A Jupiter már 2022 december 20 óta jár a Kosban. A Nap 2023 március 20-án lépett a Kosba. Mindkét bolygó fényes, uralkodói attitűdöt szimbolizál. Ha összeadódik az erejük, akkor valami ragyogó, nemes, nagyszerű dolog történik, vagy az önzés és agresszió győz. Rajtunk múlik, hogy melyiknek adunk teret. Akció és reakció "versengése" most azt jelenti, hogy felelősek vagyunk azért is, hogy mit indítunk el, és azért is, hogy hogyan reagálunk másokra.

Az összetűzés veszélye fenyeget

Tűz a köbön - nem tréfa. Szóval, ha nem akarunk folyton konfliktusba keveredni, kontrollálni kell az indulatokat. Szerencsére a Kos jegy egyenes, őszinte, manipulációmentes alaptermészetet ad. De olykor nem elég ez. Nem mindig segít, ha "ami a szívén, az a száján" elvet követjük. Ezt érzékelheti a másik támadásnak, fenyegetésnek.

Mivel nem vagyunk egyformák, másképp kezeljük, és éljük meg ezt a konstellációt.
Most vegyük sorra, hogy ki hogyan!

KOS

Sokszor kapod azt a kritikát, hogy túl erőszakos és éretlen vagy. Sokszor nem érted ezt, hiszen te nem teszel mást, mint nyíltan kimondod a véleményedet. Nem érdekel, hogy kit bántasz meg. Felrobbannál, ha magadban tartanád a véleményedet. Nem ijedsz meg senkitől és semmitől. Bátran beleállsz minden vitába. Téged ez inspirál. Akkor is, ha olykor öngólt rúgsz magadnak, és nehezíted a saját érvényesülésedet. Mindez a Nap- Jupiter együttállásakor hatványozott veszélyforrás. Ha jót akarsz magadnak, akkor csillapítsd az indulataidat!

A Nap-Jupiter együttállás a Kosban csodás lehetőségeket hoz (fotó: Shutterstock)

BIKA

Továbbra sem tanácsos nyitott könyvnek lenned. Nem kell titkolóznod, csak ne mondj ki mindent, amit gondolsz! A Nap- Jupiter együttállás felnagyítja annak veszélyét, hogy összetűzésbe bonyolódsz, ha őszinteségi rohamod lesz. Értetlenül állsz ez előtt. Hiszen nem érted, hogy miért kellene simliskedned, amikor te képes vagy kitenni az asztalra a lapjaidat, és elvárnád, hogy más is így tegyen. Ám mostanra rá kellett volna jönnöd, hogy a jó időzítés az esetek többségében a siker titka. Itt az ideje, hogy ezt átültesd a gyakorlatba!

Hirdetés

IKREK

Neked nem okoz nehézséget barátságot kötni. Sok jó ismerősöd van. Könnyen barátnak definiálod az újakat is. A Nap- Jupiter együttállás arra világít rá, hogy barátság nem életképes kölcsönösség nélkül. Ez nem csak a segítségnyújtásra érvényes, hanem a másik társaságának keresésére is. Gondolkodj el azon, hogy milyen barátság az, ahol mindig csak az egyik fél keresi a másikat! Illetve csak akkor keresi, ha szüksége van a másikra? A panaszkodás végighallgatása is idesorolható. Most letisztulhat, hogy ki az igazi barátod, és a többiek lemorzsolódhatnak.

RÁK

Anarchia és/vagy fejetlenség van ott, ahol nem élvez tiszteletet az, aki vezet. Legyen szó egy családról, munkáról, közös ügyről, stb! Te szívesen követed azt az embert, akit tisztelsz. Ám a mai világban szokás szidni a főnököt, a férjet, stb. Ilyenkor zavarba jössz, sőt összezavarodsz, mert nem tudod, hogy mit tegyél: hallgass a hőzöngőkre, vagy maradj csendben? A Nap- Jupiter együttállás megvilágosító erővel hat rád. És azt javasolja, hogy a tiszteletet válaszd! Jobban jársz, ha olyan embert követsz, aki tekintéllyel és tudással rendelkezik.

OROSZLÁN

A Nap és a Jupiter is tüzes bolygó. A Kos és az Oroszlán is tüzes jegy. A Nap- Jupiter együttállás fellobbantja benned a tüzet. A tűz a természetben kettős harással bír: egyrészt melegít, másrészt felperzsel. Szóval a Nap- Jupiter együttállásnak van számodra kedvező és kedvezőtlen hatása is. Mint már olyan sokszor, most is a helyes mérték megtalálásán múlik, hogy élvezheted-e az előnyt, vagy magad alatt vágod a fát. Utóbbi nem veszélytelen. Ugyanis nem csak állandósult konfliktust eredményezhet, hanem a benned dúló tűz lázas állapotot is…

