Könnyű dolga van az asztrológusnak, mert naprendszerünk bolygói precízen, előre kiszámíthatóan haladnak a pályájukon, lehet tudni például, hogy mikor váltanak jegyet. Ám nehéz dolga is van asztrológusnak, mert "tolmácsolnia" kell, hogy egy adott konstelláció mit hoz egy-egy jegy szülötteinek. Az a szerencse, hogy a tolmácsolás célja nem a beteljesülés, hanem sokkal inkább a felkészítés. Akárcsak a kresszben az előjelző táblák: tudj róla, számíts rá!
A Mars a Bak jegyébe lép, és kitartást ad (fotó: Shutterstock)
Vannak bolygók, amelyek különösen intenzív és/vagy agresszív módon hatnak az emberekre. Ilyen a Mars, ami a harcistenéről kapta a nevét. Mars felfokozza a versenyszellemet, a szenvedélyt, az indulatot. Hogy ez építő, vagy pusztító, ill. önpusztító-e, az nagyban múlik az egyén alap habitusától és a hozzáállásától.
Hirdetés
Ezt vesszük most végig:

KOS

Tudod már, hogy Mars a te bolygód. Vagyis közvetlenül hat a közérzetedre és a teljesítőképességedre, hogy aktuálisan hol jár, és ott hogy érzi magát. Január 4-én a Bakba lépve paradox módon fog hatni rád. Egyrészt egy maratonfutó kitartását hozza neked. Ennek köszönhetően képes vagy beosztani az erődet úgy, hogy maradjon a végére is. Tőled szokatlan módon nem fogy el a lelkesedésed az első kanyarban. Másrészt viszont a munkahelyeden "állóháború" veszélyét jelzi. Semmiképp se folyj bele!

BIKA

Alapvetően örülhetsz a Bakba lépő Marsnak, mert azt "ígéri", hogy konkrét eredmények jönnek, amelyek igazolják, hogy jó úton jársz. De bigottá és dogmatikussá is tehet téged. Vagyis azt hiheted, hogy nálad van a bölcsek köve, és ostoba, aki nem követ téged. Vigyázz, mert ez nem tesz népszerűvé! Fogadd el, hogy mindenki a saját meggyőződése szerint hozza meg a döntéseit! Te fókuszálj a terveidre! Pontosítsd azokat! Rendelj hozzájuk határidőket! És keress erőforrásokat!

IKREK

Egy kaszkadőr ügyességére, rugalmasságára, erejére és lélekjelenlétére lesz szükséged. A Bakba lépő Mars életveszélyes helyzetek elé állít, hogy tesztelje az éberségedet és kreativitásodat. Nem baj, ha megijedsz ezektől a szavaktól. A Mars azért ijesztget, hogy felszívd magad, és a bátorságodat felszínre hozza. Vigyázz az értékeidre és a testi épségedre! Sose lankadjon az figyelmed! Eközben tudd, hogy most sokkal fegyelmezettebben tudsz spórolni, ami hosszú távon biztosít téged.

RÁK

A félénkséged a múlté. A Mars felpezsdíti a társasági életedet, és téged felpörget. Nem hagyod magad. Azonnal vissza tudsz vágni, ha arról van szó. Eközben számítanod kell olyan emberekre, akik élvezik, ha provokálhatnak téged. Vagyis időben fel kell ismerned a csapdákat, és ki kell térned előlük. Máskülönben hamar kimerülsz. A sikered kulcsa a fegyelem. A siker záloga a bölcsesség. Utóbbi azt jelenti, hogy "minden csatát megnyersz, amibe nem mész bele". Közben a szerelem betoppanhat hozzád…

OROSZLÁN

"Az éremnek 2 oldala van." tartja a mondás. A Bakba lépő Mars egyrészről ambiciózussá tesz a munkában. Ettől legyőzhetetlennek érzed magad a ranglétrán feljebbjutásban. A főnökeid értékelik az agilitásodat. Miközben a kollégáid örülnek, hogy helyettük is dolgozol. Az érem másik oldala az egészséged: február 12-ig (amíg a Mars a Bakban jár) többször felszaladhat a lázad és/vagy gyulladás dönthet le a lábadról. Megelőzheted ezt pl. rendszeres szaunázással, sporttal, jógázással, teázással.

