Örök kérdés, hogy az eszedre vagy a szívedre hallgass. Ezt a bizonytalanságot erősíti fel szeptemberben a sorozatos Szűz-Halak jegyében járó bolygók szembenállása.
• 8-án Nap-Szaturnusz,
• 18-án Nap-Hold (telihold részleges holdfogyatkozással) és Merkúr-Szaturnusz,
• 21-én Nap-Neptunusz,
• 25-én Merkúr-Neptunusz.
Mivel a Szűz a józanság és a Halak a megérzés, valóban nehéz eldönteni, hogy melyik élvezzen előnyt.

SZŰZ - HALAK

Ráció - Intuíció
Józanság - Megérzés
Racionális - Érzelmi
Gyakorlatias - Idealista
Analizáció - Szintézis
Részletek - Összkép
Precíz - Elnagyolt
Folytathatnánk a felsorolást, hogy mekkora a különbség a 2 jegy között, ám fontosabb, hogy végig vegyük jegyenként, kinek mit érintenek érzékenyen a bolygószembenállások:

KOS

Te nem sokat szoktál őrlődni azon, hogy az eszedre vagy a szívedre hallgass. Gyorsan és mérlegelés nélkül hozol döntést. Nem akarsz semmiről lemaradni, ezért többnyire sietsz. Nem érted a kérdést miszerint választanod kell, hogy az eszedre vagy a szívedre hallgass-e. Mindazonáltal most nem ártana megállnod egy pillanatra, és feltenned a kérdést, hogy valójában a ráció vagy az intuíció dominál-e a döntéseidben. Ennek tudatosítása eredményesebbé tesz téged.
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: a munkádat.
Te mire hallgatsz? A szívedre, vagy az eszedre? (fotó: Shutterstock)

BIKA

A te eseted egyszerű. Mivel te alapvetően ésszerű ember vagy. Téged a tények és a kézzel fogható érvek győznek meg. A Bika föld jegy, ami nem földhöz ragadtságot, hanem 2 lábbal a földön járó józanságot jelent. Szereted megmérni a dolgokat: hány méter, hány kilogramm, hány forint, stb. Ennek tükrében nem kérdés, hogy te az eszedre hallgatsz. Szerencsére ez nem jelent érzéketlenséget. Szóval semmiképp se érezd magad kellemetlenül emiatt.
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: az életkedvedet.

IKREK

Fantasztikusan éles a szemed és az eszed. Ha nem akarod, akkor is észreveszed a részleteket. Alapvetően intellektuálisan közelítesz a kérdésekhez. Ebből adódóan te nem a szívedre, hanem az eszedre hallgatsz. Ezt olykor a szemedre vetik a többiek. Eközben a gyakorlatiasság elég távol áll tőled. Elméletben vagy erős. Akkor is, ha tisztában vagy azzal, hogy kivitelezés nélkül a nagyszerű ötletek haszontalanok. Kössed össze az elméletet a gyakorlattal, és sikeres leszel!

    
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: a magánéletedet.

RÁK

Újból és újból neki futsz, megpróbálsz az eszedre hallgatni, de nem sikerül. Nem csoda, hiszen te egy szív jóember vagy. Meg akarsz keményedni, de nem igazán megy. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy bolond lennél. Inkább azt, hogy engeded, hogy az első benyomás, ill. az intuíció vezessen. "Félelmetes" a memóriád. Évekkel később is emlékszel apró részletekre, mondatokra, ami a múlt, a jelen és jövő összekapcsolásával segít neked.
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: a szomszédokat, testvéreket.

OROSZLÁN

Kérdés, hogy az eszedre vagy a szívedre hallgass? Ezen még nem gondolkodtál, mert te ösztönösen döntesz. Ez hol az eszed, hol a szíved irányítása alatt történik. Nálad a ráció és az intuíció nincsenek rosszban egymással. Mivel szenvedélyes vagy, nem tudod kikapcsolni az érzéseidet. De nem vagy ostoba, így használod az agyadat is. Lehet, hogy jobban jársz, ha nem töprengsz az ész és a szív kérdéskörén, hanem teszed azt, amit zsigerből jónak ítélsz meg.
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: a pénzügyeket.

