1. Tegyünk valami jót!

A szomorúság számos esetben normális emberi reakció. Ha rosszul érezzük magunkat, lehangoltak vagyunk, eg yönzetlen jócselekettel önmagunk boldogságááért is sokat heteünk! Ez ugyanis visszahat ránk, közvetlenül, és hosszútávon is.

2. Legyünk önmagunk jó barátai

Ha rossz a kedvünk, és egy kis boldogságot szeretnénk szerezni, akkor egyszerűen álljunk meg a tükör előtt, és mondjunk önmagunknak motiváló és dicsérő szavakat. Érdemes odafigyelni arra, általában hogyan beszélünk magunkhoz, és ha túl kritikusak vagyunk, gyakoroljuk a kedvességet önmagunk felé.

3. Iktassuk be a rendszeres mozgást

A gyors séta ugyanolyan hatékony boldogság forrás lehet, mint a futás. Gyakori, hogy sokkal többet töltünk az asztalnál, mint a szabad levegőn, pedig testünket mozgásra "tervezték", amivel törődni kell, nem is beszélve arról, hogy a napi testmozgás boldogsághormont termel, mely a szervezetünkkel is csodákat tesz.

Ez a 10 tipp segít boldogabbá tenni a hétköznapokat! (fotó: Shutterstock)

4. Mosolyogjunk többet

Nem, ez nem azt jelenti, hogy állandóan hamis mosollyal az arcunkon kell járni-kelni, de amikor legközelebb rosszul érezzük magunkat, akkor csak mosolyogjunk, és figyeljük meg, mi történik. Akár kezdhetjük a reggeleket a tükör előtt mosolyogva.

5. Tanuljunk valami újat

Mindenkinek vannak olyan témák az életében, amelyek igazán érdeklik. Az is rendkívül fontos, hogy szélesítsük a látókörünket, mert ez segít, hogy a helyükr ekerüljenek bennünk a dolgok. Fontos megjegyezni viszont, hogy ne olyanról tanuljunk, amiről muszáj, hanem amiről valóban szeretnénk.

Hirdetés

6. Ne spóroljuk meg az én-időt

Adjunk magunknak minden nap fél vagy egy órát, amikor semmit nem csinálunk, csakis saját magunkkal foglalkozunk. Ez lehet egy forró fürdő, egy arcpakolás, de olvashatunk egy jó könyvet is. Vagy akár meditálhatunk…

7. Kezdjünk el meditálni

Elég napi 5 perc a meditációra. Közben figyeljük, ahogyan a levegő áramlik a testünkbe, be- és ki. Kiváló stresszcsökkentő, és elégedettebbek leszünk az életünkkel, ha rendszeresen gyakoroljuk.

8. Hallgassunk jó zenéket

Lehetőleg valami energikus és vidám dalt válasszunk. Szabad táncolni, énekelni, egy a lényeg: hogy jól érezzük magunkat.

9. Engedjük be a napfényt

Napi minimum 15-20 perc napfény kutatások szerint is javítja a hangulatot és segít megelőzni a depressziós tünetek kialakulását.

10. Összpontosítsunk a pozitív dolgokra

Lefekvés előtt írjunk össze legalább 5 olyan dolgot, ami jó volt a napunkban - olyasmit válasszunk, amelyek boldoggá tettek bennünket.

1. Szeressük magunkat!

A boldogság legfontosabb eleme, hogy szeressük azt, akik vagyunk!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!