SZŰZ

Meg fogod lepni a környezetedet. Azt hitték, hogy csak poénkodsz, amikor a terveidről beszéltél. Erre a Mars erejét felhasználva tényleg belevágsz. Természetesen a tőled megszokott körültekintéssel, precizitással, kockáztelemzéssel és tervszerűséggel. Ha vannak kétségeid, akkor vizsgáld meg az okát! Még sosem csináltál ilyet? Mások nálad ügyesebbek? Nem hisznek benned a rokonaid? Minden kérdésre válaszolj, és vágj bele! A siker kulcsai nálad vannak: kitartás, szívósság, fegyelem.

MÉRLEG

Irtó fárasztó, ha szüleid között békítőként kell fellépned. A Mars felfokozza a köztük feszülő ellentéteket. Ha élnek, még van esély, hogy konszolidálódjon a helyzet. Amikor a leginkább elkeserednél, tedd fel a kérdést magadnak, hogy kitől mit örököltél! Harciasságot, igazságszeretetet, ambíciót, akaratosságot, dinamizmust, hevességet. A szüleid mellett az otthonodban is rendet kellene tenned. Jót tenne a közérzetednek, ha átrendeznéd a bútorokat, esetleg új funkciója lenne egy-két helyiségnek.

SKORPIÓ

A Mars az egyik uralkodó bolygód. Ahogy te, úgy Mars is szeret provokálni másokat. A Bakba lépve most a testvéreid és a szomszédjaid vannak soron. Észre sem veszed, hogy olyan hangsúllyal köszönsz, kérdezel, amitől a másiknak kinyílik a bicska a zsebében. Legyél olyan intelligens, hogy nem süllyedsz le erre a szintre! Tudd, hogy nem csak tízmilliószoros napon tér vissza hozzád megsokszorozva az, amit mondasz, teszel! Inkább az ambícióidat tanulásra, kommunikáció fejlesztésre fordítsd!

NYILAS

Jó bevételeket szimbolizál Mars február 12-ig. Azonban azt is jelzi, hogy hirtelen többen akarnak kölcsön kérni tőled. Kalkulálj úgy, hogy nem adják vissza, vagy jó esetben sokkal később! És ne feledd, mondhatsz nemet is! Sajnos sok barátság rámegy egy kölcsönügyletre. Az a szerencse, hogy Mars szerint te most mindenből pénzt csinálsz. Köszönhetően a lendületednek. De nem árt a maratonfutó kitartása, szívóssága és fegyelme. Ez a siker 3 kulcsa. Vedd magadhoz, és használd!

BAK

Te vagy nyertese ennek az időszaknak, ami február 12-ig tart. Mars őrületes lendületet, erőt, bátorságot és a legyőzhetetlenség meggyőződését hozza neked. Te alapvetően kitartó, szívós és fegyelmezett vagy. Most ezeket maratonfutóként a célig képes vagy beosztani. Akkor teheted valóban tartóssá a sikereidet, ha adsz belőle másoknak is. Jótékonykodj! Millió módon megteheted: adhatod az idődet, a figyelmedet, vehetsz élelmet, kifizetheted a másik számláját, elkísérheted az orvoshoz.

VÍZÖNTŐ

Vigyázz, mert a Bakba lépő Mars növeli az alattomos feszültséget benned! Mindegy, hogy hány éves vagy, mindegy, hogy voltak-e, vannak-e vérnyomás gondjaid. Figyelj oda, és vedd komolyan, ha fáj a fejed, vagy szédülsz, vagy indokolatlanul álmos leszel! Mérned kéne a vérnyomásodat. És ihatnál gyógyteákat: citromfű, orbáncfű, fagyöngy. Nem kell mindet egyszerre. Olvass utána, vagy kérdd ki természetgyógyász véleményét! Ezen kívül a Mars az aktív, rendszeres sport gyógyító erejét is hozza.

HALAK

A barátaid között van olyan, aki rád akar erőltetni valamit, mert meggyőződése, hogy neked arra van szükséged. Az erőszakossága mögött lásd meg a jó szándékot! Hidd el, nem adja fel! A Mars kitartást és szívósságot ad neki. Sajnos nem kizárt, hogy vita pattan ki köztetek. Ebben az esetben zárd rövidre a dolgot, és ne engedd, hogy hosszan kioktasson! Lépj le, köszönj el a telefonban! Ne álltasd azzal, hogy átgondolod, és majd visszatértek rá, mert elkezd reménykedni. Ezzel becsapnád…

Ez is érdekelhet

Nagy éves horoszkóp 2024

Sorsfordító változásokat és kivételes asztrológiai eseményeket hoz ez az esztendő. S hogyan hat mindez az egyes csillagjegyekre? A 2024-es éves horoszkópból minden fontos részlet kiderül.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!