Újhold kb. 4 hetente van. A Gergely naptár pontatlan - gondoljunk a szökő évre, amikor behozzuk a 4 év alatt összegyűlt elcsúszást!

Ez a pontatlanság a csillagászatban nem létezik. A bolygók kiszámíthatóan, óraműpontossággal járják az útjukat a csillagösvényen. Épp emiatt van az, hogy a Nap nem minden évben ugyanazon a napon vált jegyet a Nap.

Az újhold mindig a Nap és a Hold együttállásakor jön létre. Ez egy adott jegyben 1-szer szokott előfordulni. Hiszen a következő Nap-Hold együttálláskor a Nap már jegyet vált, és a következő jegyben lesz újhold.

Április 20-án a Nap-Hold együttállás, vagyis az újhold a Kos jegyében 06:13-kor lesz. Majd a Nap 10:02-kor lép át a Bikába.

A csillagászat nem fogadja el hivatalosan, de a köznyelvben egyre elterjedtebb a fekete hold elnevezés. Ám az április 20-dikai nem fekete hold! Ugyanis akkor nevezik az újholdat fekete holdnak, ha ugyanabban hónapban a második Nap-Hold együttállás történik. És most nem ugyanabban a hónapban, hanem ugyanabban a jegyben lesz újhold. Ettől még az asztrológiában nagy esemény. Már csak azért is, mert a Kos a zodiákus első jegye, és az újhold maga a megújulás és kezdet. Így ez páratlan, nagyszerű esély arra, hogy új lapot nyissunk életünk bármely területén.
Hogy pontosan melyik életterületen, az függ attól, hogy ki melyik jegyben született.

Hirdetés

KOS

Biztos, hogy napok óta érzed, hogy valamin változtatnod kell. Az április 20-ai újhold neked egy második esélyt hoz, mivel ez már a második újhold a Kosban (volt már egy március 21-én). A Kos újhold külső - belső megújulás lehetőségét adja neked. Állj meg egy rövid időre, gyújts halványzöld, vagy fehér gyertyát, és engedd el a fantáziádat! Képzeld el, hogy egy dzsinn kilép a meséből, és azt kérdezi: "Mit parancsolsz, Kisgazdám?"! Tudd, hogy bármi, amit most kérsz, elindul feléd!

Már másodjára lesz újhold a Kos jegyében (fotó: Shutterstock)

BIKA

A te szempontodból a második Kos újhold hatása elhanyagolható. Ettől még lehetsz nyitott az újra, és belevághatsz bármi újba. De ne várj gyors eredményeket! A Kos a sürgetés, a türelmetlenség és a gyorsaság jegye. Te nem vagy híve a kapkodásnak. Jobban kedveled, ha van időd a terveidet csiszolgatni. Fogd fel ezt a második újholdat úgy, mint egy gyémántot, amit csiszolni kell ahhoz, hogy nőjön az értéke. Pontos a hasonlat, mert egy második újhold olyan ritka kincs, mint egy gyémánt.

IKREK

Új barátokra, protektorokra, mentorokra tehetsz szert a második Kos újholdnak köszönhetően. Lehet, hogy sok barátod van már. De szövetségesekből és jó szándékú segítőkből sosem elég. Mivel te sokszínű vagy, a barátaid, ismerőseid is sokszínűek, sokfélék. Előre nem tudhatod, hogy ki milyen témában siet majd a segítségedre. Nem csak a protekció lehet hasznos, hanem az információ, amit a másiktól megkaphatsz. Ő erre tapasztalatok, tanulás, stb. révén tett szert, amit te "megspórolhatsz".

RÁK

Mivel meglehetősen félénk és óvatos vagy, az újításokban sem kapkodsz. Az április 20-ai második Kos újhold másodszor tesz eléd újítási lehetőséget a hivatásodban. Ha van már munkád, akkor kaphatsz új feladatot, új pozíciót, vagy új főnököt. De kereshetsz új állást is. Amennyiben még nincs munkád, ez az újhold megcsillant valami újat. Muszáj nyitottnak lenned, mert úgy tűnik, hogy elsőre nem tetszett a dolog anno március 21-én, amikor az előző újhold volt a Kosban. Most újra értelmezheted…

OROSZLÁN

Nagyszerű hatással lesz rád a második Kos újhold. Inspirálni fog minden és mindenki: tele leszel nagyratörő tervekkel, és távolba mutató vágyakkal. Nem lehet veled bírni, mert azonnal csinálnád. Pedig a sikerhez elengedhetetlen az átgondolt tervezés. A következő témák fognak legjobban izgatni: továbbtanulás, külföldi utazás, tanulmány, munka. Bármelyikre is vágysz, járj utána lehetőségeknek, és keress olyan embereket, akiknek van már saját tapasztalata az adott ügyben!

