A Plútó sosem "finomkodik", mert ő azokat a változásokat hozza, amelyeket csak drasztikusan lehet véghez vinni. Nem népszerű, mert gyakran kíméletlen. Azt az elvet képviseli, miszerint: "Egy szakadékot nem lehet 2 kis ugrással átugorni." A Plútó a Bak jegyében fegyelmet, tudatosságot, felelősségvállalást és koncentrációt követel meg tőlünk. "Fegyelem", "felelősség", "koncentráció", "követelés": ezek olyan szavak, amelyeket nem kedvelünk.
A Plútó nem törődik azzal, hogy kedveljük-e vagy sem.
A Plútó visszalép a Bak jegyébe, és drasztikus változásokat hoz (fotó: Shutterstock)
Ezzel párhuzamosan jó hír, hogy a Bikában járó Merkúrral trigonba kerül, ami a legelőnyösebb fényszög. Ezáltal a föld elemi energia a gyakorlatiasságban lesz segítségünkre.
Hirdetés
Ezek után pár perccel a Merkúr belép a levegős Ikrekbe, és a tényekre való koncentráció helyett elméletgyártásra való hajlamot hoz magával.
Mindez 6 óra leforgása alatt zajlik az égen, ami igencsak sokkoló lehet számunkra.
Mivel mindannyian másképp reagálunk, cseppet sem egyformán hat ránk az egész.
Nézzük meg jegyenként, hogy kit hogyan érint!

KOS

Elengedhetetlen, hogy mindig legyenek céljaid. Plútó a Bakba lépve átrendezi a jövőről alkotott elképzeléseidet. Régi lehetőségek térnek vissza a karrieredben jövő január 20-ig. A Merkúrral alkotott trigon szerint a döntésednél legyen szempont a pénz! Majd az Ikrekbe lépő Merkúr arra vesz rá, hogy elmélkedj, és a gyakorlatiasság helyett fikciókat gyárts. Jó, ha átgondolod a következő lépést, de ne ess abba a hibába, hogy megelégszel az ábrándozással!

BIKA

A Plútó szerint nagyszerű dolgok várnak rád jövő január 20-ig. Ha gondolkozol továbbtanuláson, magasabb szintű képzésen, akkor ne gondolkozz tovább, hanem vágj bele! Mindemellett 1 éven belül vár rád egy nagy utazás. Távoli, egzotikus helyre mehetsz, ha mersz. Merkúr még a Bikában jár, amikor a Plútóval a legszerencsésebb fényszögbe kerül. Szóval szerencsére számíthatsz. Az Ikrekbe lépő Merkúr könnyelműségre hajlamosít a pénzeddel kapcsolatosan. Vigyázz!

IKREK

Egyik szemed sír, a másik nevet. Plútó a Bakba lépve olyan élethelyzetek sorát "produkálja" jövő év elejéig, amelyek tesztelnek téged: elvileg nem érint fájdalmasan az elmúlás. Most megbizonyosodhatsz arról, hogy ez mennyire helytálló. Bolygód, a Merkúr ezzel a Plútóval titokzatos kapcsolatba lép, és misztikus témák felé terel. Majd 12:14-kor az Ikrekbe lépve kíváncsiságot, játékosságot, tanulékonyságot és könnyedséget hoz neked, ami szárnyakat ad…

RÁK

2024 január 20-ig számtalan szélsőséges találkozásban lesz részed. Olyan emberekkel hoz össze a sors, akik sokszor kritizálnak, kioktatnak, frusztrálnak. A Merkúrral kapcsolódva lehetetlennek tűnő helyzeteket is szimbolizál: egy perlekedésből, vagy tényleges pereskedésből kibékülés lehet, egy ellenségből szerelem is lehet. Arra vigyázz, hogy ne bonyolódj titkos, tiltott szerelmi viszonyba! Méltatlan, megalázó és fájdalmas vége lesz, ha nem állsz ellen.

OROSZLÁN

Duplán megkönnyebbülsz június 11-én. Egyrészt azért, mert a Plútó jegyváltása párkapcsolati nyomást szűntet meg. Vége annak a gyomorgörcsnek, hogy neked meg kell felelned mások elvárásainak. Ebbe nem csak a párod tartozik bele. Másrészt örülhetsz, mert a Merkúr jegyváltása munkahelyi nyomást szűntet meg. Vége annak az idegeskedésnek, hogy a főnököd vajon elégedett-e a munkáddal. Persze innentől is legyél igényes, és igyekezz a legjobban teljesíteni!

