A Plútó az asztrológiában egy "félelmetes" bolygó, mert a Mars felsőbb oktávjaként olyan élethelyzeteket mutat, amelyekhez bátorságra és vakmerőségre van szükség. Ráadásul gyökeres átalakulást, transzformációt és szélsőséges szituációkat hozhat a Plútó.
A prűd társadalom homokba dugja a fejét, mivel a Plútóhoz tartozik a terrorizmus, az erőszak, a kegyetlenség, a háborúk, a nukleáris fegyverek, a megszállottság, az erőszak, továbbá a szenny, a fekália is.
Ezek tudatában érthető, hogy miért tagadta meg a tudományos világ a Plútót, és minősítette vissza törpebolygóvá 2006 augusztusában. Pedig mi az asztrológiában tiszteljük a Plútót. Hiszen a visszafordíthatatlan fejlődés, a megújulás és a fizikai, lelki, szellemi, spirituális transzformáció bolygója.
Hirdetés
Plútó kíméletlen csiki-csukiba kezdett még tavaly, amit idén folytat: 2024 január 21-én belép a Vízöntőbe, szeptember 1-én utoljára visszalép a Bakba, és 2024 november 20-tól marad a Vízöntőben. Ez egyértelművé teszi, hogy fejlődnünk kell. Vagyis haladnunk kell a korral. A Vízöntő a modern technológia jegye: internet, számítástechnika, stb.
Társadalmi szinten új találmányok fogják borzolni az idegeket. Ezt abból tudhatjuk, hogy a Plútó és a Vízöntő is hajlamos szembe menni a hagyományokkal. Találgathatunk, de kitalálni nem tudjuk, hogy a közel és távol jövőben milyen változások indulnak el.
A Plútó belép a Vízöntőbe, ami egy új világkorszak kezdetét jelzi (fotó: Shutterstock)
Egyéni szinten a transzformáció második szakasza azt jelenti, hogy minden jegynek fordulatokra, gyökeres változásokra kell felkészülnie. Minden jegynek ez más és más életterületet érint. Hogy kinek mit, azt most végig vesszük:

KOS

Nem lesz könnyű következetesnek maradnod az álmaiddal kapcsolatosan. Folyton új, más témák foglalkoztatnak, lelkesítenek. Ezek teljesen eltérhetnek a korábbiaktól. Mindegy, hogy mik voltak az újévi fogadalmaid. 2024-ben újból és újból átértékeled mindazt, amit addig gondoltál. Semmiképp se bántsd magadat, ha nem tudod, nem akarod a régi terveidet megvalósítani. A fejlődés azt jelenti, hogy sokkal nagyobb volumenű ügyekhez akarsz csatlakozni. Fontos, hogy adj időt magadnak mindehhez!

BIKA

Tavaly elindult egy fajta "vérfrissítés". Ez érintheti a főnököd személyét, a hierarchiát feletted és/vagy a te pozíciódat. Nem baj, ha nem tetszik neked ez az egész. Mert a frusztráció, amit érzel, arra jó, hogy felemeld a fenekedet. Nem elégedhetsz meg azzal, amit elértél, mert az nem lenne fejlődés. Ha minden ideális lenne, akkor elkényelmesednél, és eszed ágában sem lenne változtatni. Holott a Plútó a transzformáció, az átalakulás bolygója. Kapkodnod nem kell. Van időd…

IKREK

Továbbtanuláson, továbbképzésen kellene gondolkodnod a Plútó szerint. Amikor a Plútó a Vízöntőben jár: január 21 és augusztus 31 között, majd november 20-tól inspirációt kaphatsz. Nem biztos, hogy be kell ülnöd az iskolapadba. Képezheted magadat autodidakta módon. Nem kell feltétlenül diplomát szerezned. Tanulhatsz pl. idegen nyelvet, Excel táblázatot kezelni, stb. Ezzel párhuzamosan külföld felé kacsintgathatsz. Ha jön ilyen lehetőség, akkor élj vele! Bánni fogod, ha elmulasztod.

RÁK

Egyesek szerint te egy félénk, ijedős ember vagy. Gondolhattad te is ezt magadról. Most bebizonyosodik, hogy "nem ijedsz meg a saját árnyékodtól". Számtalan olyan helyzet fog adódni, amikor utólag jössz rá, hogy te ilyesmitől korábban cidriztél volna. Plútó merésszé, kockázatvállalóssá, bevállalóssá tesz téged. Sőt vonzani fognak a veszélyes helyek, emberek, szituációk. Ez új, és jó. De ne ess túlzásokba! Semmiképp se kockáztasd az egészségedet, a kapcsolataidat és a munkádat!

