban ott a te nagy-nagy csapdád? Ez a "sok". Miután gyakran túlzásokba esel. Pl. a segítségnyújtásban. Előfordul, hogy többet teszel, mint amire megkérnek. Ezzel olykor örömet szerezel, de olykor bosszúságot okozol. Kicsit visszafogottabbnak kellene lenned. Az is fontos, hogy ne akard kitalálni, hanem kérdezd meg, miben segíthetsz. Nem kell átkísérni az öreg nénit az út túloldalára, ha ő nem tervezte, hogy átmegy.

Tűz lobog benned

Más téren is hajlamos vagy a túlzásokra. Például evésben, ivásban, stb. Minden téren vonz a grandiózus méret. A "nem a méret a lényeg" mondás téged nevetésre sarkal. Egy tányér legyen megpakolva! A kávén legyen hatalmas a tejszínhab! A hűtő legyen tele! Az éléskamra roskadozzon a finomságoktól! Ez egyértelműen hízásra hajlamosít. Bár szerencsés vagy, mert a belső tűz segít, hogy elégesd a sok plusz kalóriát.

Mivel a Nyilas jegy tüzes jegy, benned ott lobog a tűz, ami lelkesít. Ez a lelkesedés fontosabb a számodra, mint a levegő. Muszáj szerelmesnek lenned, hogy motivált legyél. Képes vagy szerelmesnek lenni emberbe, munkába, nemes ügybe, utazásba, tanulásba, otthonteremtésbe, vagy bármibe.

A Nyilas nagy távlatokban gondolkodik (fotó: Shutterstock)

Sajnos a túlzás a nagyot mondásban is megnyilvánulhat. Egy Háry János veszett el benned. Amikor mesélsz, hajlamos vagy kiszínezni a történteket. Sőt olykor önistenítésbe is belecsúszhatsz. Ez tuti, hogy az egódból fakad. Szeretnéd a saját szerepedet felnagyítani. Amikor ezt felismered, elszégyelled magadat.
Imádod a teátrális dolgokat. Neked való a tűzijáték, a szerenád, a vörös szőnyeg, a száz szál rózsacsokor jellegű udvarlás. És nem bánod, ha ezt sokan látják. Aki ajándékot ad neked, jól teszi, ha impozáns, elképesztően nagy dobozban adja át neked.

Hirdetés

Erős kettősség

Te az asztrológia szerint kentaur vagy. Ez egy találó szimbólum, mivel egyrészt erős kettősség fedezhető fel benned. Van egy vad, zabolátlan, állati, ösztönös részed, és van egy elvontabb, isteni részed. Másrészt az előbb említett túlzások miatt sokszor - úgy mond - átesel a ló túloldalára.

Harmadrészt a kentaurt magyar szemmel nézve vadászó, hátrafelé nyilazó lényként látjuk. Ez pedig az eredet felé mutat, a tradíció keresése, mert haza/vissza kell találnod. Van egy negyedik értelmezés is: hajlamos vagy olyan magas lóról beszélni, hogy senki nem érhet fel a te "nagyszerűségedhez".

Legyél őszinte (legalább önmagaddal), és valld be, hogy szemfényvesztő, szélhámos is tudsz lenni! Vigyáznod kell, hogy ne adj okot arra, hogy csalónak nevezzenek. A hamisság, a törvény kijátszása, a kiskapuk nem vezetnek semmi jóra. Míg mások megússzák, téged elkapnak, és megbüntetnek. Ha már megégetted magadat, megtapasztalhattad ennek a valós veszélyét.

Szeretsz vallási, filozófiai témákról olvasni, és beszélgetni. Keresed a láthatatlan összefüggéseket, a mögöttes okokat, végső soron az élet értelmét. Neked magától értetődően megy a magasabb tudatállapotok megnyitása.

Nagy perspektívákban gondolkodsz. Olyan, mintha folyton egy hegycsúcsról szemlélnéd világunkat. Ettől gyakran érzed magad magányosnak, és elkezded sajnálni magadat. Ne feledd, hogy a hegycsúcs nem fennsík! Vagyis ott nincs tömeg. Ám vannak más hegycsúcsok is, akikkel kommunikálhatsz. Lehet, hogy ehhez havasi kürtre lesz szükséged.

Nagy perspektívák

Rendkívül fejlett az igazság érzeted. Nem bírod elviselni, ha veled, vagy bárki mással igazságtalanság történik. Nemes lelkűségedet bizonyítja, hogy a másokat ért igazságtalanság azonnali cselekvésre késztet. Dicséretes, hogy célod a békesség megteremtése, és hogy mindenki visszataláljon az igazság útjára.