SZŰZ

Ellentmondásos hatással lesz rád mindaz, ami június 11-én az égen zajlik. Plútó a Bakba lép, és döbbenetes módon visszaadja a vállalkozó kedvet. Olyan merész lépésre szánhatod el magadat, ami nagyon régen volt jellemző rád. Akkor, amikor még nem törődtél a kockázattal. Az Ikrekbe lépő Merkúr bosszantóan hathat rád. Ugyanis egyszerre ketten akarnak feletted főnököt játszani és/vagy neked egyszerre két helyen kell helytállnod. Ez megviselhet…

MÉRLEG

Plútó és Merkúr jegyváltása is elgondolkodtat. Plútó szerint, ha otthon komorság, feszültség van, akkor semmi nem megy: se a tanulás, se a munka. Ha béke van, akkor mindenre képes vagy. Jövő január 20-ig nem kizárt, hogy költözni fogsz. Merkúr szerint meg kell fontolnod, hogy milyen képzésre nevezel be. Az önéletrajzodban mi mutatna jól? Lehet, hogy ez nem szakmai, hanem idegen nyelv. Ne feledd, hogy a mai világban a nyelvismeret már elengedhetetlen!

SKORPIÓ

Plútó a Bakba lépve jövő év elejéig felélénkíti a társasági életedet. Plútó a te bolygód. Olykor túlzásokra hajlamosít: olykor be nem áll a szád, olykor hallgataggá válsz. Régi közösségekbe léphetsz vissza. Régi tanulmányaidat folytathatod. Ezzel párhuzamosan több, kisebb utazás vár rád. Ne becsüld le ezeket! Nagy élményekkel gazdagodva fogsz haza térni. Merkúr könnyelmű költekezésre hajlamosít, amelyeket profi módon meg tudsz ideologizálni…

NYILAS

Két tűz közé kerülhetsz. Ez nem két ember közti bokszzsák effektus, hanem inkább az a dilemma, hogy kire hallgass. Önmagadra, vagy valaki másra. Volt már ilyen. Akkor sem volt könnyű a választás. Főleg akkor nem, ha a másik felet szereted, csodálod. A Bakba lépő Plútó a józanságot javasolja. Jövő január 20-ig jobban jársz, ha nem kergetsz illúziókat. Már csak azért sem, mert a pénz nem fikció, hanem valóság. A gyakorlatiasság kedvezőbb az elméletnél.

BAK

Idén március 23-án Plútó kilépett a Bakból. Azt olyan drasztikus változásnak élted meg, hogy pár napra, pár hétre felborulhatott a bioritmusod. Lehet, hogy az alvásciklusodat, vagy az emésztésedet viselte meg a dolog. Végre átálltál, és most kezdheted elölről az egészet, mert június 11-én visszalép a Plútó a Bakba. Sokat segíthet rajtad az Ikrekbe lépő Merkúr. Persze csak abban az esetben, ha lazítasz pár szigorú szabályon, amellyel önmagadat korlátozod…

VÍZÖNTŐ

Március 23-án Plútó életedben először lépett be a Vízöntőbe. Ez sokkolóan hatott rád. De mostanra kezdted megszokni, sőt élvezni, hogy egészen más stílus tetszik, más emberek vonzanak, stb. Június 11-én Plútó kilép a Vízöntőből, ami újból megviselhet. Veszteségként élheted meg. Holott pontosan tudod, hogy a fejlődés nem állítható meg. Segítségedre siet Merkúr, ami az Ikrekbe lépve játékosságot és életvidámságot hoz neked. Ettől megkönnyebbülsz…

HALAK

Leesik az állad, mert Plútó a Bakba visszalépve olyan barátokat, protektorokat hoz vissza neked, akik drukkolnak neked, sőt támogatnak téged. Ezek az emberek visszaadják a hitedet. Közben szürreálisnak tűnhet, hogy miért pont ők segítenek. A siker kulcsa, hogy elméletek és fikciók helyett koncentrálj a tényekre! Ezzel párhuzamosan az Ikrekbe lépő Merkúr ingatlan ügyekben mutat holtponton való átbillenést. Ha nincs ingatlan ügyed, akkor családi témában.

Ez is érdekelhet

Júniusi horoszkóp 2023: nagyszerűen indul a nyár

Nemcsak a forróság köszönt be az első nyári hónapban, hanem különleges meglepetéseket is tartogatnak a bolygók. Vajon mi mindenre számíthatnak a jegyek júniusban? Kiderül a horoszkópból.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!