SZŰZ

A bolygószembenállások téged érintenek a legrosszabbul, mert olyan visszajelzéseket kapsz, amelyektől úgy érzed, semmi sem jó, amit teszel, mondasz. Ésszel akarod felfogni, és értelmezni azt, ami mögött nincsen tudatosság. Sokszor ütköztél már bele ilyesmibe. Mindenki magából indul ki. Te is. Neked evidens, hogy értelmes, racionális, következetes dolgokat teszel, mondasz. Miközben mások kiszámíthatatlanul változtatják a nézeteiket és döntéseiket.
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: az önbizalmadat.

MÉRLEG

Nem szeretsz, nem tudsz, nem akarsz választani, hogy az eszedre vagy a szívedre hallgass. Neked nem erősséged a választás. Úgy érzed, ha bármiből az egyiket választod, akkor a másikat elveszíted. A te küldetésed az ellentétes pólusú nézetek, érdekek összhangba hozatala. Őszintén csodálkozol, hogy egyesek szerint a ráció és az intuíció útelágazódásszerűen más irányt jelent. Szerinted nem igaz, hogy antagonisztikus ellentmondás áll fenn.

    
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: a betegségtől való félelmet.

SKORPIÓ

Titokzatos és félelmetes vagy. Van, akit ez vonz, és van, akit taszít. Te tipikusan megosztó személyiség vagy. Ha azt kérdezi tőled valaki, hogy te inkább az eszedre, vagy inkább a szívedre hallgatsz, akkor visszakérdezel: "Mit nevezel észnek, és mit szívnek?". Szerinted ott kéne kezdeni, hogy definiáljuk, mit értünk ráció és intuíció alatt. Ezzel időt akarsz nyerni, vagy nem tudod a különbséget, vagy ki akarod puhatolni, hogy a másik mit gondol?
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: a kollektív összetartozást.

NYILAS

Nem érdekel, hogy az eszed, vagy a szíved vezet. Könnyen lehet, hogy nálad ez a kettő egy. Mivel te teljes meggyőződésből döntesz. Lehet, hogy olykor elbizonytalanodsz. Ilyenkor megállsz, leülsz az útpadkára, és azon merengsz, hogy a világ miért épül polaritásra, mi érteleme a dualitásnak, kinek a találmánya volt a kettősség. Ha ezt megkérdezed valakitől, ismét azzal szembesülsz, hogy a másik nem hogy a választ nem tudja, de még a kérdést sem érti.
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: a jövőképed.

Ez is érdekelhet

Szeptemberi horoszkóp 2024: Új lehetőség, hogy megtedd, amit eddig nem mertél

Új és egyben utolsó lehetőséget kínálnak a bolygók, hogy megtedd azt, amit korábban nem mertél vagy bármikor okból halogattál. Szeptemberben mindenképpen érdemes élni a vissza nem térő alkalommal. Ne hagyd ki!

Tovább olvasom

BAK

Szerinted csak egy balga kérdezhet olyasmit, hogy az ész, vagy a szív vezessen. A világtörténelem és a világirodalom tele van olyan tragikus történetekkel, ahol az érzelmek át akarták írni a tényeket, és katasztrófa lett belőle. Szerinted ilyen a féltékenység, a kishitűség, az álszentség, a csalás, az önmarcangolás is. Akik a konkrétumokat vizsgálják, azok nem tévedhetnek. Szóval te törekszel az adatok begyűjtésére és mérlegelésére döntéshozatal előtt.

    
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: a felsőfokú tanulmányokat.

VÍZÖNTŐ

Ráció kontra intuíció? Viccesnek tartod, mert ha választani kell, akkor máris az észszerűség dominál. Aki a megérzéseire hallgat, az nem gondolkodik azon, hogy az ész, vagy a szív vezesse. Szerinted ez olyan, mint amikor megkérdezik a haltól, hogy jó-e a vízben. Neki az a természetes közege. Ha kiemelik a vízből, elpusztul. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy gyakorlatiasság vagy ideák alapján döntsön. Egyik sem jobb a másiknál.
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: az örökséget.

HALAK

Mindenkinek van véleménye. Mindenki hisz valamiben. Mindenki előnyben részesíti vagy a rációt, vagy az intuíciót. Számodra nem kérdés, hogy a megérzéseidre kell hallgatnod. Amikor nem ezt tetted, mindig pórul jártál. Valójában nálad az első benyomás fontos. Nem baj, ha ezek után futsz egy kört, és analizálod a sejtéseid okát. Ekkor az észszerűség szűrőjén átengeded az előérzetedet. Így leszel képes a legbölcsebb döntést meghozni.
A bolygószembenállások érzékenyen érintik: a párkapcsolat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!