SZŰZ

A Nap- Jupiter együttállás nem lesz kedvedre való, mert azt mutatja meg neked, hogy minél inkább ragaszkodsz az elképzeléseidhez, annál biztosabb, hogy a sors kiveszi a kezedből az irányítást. Toporzékolhatsz, és mutogathatsz ösztönösen sodródó, ostoba emberekre, akiknek bezzeg összejön, mégsem érsz el semmit. Minél jobban kapálózol, annál messzebb kerülsz a célodtól. Sőt még anyagi kár is érhet. Inkább bízz a jó szerencsédben (Jupiter) és a sors jóindulatában (Nap)! Ez nem jelent passzivitást. Inkább erősödő hitet és bizalmat…

MÉRLEG

Ragyogó emberrel találkozhatsz a Nap- Jupiter együttállás szerint. Ő tekintélyt, nagyvonalúságot és bölcsességet sugároz. Ne lepődj meg, ha csak te látod őt ilyennek! Az ő értékét nem az határozza, meg hogy mekkora tömeg imádja. Az biztos, hogy te sokat tanulhatsz tőle. Ne gondolj kizárólag szakmai dologra! Lehet, hogy az életfelfogása, a konfliktus kezelése példaértékű. Eközben ne ijedj meg, ha számodra ő sok! Neked lehet sok az a tűz, ahogy ő kommunikál. Könnyen lehet, hogy neki tőled kell tanulnia. Pl. azt, hogy hogyan tartsa kordában ezt a tüzet.

SKORPIÓ

A Skorpió és a Kos is Mars által uralt jegy. A Nap- Jupiter együttállás a Kosban lesz. Ez duplán izgalmas a számodra. Lelkesítően hat rád az együttállás. Ugyanakkor a munkát és az egészség megőrzést is kihívásnak fogod megélni. A tűz hatványozottan van jelen, ami túlzásokra hajlamosít téged: a munkát is túlzásba viheted, és az egészséged miatti aggódást is. Nem kell takarékra tenned magad. Elég, ha felteszed magadnak a kérdést egy-egy feszültebb pillanatban: "Mit tenne itt most egy bölcs ember?". Rögtön tudni fogod, mi a helyes…

NYILAS

A tűznek az a természete, hogy lobogjon, süssön, világítson, melegítsen. A Nap- Jupiter együttállás fényes lehetőség a számodra, hogy a tűz előnyös tulajdonságait erősítsd fel magadban. És kerüld mindazt (égetés, hevesség, perzselés), ami borítékolhatóan összetűzéshez vezet. Számodra ajándék ez az együttállás. Mivel az életkedvedet és a derűlátásodat nem veszi el. Nem úgy kell megtalálnod az arany középutat, hogy elfojtod a benned lobogó tüzet. Szerencsésnek érezheted magad. És amint ezt tudatosítod, minden a kezedre játszik…

BAK

Szinte garantálható, hogy a családodban valaki a türelmetlenségével és önző fellépésével kiüti nálad a biztosítékot. Ez nem az első alkalom. Miért lepődsz meg? Próbálkozik, mert el akarja érni a célját, és nem elég diplomatikus ahhoz, hogy kevésbé átlátszó stílusban tegye. A Nap- Jupiter együttállás arra világít rá, hogy semmi értelme felvenned a kesztyűt. Pláne a bokszkesztyűt. Maradj higgadt, és ne menj bele a gyerekes játszmájába! Nem kell sokat várnod. Később helyre teheted őt, és elmondhatod neki, hogy nálad ilyen módon nem ér célba. Sőt…

VÍZÖNTŐ

Szép a lelkesedés és az ambíció, de túlzásba víve ellenszenvet válthat ki a környezetedből. A Nap- Jupiter együttállás veszélyt jelez. Nem szabad elfelejtened, hogy az érvényesüléshez jól jön mások szimpátiája. Ha riválist, vagy agresszort látnak benned, akkor direkt nehezíthetik a dolgodat. Legyen szó tanulásról, vizsgázásról, utazásról. Sajnos, ha valakinek hatalom kerül a kezébe, akkor azzal hajlamos visszaélni. Olykor csupán úgy, hogy megleckéztet számára antipatikus embert. Jó lenne, ha nem te lennél az, akit megleckéztet a másik!

HALAK

El sem hiszed, hogy ennyi pénz áramlik hozzád. A Nap- Jupiter együttállás szerint többletbevételhez jutsz. Ez nem csak a legjobbkor jön, hanem visszaadja a bizakodásodat és optimizmusodat. Mégsem vagy szerencsétlen. Könnyen lehet, hogy pénzben nem is mérhető az, amit most kapsz. Olyan állást, vagy diplomát, vagy más nagyszerű lehetőséget tartogató dolgot hoz neked a sors, amit hamarosan javadra fordíthatsz. Elengedhetetlen, hogy ne legyél türelmetlen! A Kosban lesz ez az együttállás, ami sajnos türelmetlenségre hajlamosíthat…

Ez is érdekelhet

Április havi horoszkóp: csodás fejleményeket hoz a tavasz

A Kosban álló bolygók sok pezsgést, izgalmat hoznak, a Merkúr viszont a Bika jegyébe lép, és segíti a higgadt kommunikációt. Áprilisi havi horoszkóp következik Székelyhidi Ágnes asztrológustól.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!