OROSZLÁN

Plútó kíméletlen. Nem lehet vele alkudozni. De van beleszólásod azokba a folyamatokba, amelyeket már tavaly elindított. A legérzékenyebb ponton, a kapcsolataidban szimbolizál transzformációt. Ez legrosszabb esetben szakítást jelent, legjobb esetben magasabbra szintre lépsz. Utóbbi akkor lehetséges, ha nem sértődsz meg, hanem felismered, hogy mi a gyenge pontod. Mi az, ami a leginkább sért? Figyelmetlenség? Tiszteletlenség? Dicséret hiánya? Nem is gondolod, milyen sokat segítenek a felismerések…

SZŰZ

2023-ban elindult az a megállíthatatlan folyamat, amely a munkádban szakaszosan újításokat hoz. Nem maradhatsz le. Fejlődnöd kell. Ne szidd a modern technológiát, inkább használd! Az elektromos áram is téged szolgál már évtizedek óta. Nélküle egy barlangban ülhetnél, és próbálhatnál tüzet csiholni. A mobiltelefon, az internet hasznos, ha jól alkalmazod. Igazad van, ha nem akarsz függővé válni tőle. És kikéred magadnak, hogy az irányítsa az életedet. Találd meg a helyes mértéket!

MÉRLEG

Sosem gondoltad magadról, hogy te is lehetsz merész és bevállalós. Pedig Plútó pont ezt hozza ki belőled január 21 és augusztus 31 között, majd november 20-tól. Többé már nem leszel a megszeppent gyerek, aki anno voltál. Drasztikusan megnő a határozottságod, a kreativitásod és az erotikus fantáziád. Ez egyesek tetszeni fog, másoknak nem. Még jó, hogy nem nekik, hanem önmagadnak kell megfelelned. Élj meg minden kalandot! Persze csak akkor, ha az törvényes és erkölcsös!

SKORPIÓ

Plútó a te uralkodó bolygód. Te eddig sem voltál szégyenlős, félénk, gyáva, de most aztán a Plútó kihozza belőled azt a fajta bátorságot, ami ahhoz kell, hogy tovább tudj lépni. Ez elsősorban a lakhelyedet érinti. Ha eddig lehetetlennek tartottad, hogy egy jobb, méltóbb helyre költözz, akkor tudd, hogy közeleg az idő, amikor mehetsz! Olykor iszonyatosan fog nyomasztani ez a téma. De kizárólag azért, hogy muszáj legyen mozdulnod. Mindez érintheti a karrieredet is. Akár egyszerre, párhuzamosan…

NYILAS

Nagy utazás és/vagy tanulás vár rád. Tőled függ, hogy mit mersz bevállalni. Ha eddig azt hitted, hogy te egy vagány, kalandvágyó ember vagy, akkor meg fogsz lepődni. Ugyanis Plútó olyan, eddig elképzelhetetlen lehetőségeket hoz eléd, ami igencsak próbára fogja tenni a bátorságodat. Most kiderül, hogy mennyire vagy tökös. Rettenthetetlenségre, sőt vakmerőségre lesz szükséged, hogy megragadd az alkalmat. Sokat segíthet, ha valakivel meg-, ill. át tudod beszélni az egészet.

BAK

Furán érzed magadat tavaly március óta. Hol lelkesedés, hol elkeseredés lesz úrrá rajtad. Az biztos, hogy a bőrödön érzed a változás kényszerítő hatását. Miközben egy "most vagy soha" életérzés is be-bevillan. Ezek normálisak, és a fejlődés szoros velejárói. Sokat segíthet, ha tudod, hogy mi zajlik. A Plútó csiki-csukija egy új korszak beköszöntét jelzi. A bevételeidre kell fókuszálnod. Olyan pénzt kereshetsz hamarosan, amiről eddig álmodni sem mertél. Ennek előfeltétele az akaraterő.

VÍZÖNTŐ

Téged érint a Plútó csiki-csukija a legközvetlenebbül. Egyrészt vigyáznod kell az egészségedre. Egy méregtelenítéssel kellene kezdened január 21 után. Utána kerülnöd kell minden mesterséges ételt és italt. Ne lepődj meg, ha gyökeresen megváltozik az ízlésed! Nem csak az érkezésben, hanem az öltözködésben, érdeklődésben is. Ezzel párhuzamosan lecserélődhetnek az emberek körülötted. Mivel egyeseknek nem fog tetszeni az a transzformáció, amin átmész. Ne bánd! A fejlődés megállíthatatlan…

HALAK

Mindenféle összeesküvés elméletek keringenek a levegőben. Ezek hol ijesztőek, hol hihetőek. Tuti, hogy elgondolkozol, hogy vajon mi az igazság, és vajon a hírek mennyire torzak. A választ most nem a hétköznapokban, a látható világban fogod megtalálni. Sokkal inkább egy elvontabb, misztikusabb szinten és/vagy formában. Téged eddig sem zavart, ha valami nem konkrét. De ne siess el semmilyen következtetést! Ugyanis több fordulatot ígér Plútó egészen év végéig…

Ez is érdekelhet

Nagy éves horoszkóp 2024

Sorsfordító változásokat és kivételes asztrológiai eseményeket hoz ez az esztendő. S hogyan hat mindez az egyes csillagjegyekre? A 2024-es éves horoszkópból minden fontos részlet kiderül.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!