A sémák olyan párkapcsolati, működésbeli mintázatok, amelyek gyökerei a gyermekkorig nyúlnak vissza. Alakítja a szülőkkel való kapcsolatunk, a szülők házassága, viszonya és a későbbi saját tapasztalatok. Ha rendre kudarcba fulladnak a kapcsolataink, akkor a Life.hu szerint érdemes az asztrológiát is segítségül hívni az önismeret fejlesztéséhez. Íme, hogyan működnek az egyes csillagjegyek a párkapcsolatban!

Mérleg

A Mérleg Levegő-jegy - alapvetően meghatározza a karakterét, hogy minden mögött az eszmeiséget keresi. A Mérleg a tökéletes, az igazán harmonikus szerelemre vágyik, annak minden külsődleges jegyével együtt. A párkapcsolatában is akkor tud csak kiteljesedni, ha az a felek közötti egyenrangú kommunikáción, egyetértésen alapszik. A life.hu cikke szerint éppen ebben rejlik a nehézség: a párod azt látja, hogy minden rendben, aztán hirtelen rázúdítod az elmúlt fél évben történteket, amikhez, bár kedvesen asszisztáltál, igazából az idegeidre mentek. Ezek a kitörési hullámok nagyon megterhelőek a kapcsolatnak. Próbáld meg határozottabban képviselni a véleményedet, többet beszélni az érzéseidről és az álmosolyokat a minimumra csökkenteni.

Ezeket a hibákat követed el a kapcsolataidban (fotó: Shutterstock)

Skorpió

A Skorpió szubjektíven, tele érzésekkel közelít a világhoz, empatikus, nagy a beleérző képessége és könnyen megbántódik, fogékony. Híresen szenvedélyes, de a szexualitásban nem pusztán örömöt keres, hanem mindig valami pluszt: önátadást, misztikumot, a lelkek valódi egyesülését. Ami igazán különlegessé tesz Skorpió jegyűként a szerelemben, hogy valóban képes vagy megérteni a másikat - aki nem szereti ezt az őszinteséget, vagy nem tud élni az álarcai, kellékei nélkül, jobb, ha elkerül… A Life.hu cikke szerint a szélsőségek embere vagy, akivel nem könnyű együtt lenni. Hiszen valami vagy jó vagy rossz: olyan, hogy hétköznapi nem létezik számodra. A segítséget, vigaszt gyakran támadásként éled meg, még a párodtól is, akit ilyenkor könnyen megsebezhetsz. Próbáld meg a benned tomboló vihart csak annyira elcsendesíteni, hogy lásd, nem az ellenséged próbál megütni, hanem a szerelmed akar átölelni.

Nyilas

A Nyilas igazi "csavargó" - az életet kalandnak, utazásnak tekinti, és élete célja, hogy ez alatt az út alatt a lehető legtöbbet fejlődjön, a legtöbb ismeretet szerezze meg. A "tapasztalatszerzés" vágya a szerelemben is jellemzi. Szó sincs azonban élvhajhászásról - a Nyilas az eszményit keresi a szerelemben is. Mivel nem kevesebbre, mint az ideálisra vágysz, ezért gyakorta követi a kísérletezést kiábrándulás. Idővel azonban a szert teszel a szükséges önismeretre, és találsz valakit, akit őszintén szerethetsz. A szerencsés kiválasztottnak nincs könnyű dolga, mert Nyilasként igazán nem vagy egyszerű eset. Az életedben fontos szerepet töltenek be a barátaid, akikkel szívesebben osztod meg a párkapcsolati gondjaidat, mint hogy az érintettel leülj és megbeszéld. Engedd, hogy a párod akkor is melletted állhasson, ha nem klappol minden, de ami még ennél is fontosabb, ne másokkal, hanem vele ülj le megbeszélni a kapcsolatotokon belül keletkező feszültséget.

Bak

A Bak a Föld elem legtitokzatosabb jegye. Szorgalmas, dolgos, ambiciózus - ám a lelke mélyén egy útkereső. Kissé távolság tartó, hiszen a Szaturnusz jól megméri, hogy kivel barátkozik, kit enged magához közel. Komoly, megfontolt, tartózkodó emberek születnek ebben a jegyben, és bizonyára te is ilyen vagy - mégsem könnyű veled párkapcsolati szinten. Számodra nem okoz gondot energiát fektetni a közös életetekbe, egészen addig, amíg meg nem inogsz. Ha ugyanis előtör belőled a "mégse fog működni" érzés - ami az esetek többségében alaptalan -, saját magad alatt kezded el vágni a fát. Panaszkodsz, hátrébb lépsz ahelyett, hogy megosztanád az aggályaidat a pároddal, akit így sokszor kész tények elé állítasz.

Hirdetés

Vízöntő

A Vízöntő az útkereső, az igazi idealista. A jegy szülötteként te sem állsz be a sorba, mindig a saját, egyéni utadat járod. Nagy szüksége van a világnak a Vízöntő energiára: olyan egyedi gondolkodás ez, ami kimozdítja a dolgokat a megszokott sémákból, holtpontról. Az érzelmeidet viszont nehezen éled meg. Általában is jellemző a Levegő elemhez tartozó jegyekre, hogy az eszmék világában élnek, és félnek az érzéseiktől - nos, ez különösen igaz a Vízöntőre! Kissé esetlen lehetsz, mikor az érzésekről van szó, viszont mindig őszinte vagy, nem játszol szerepet ilyenkor sem. Visszatérő párkapcsolati probléma lehet nálad, hogy szereted bizonygatni az álláspontodat, és imádod éreztetni a szellemi felsőbbrendűségedet, de nem kell, hogy minden egyes vita alkalmával legyőzd a partneredet. Az együttműködés helyett számodra minden apró nézeteltérés az igazadért folyó csatába torkollik.

Halak

Intuitív, békeszerető, igazságos vagy, remek hatodik érzékkel, hihetetlenül erős sugallatokkal. A hétköznapokban, a természetedet nézve igazi kaméleon lehetsz, kiszámíthatatlan, spontán, sokak számára érthetetlenek a reakcióid, nehezen lehet kiismerni. Hangulatod változó, érzelmeid könnyen elragadnak. érzelmes természet vagy, nagyon empatikus, időnként túlságosan is átérzed mások sorsát, és sokat szenvedhetsz ettől. A párkapcsolatban (is) romantikus alkat vagy, aki szereti magát egy tündérmesében érezni. Hiba lehet viszont, hogy ez gyakran elhomályosítja a látásodat, és figyelmen kívül hagyod az intő jeleket, a kapcsolatban lévő komoly problémákat. Igen, képes vagy magadra vállalni a néma áldozat szerepét, csak hogy a párod melletted maradjon.

Cikkünk első részét, és benne a Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán Szűz jegy jellemzését itt találod!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!