SZŰZ

Fanyalogva fogadod a második újhold hírét, mert téged nem érint közvetlenül. Felhajtásnak és felesleges csinnadrattának tartod a fekete hold körüli hírverést. Téged az elméletek helyett a tények érdekelnek. Igazad van. Tesztelheted az újhold erejét, ha elkezdesz valami újat most. Ugyanis minden újhold, de a Kos újhold különösen erős segítője az újítóknak. Tűzz ki olyan célt, ami gyorsan igazolja, vagy cáfolja ezt! Az asztrológia empirikus tudomány. Neked lehet saját empíriád…

MÉRLEG

Nincs mitől félned. A Kos újhold elkerülhetetlenül egy csomó új embert hoz az életedbe. Lesz/lehet köztük új szerelem, új barátság, új munkatárs, vagy új rivális. Tőled is függ, hogy melyik. Hiszen a nyitottságodon és az aktuális állapotodon múlik, hogy hogyan reagálsz. Az biztos, hogy nagy hatással lesznek rád ezek az emberek. Közben tanulságos lesz önismereti szempontból, ha meg figyeled, hogy kinek a társaságában vagy feszült, és kinek a közelében tudsz oldottan viselkedni.

SKORPIÓ

Ha nem vetted észre, vagy nem vetted komolyan március 21-én, újhold napján, hogy itt az ideje, és a lehetőség is megadatik az újításra, akkor április 20-án kapsz egy második esélyt. A második Kos újholdnak köszönhetően új eszközt, módszert kapsz, vagy találsz, ami hatékonyabbá teszi a munkádat. Mivel ezek fontosak a számodra, elégedetté válsz, és a munkatársaid is elégedettek lesznek veled. A jó munkavégzéshez elengedhetetlenek a jó eszközök, amelyek jól "szolgálnak" téged is…

NYILAS

Az április 20-dikai második Kos újhold inspirálóan fog hatni rád. Kreativitásod topon lesz. Csillagszóróként ontod az új ötleteket. Egyelőre ne szelektálj az ötletek között! Ráérsz később kitalálni, hogy mi aktuális, és mi nem. Az újhold az újról szól. Új az, ami még nem volt. Ezt ne feledd! Illetve volt már ilyen, pontosabban lett volna március 21-én, az előző Kos újholdkor. De ha akkor nem volt bátorságod újítani, akkor ez a második esély egy ajándék, amit a bolygóktól kapsz.

BAK

A második Kos újhold újból az otthonodba, a családodba és a munkádba is hoz újdonságot. Gyarapodhat a család, új fordulat jöhet ingatlan ügybe, költözhetsz, vagy a cég költözhet. Ezek nem igazán fognak tetszeni neked. Mivel a Bak és a Kos is kardinális jegy, te mindenből kardinális kérdést csinálsz. Mivel úgy ítéled meg, hogy az adott dolgon áll, vagy bukik minden. Igazad van, de felesleges emiatt stresszelned magadat. Minél rugalmasabban állsz hozzá, annál előbb észreveszed az előnyöket.

VÍZÖNTŐ

Amennyiben tanulás és/vagy utazás gondolata mocorog a fejedben, szuper lehetőséget hoz neked az újhold. Akkor is, ha terveztél ilyesmit, és akkor is, ha nem. Ugyanis a második Kos újhold már másodszor teszi fel a kérdést, hogy miért nem vágsz bele valami újba? Attól nem kell tartanod, hogy bárki bármit rád erőltet. De valószínűsíthető, hogy meg fogod bánni, ha nem élsz a lehetőséggel. A Kos újhold feltüzel téged. Csordultig leszel energiával, amit fordíthatsz újításra…

HALAK

Folyton azon töprengsz, hogy kereshetnél több pénzt. Óvatosságra int az április 20-ai második Kos újhold. Főleg anyagi téren. Ugyanis az újhold már másodszor mutat új pénzforrást neked. Kérdés, hogy megéri-e, és ha igen, van-e szabad kapacitásod. Hiszen annak semmi értelme, hogy túl vállald magad. Valószínűleg ezen elgondolkodtál már az előző Kos újholdkor március 21-én. Azóta volt időd mérlegelni. Most a következtetéseidet átviheted gyakorlatba, és ennek segítségével dönthetsz.

Ez is érdekelhet

Heti holdhoroszkóp 2023. április 17-23.: rendkívüli időszaknak nézünk elébe

Egészen kivételes asztrológiai esemény, hogy már másodszor lesz újhold a Kos jegyében. Heti holdhoroszkóp következik Székelyhidi Ágnes asztrológustól.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!