A sémák olyan párkapcsolati, működésbeli mintázatok, amelyek gyökerei a gyermekkorig nyúlnak vissza. Alakítja a szülőkkel való kapcsolatunk, a szülők házassága, viszonya és a későbbi saját tapasztalatok. Ha rendre kudarcba fulladnak a kapcsolataink, akkor a Life.hu szerint érdemes az asztrológiát is segítségül hívni az önismeret fejlesztéséhez. Íme, hogyan működnek az egyes csillagjegyek a párkapcsolatban!

Kos

A Kos rendkívül szenvedélyes és energikus, akárcsak a többi Tűz elemű jegy. Olyan dolgok is lázba hoznak, amikre más csak unottan legyint. Ez a hihetetlen dinamizmus a legszembetűnőbb tulajdonságod. Az érzelmekből nyered az energiát a cselekvéshez, nem az elvont elméletekből. A Kos a szerelemben is nagyvonalú és bőkezű: sosem szeretsz félszívvel, a szenvedély összes kellékét felvonultatod, ha hódítani akarsz. Ám gyakran esel abba a hibába, hogy egy eszményképet vetítesz a másikra, és túlzóak az elvárásaid - erre mindenképp érdemes figyelned, mert ez egy olyan séma lehet, amiből érdemes kitörni. Másik nehézség, hogy a kapcsolataidban túl gyakran várod el, hogy a te szavad legyen a döntő, a te véleményedet ismételje a párod, és nagyon is domináns vagy. Hosszú távon azonban nem vagy képes együtt lenni valakivel, aki csak bólogatni tud.

Ezt a sémát követed a párkapcsolataidban (fotó: Shutterstock)

Bika

Alapvetően érzéki természet: egy kapcsolatban a Bika számára a szexualitás abszolút prioritást élvez. Ugyanakkor hűséges-típus - a stabilitás számára nagyon fontos. A Bika, mivel a Vénusz uralja, hajlamos a romantikára, és számára tényleg fontosak a hagyományos értékek, a fehér menyasszonyi ruha, a gyűrű, a szertartások. A Life.hu cikke szerint viszont vissza-visszatérő problémát okozhat, hogy nehezen viseled a változásokat, Bikaként az állandóságban érzed magad komfortosan. Partnereid épp ezért gyakran érzik úgy, hogy megrekednek melletted. A drámák pedig akár a szakításig képesek stresszelni. Fontos azonban megértened, hogy a párkapcsolatok részét képezik a konfliktusok, és azok elkendőzése nem az áhított békét, hanem a romlást hozzák magukkal. Ne tarts mindent magadban, és engedd, hogy párod is időként kiadja magából a negatív érzéseit.

Ikrek

Az Ikrek a kapcsolódás jegye, segítőkész és nyitott személyiség, valóban kíváncsi mások gondolataira, véleményére. Gyors észjárású és éber, de a figyelme gyorsan elkalandozik. A jegy szülötte szeszélyes, kedves, bájos, ha férfi, akkor sármos, szellemes, okos. Ikrekként sok téma érdekel, ám kevés terület az, amiben igazán elmélyíted a tudásodat. A változékonyság és a kiszámíthatatlanság a két kulcsszó a jellemedhez. A Life.hu szerint számodra fontos a dinamikusság, így gyakran csak addig fektetsz energiát és időt a párkapcsolataidba, amíg azok szórakoztatnak, ameddig jóérzéssel lubickolhatsz benne. Amint valami komolyabb negatív görbén kellene átmennetek a kapcsolat fejlődése érdekében, te egyszerűen megfutamodsz.

Rák

Ez a jegy a Víz elemhez tartozik és a legtermékenyebb jegyek egyike. Az ekkor született személy hajlamos túlságosan elmerülni az álmok, a vágyak és a fantázia világában, ezért személyiségében a biztonság utáni vágy dominál. Az egyik legérzékenyebb állatövi jegy. Rák jegyűként neked is fontos a múlt, a gyökereid, a kötődés. Nehézséget jelent számodra az elengedés. Az örökösen változó Hold az uralkodó bolygód - a hangulataid, érzelmeid épp ilyen hullámzáson mennek át. Épp ezért vágysz a biztos pontra, ami általában a családot jelenti. Ezzel összefüggésben azonban egy kapcsolatban gyakran éled meg a személyes határaitok összemosódását, ami akár a saját autonómiád elvesztésének érzésével is társulhat - ez egy visszatérő negatív séma lehet a kapcsolataidban.

Hirdetés

Oroszlán

Az Oroszlán karizmatikus, nagylelkű, energikus személyiség, aki valóban vezetésre született. Az Oroszlán működésbe hozza a dolgokat hatalmas energiáival. Becsvágyó vagy, és el is éred, hogy becsüljenek. Oroszlánként ugyanakkor nagyon szeretsz játszani, felnőtt korodban is, imádod a fogadásokat. Szeretsz lustálkodni, és bizonyos mértékig tartózkodó vagy. Nem fitogtatod a tudásodat, és csak akkor beszélsz, amikor az időszerűvé válik. Amikor minden rendben van, felszegett állal haladsz az életben, és aktív, bizakodó, pozitív társ vagy. Ám nem lehet mindig minden rendben. Ekkor pedig dráma királynőként hajlamos vagy mindent a partneredre zúdítani, és elvárni, hogy szivacsként magába szívja. Ne kezeld a párodat szemetesládaként, akibe bármikor bármit beledobhatsz! Hidd el, nem csak neked lehet rossz napod. Sőt, azt is érdemes mérlegelned, hogy a párod mit bír el.

Szűz

A Szűz jegye a Föld elemhez tartozik, uralkodó bolygója a Merkúr. Az egyik legtisztességesebb típus, mindig a lelkiismerete vezérli. Nagyon érzékeny, mindenen hamar megsértődik, sokszor bátortalan. Erős intellektussal és kiváló szervezői képességekkel rendelkezik. Az érzései mélyek, de a kifejezésük visszafogott: azonban kitartóak és örökre szólnak. A Szűz szeretetnyelve az érzékenység, a hűség és a tenni akarás: a Szűz úgy fejezi ki a szeretetét, hogy cselekszik, megtesz a másik kedvéért dolgokat. Ugyanakkor tendenciózus hiba lehet, hogy te vagy az is, aki egyfajta életcéljának tekinti mások "megjavítását". A túl gyakori/ sok tanács és az építő kritika azonban egy kapcsolaton belül hamar elhidegüléshez vezethet. Őt szeretnéd, vagy inkább egy hozzá hasonlót, aki azért lényegesen más? Mit szólnál, ha inkább elfogadnád azokat a "hibáit", melyekkel együtt tudsz élni, és csak a valóban őt és a kapcsolatotokat építő dolgokat hoznád fel?

A 2. résszel, és benne a Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő és Halak jellemzésével rövidesen jelentkezünk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!