Te nagy távlatokban gondolkodsz, és mindig nagyszabású törekvéseid vannak. Emiatt olykor túlságosan előre szaladsz az időben. Annyira leköt a jövő, hogy elmulasztod a jelen pillanatot. Te már a hegyet látod, és orra esel egy kavicsban. A sikerekhez elengedhetetlen, hogy készíts tervet és/vagy stratégiát.

Rendszeresen belefutsz abba hibába, hogy kéretlen tanácsokat osztogatsz. Úgy érzik a közeledben lévők, hogy kioktatod őket. Ez nem tesz népszerűvé. Akkor se, ha jó szándékkal akarsz segíteni. Ilyenkor nem látják, hogy te alapvetően egy értékes, nemes lelkű, jóakaratú, jókedvű, jóhiszemű, és előítélet-mentes ember vagy, aki nagyvonalú és barátságos. Kérdezz, és figyelj, mielőtt beszélsz! És jó eséllyel hiteles, és tiszteletre méltó "tanítóvá" válsz, akinek nincs szüksége katedrára ahhoz, hogy tanítson.

Új 1 éves ciklus

November 22-én a Nap belép a Nyilasba, és jön a születésnapod. Tudtad, hogy a születésnapod a te személyes szilvesztered? Hiszen ekkor lezárul egy egyéves ciklus, és elindul egy új egyéves ciklus. Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy megállj egy pillanatra, leltárt készíts mindarról, ami sikerült az elmúlt 12 hónapban. Majd tűzz ki még el nem ért célokat, tervezz, és stratégiát készíts.
Ehhez lehet segítség az előrejelzés, ami most, a születésnapodkor induló évre vonatkozik, és a jövő évi születésnapodig tart.

Felemásan indul az új éved, ill. búcsúzik 2023 a te szempontodból. Örülhetsz, mert november 24-én a Mars is belép a Nyilasba. Ez erőt és elszántságot hoz neked. Szükséged lesz erre, mert magánéletbeli és karrierbeli krízist kell kezelned egyszerre november 25-én, 27-én, december 17-én, 27-én és 28-án. Az év végi ünnepek rendszeresen felfokozott elvárásokat jelentenek. Ennek is betudhatod a puskaporos hangulatot. De a lényeg, hogy mindig mindenkivel mindenhol a békés megoldásra törekedj! Ha még nem ismered, akkor olvass utána az asszertív kommunikációnak! Meglátod, milyen sokat segíthet.

Januárban kedvező híreket kapsz pénzügyi téren. Emiatt februárban bevállalhatsz egy utazást. De jól tennéd, ha nem költenéd el az összes plusz bevételedet. A "jut is, marad is" elvet valósítsd meg!

Február végétől április végéig családi és/vagy ingatlan ügyeket kell megoldanod. Ez rengeteg időt elvisz. Alig marad kapacitásod a munkádra és magadra. Mielőtt kimerülnél, és lerobbannál, szakíts ki egy-egy estét, szombatot, vagy vasárnapot, amikor kedvedre való programra mész, vagy egyszerűen otthon pihensz!

Május 26-án bolygód, a Jupiter belép az Ikrekbe. Innentől őrületes események sorozatára kell készülnöd. Egyrészt minden felpörög, amit nem bánsz. Másrészt jelenlegi párkapcsolatod szintet léphet: összeköltözés, eljegyzés, esküvő szóba kerülhet. Ha nincs még párod, akkor hamarosan találkozhatsz vele.

Ám egyik esetben sem mennek a dolgok zökkenőmentesen. Nehezebb napok: június 8, 9, 12, 17, 20, augusztus 16, 19, 23, szeptember 3, 8, 12, 18, 21, 25, október 28, november 3, 9, 12, 18, december 4, 7, 15, 18.

Az biztos, hogy tanulságos, kihívásokkal teli hónapok elé nézel. Tuti, hogy olykor megrendül a hited. De ez próbatétel. Ha nem adod fel, akkor megerősödsz te magad, a hited és a kapcsolatod is. Attól, hogy ez közhelynek hangzik, még igaz…

Ez is érdekelhet

Tízmilliószoros napok 2024-ben: ezek a legfontosabb tudnivalók

A tízmilliószoros, teremtő napokon a jócselekedetek, pozitív gondolatok, szeretet ereje visszaszáll ránk - méghozzá tízmilliószoros erővel. Érdemes máris feljegyezni, mikor lesznek 2024-ben ezek a különleges, szent dátumok.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!