Az Ikrek havában járunk. Az Ikrek jegye a világi horoszkóp 3. sorsterülete egyben. A Merkúr az irányadó itt, de a Merkúr a Szűz jegyében is uralkodik, ez pedig az Ikrek jegyének a IV. sorsterülete, vagyis a család nagyon fontos az Ikrek számára. A 3. sorsterület mindig összefügg a testvérekkel, ezért ritkán fordul elő, hogy az Ikrek jegyű személynek ne legyen testvére. Szorosan kapcsolódik hozzájuk, gyakran együtt dolgoznak, vagy közös üzletet visznek.

Nem vész el a részletekben

A jegy szülötte szeszélyes, kedves, bájos, férfiként sármos, szellemes, okos. Sok téma érdekli, ám kevés terület az, amiben igazán elmélyíti a tudását. A változékonyság és a kiszámíthatatlanság a két kulcsszó a jelleméhez. Gyakran vádolják a jegy szülöttét felületességgel - holott ez nem igaz, természetesen az Ikrek is tud koncentrálni, elmélyedni - csupán arról van szó, hogy a világ az Ikrek számára annyira érdekes, hogy nehezen szánja magát rá, hogy egy pontján lehorgonyozzon.

Meglepő módon viszont nem vész el a részletekben, általában egy pillantással felméri, mi a lényeg. Kitűnő színészi képességekkel rendelkezik. A kommunikáció, a média minden területén jól tud érvényesülni, főként újságíróként, mert néhány okos és találó mondattal le tudja írni a teljes képet.

Az Ikrek kiszámíthatatlan és változékony (fotó: Shutterstock)

Hatalmas lehetőségei vannak

Az Ikrek nem tűri, ha valaki rá akarja erőszakolni a véleményét. Fenntartja magának a jogot arra, hogy ő maga vizsgálja meg egy kérdés minden oldalát, és döntse el, miként vélekedik a dologról.
Ha megtanul elmélyedni egy dologban, akkor félelmetes intellektuális és művészi lehetőségei lesznek. Ez életének fő leckéje, és ha ez sikerül neki, akkor óriási sikerek érik.

Nehezen fedi fel az érzéseit

Mint a Levegő-jegyeknek általában, az Ikreknek is gondot okoz az érzelmek megélése. Az Ikrek könnyen kapcsolódik másokhoz, ha kellemes, szellemes csevegésről van szó, ám a legmélyebb érzéseit már nehezen fedi fel - ezekről is általában csak viccelődve beszél. Hirtelen lesz szerelmes, és hirtelen ki is tud ábrándulni, főleg, ha a születési horoszkópban a Hold és a Merkúr is az Ikrek jegyében áll. Az önelemzés sem erőssége - több keserű tapasztalat kell ahhoz, hogy lényegi felismerésekre jusson önmagával szemben.

Hirdetés

Örökösen mozgásban van

Az Ikrek jegyéhez tartoznak egészségügyi vonalon az idegek, a váll, a tüdő, és a végtagok.
Ezért, ha az Ikrek jegyében született személy horoszkópjában kedvezőtlen helyen áll a Merkúr, az illetőnek sérülékeny lesz az idegrendszere. Sok baja lehet a közlekedéssel, utazással, balesetek, kellemetlenségek érhetik.
A tüdeje viszont akkor is érzékeny, ha kedvező helyzetben áll a Merkúr. Ezért az Ikrek jegyűeknek van leginkább szükségük a tiszta, jó minőségű levegőre, és nekik árt a legjobban a dohányzás.
A jegy szülöttének mindig oda kell figyelnie arra, hogy eleget pihenjen, lazítson relaxáljon, mert a Merkúr örökösen mozgásban tartja.

Mi a beceneved?

Az Állatöv 3. háza a névre is vonatkozik. Az Ikrek jegyében minden változás alatt áll, így az Ikrek jegyében született embernek sok esetben életében legalább egyszer megváltozik a neve. Lehet álneve, ragadvány neve, élete végéig megtartott beceneve is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!