Egy kis asztrológiai történelem:
Az emberek a legősibb időktől fogva figyelemmel kísérték az égitestek mozgását, térképeken ábrázolták az általuk megtett útvonalat, és egyre jobban megismerték a kozmikus erők Földre gyakorolt hatását.
Amikor lefektették az asztrológia alapjait, papíron szerkesztették meg a mennyboltot az összes bolygó, csillagkép és ház pozíciójával. A kör alakú ábra közepére a Föld került.
Hirdetés
A horoszkóp közepén a Föld és a Földön álló ember áll. Minden, ami az égen zajlik itt a Földön is megtörténik.
A régiek megfigyeléseiket átadták a következő generációnak, akik ugyanígy tettek: tovább adták a tanultakat, és hozzá tették a saját megfigyeléseiket.
Az asztrológia empirikus tudomány. Empíria megfigyelést jelent.
A bolygók nem műszerekkel mérhető módon hatnak az emberre. Sokkal inkább szimbolikus módon. Emiatt egyfajta analógiás gondolkodásmódot és értelmezést igényel a horoszkóp "megfejtése".

Őrült napnak nézünk elébe vasárnap

Hajnalban a Mars-Plútó szembenállás hatására korán ébredhetünk fel, vagy rosszat álmodhatunk. Az álmok biztosan harccal és veszekedéssel kapcsolatosak lesznek. Ezt a feszültséget már napok óta lehet érezni, és sajnos még napokig velünk maradhat.
08:58-kor a Nap belép az Ikrekbe, és könnyedséget, nyitottságot hoz magával. Innentől könnyebb lesz kommunikálni, tanulni, utazni.
Kora délután a Nap-Plútó trigon igazi ajándék: segít, hogy megbocsássunk, és feloldoz minket a bűntudattól. Hatására optimistábban látjuk a jelent és jövőt.
Persze ezt is mindenki másképp éli meg. Nézzük, hogy ki hogyan!
A Mars és a Plútó szembenállása hatalmas feszültségeket ébreszt (fotó: Shutterstock)

KOS

A Mars-Plútó szembenállás nagyon megviselhet. Nem biztos, hogy ezt pont vasárnap fogod érezni, mert már napok óta ott van a levegőben, és még napokig ott lesz. Vigyázz a testi épségedre, és ne hidd, hogy senki sem szeret! Ezek után az Ikrekbe lépő Nap és a Nap-Plútó trigon igazi áldás lesz. A testvéred, vagy a barátaid "vigasztalnak". Pontosabban olyasmit tesznek, amivel akaratlanul is jó hatással lesznek megtépázott önbecsülésedre. Vedd észre, értékeld, és élvezd!

BIKA

Amíg a Mars-Plútó szembenállás munkahelyi felfordulást jelez, addig az Ikrekbe lépő Nap és a Nap-Plútó trigon bízató híreket hoz anyagi téren. Napok, sőt hetek óta fokozódik a feszültség. A főnököd egyre ingerlékenyebb, és elégedetlen veled. Közben valamilyen rivalizálás is zajlik. Mindezt rosszul viseled. És felmerül benned a kérdés, hogy maradj, vagy menj. Bölcsen tennéd, ha nem kapkodnád el a döntést. A Nap reflektorként világít rá azokra a szempontokra, amelyeket figyelembe kell venned.

IKREK

Egy ideje szokatlanul nehezedre esik, hogy türelmesen hallgasd végig a másikat. Nem érted magad, mert te ebben mindig jó voltál. A Mars-Plútó oppozíció ennek a csúcspontja. Pontosabban mélypontja lesz. Vigyázz, hogy ne keveredj senkivel szócsatába, mert senki sem jöhet ki győztesen! 08:58-kor az Ikrekbe lépő Nap azt üzeni, hogy eljött a te időd. Délután a Nap-Plútó trigon fellélegzést hoz neked. Innentől nem esik nehezedre megtartani a harmonikus kommunikációt bárkivel bármikor bárhol.

RÁK

Hajlamos vagy aggódni a pénz miatt. Jön, és megy is pénz. Ez nem új. Azonban az már szokatlan, hogy a kiadásaid váratlan helyzet elé állítanak, ami kreatív megoldásokat követel tőled. Ne aggódj! Csupán az egyensúly megtalálása és megtartása a feladatod. Ez nem egy kipipálható kihívás, hanem folyamatos tudatosságot kíván meg. Szerencsére az Ikrekbe lépő Nap és a Nap-Plútó trigon segít, hogy derűsebben állj hozzá ehhez (is). Minden megoldódik, ha nem görcsölsz rá. Erre gondolj, ha borússá válnál!

OROSZLÁN

Téged érint a legkellemetlenebbül a Mars-Plútó szembenállás. Úgy érzed, hogy összefogott ellened a világ. Az elmúlt napokban több kisebb, nagyobb konfliktusba bonyolódtál akaratod ellenére. A puskaporos hangulat nem múlik el varázsütésre. Tűrnöd kell még. És ki kell térned minden provokáció elől. Az Ikrekbe lépő Nap és a Nap-Plútó trigon feloldozást hoz, és megkönnyíti a dolgodat. Innentől képes leszel felülemelkedni a méltatlan, kicsinyes bosszúságokon. Elégedettség tölt el, és büszke leszel magadra.

SZŰZ

Észnél kell lenned, ha nem akarsz állóháborúba bonyolódni. Már napok óta azt tapasztalod, hogy az emberek nem csak ingerlékenyek, hanem keresik, hol köthetnek beléd. Ezt hol jobban, hol kevésbé jól viseled. A Mars-Plútó szembenállás pokoli mélységeket szimbolizál. Felháborodhatsz a stíluson és azon is, hogy egyesek elfogadhatónak tartják az eljárást. Lehet, hogy nem most kéne pl. hivatalos ügyeket intézned. Akkor se, ha az Ikrekbe lépő Nap és a Nap-Plútó trigon valami fajta könnyebbséget hoz…

MÉRLEG

Ki nem állhatod a durva beszédet, káromkodást, és azt sem, ha valaki rovására poénkodnak mások. Pedig a Mars-Plútó oppozíció ilyesmiről szól. Saját érdekedben tarts távolságot, és ne hidd, hogy bele kellene folynod. Szerencsére az Ikrekbe lépő Nap és a Nap-Plútó trigon értelmes, előremutató kommunikáció esélyét hozza. Keresd azoknak az embereknek a társaságát, akik hozzád hasonlóan törődnek embertársaikkal, és igyekszenek segítő kezet nyújtani az elesetteknek. Nézz körül, és megtalálod őket!

SKORPIÓ

A Skorpió két uralkodó bolygója (a Mars és a Plútó) kerül szembe egymással vasárnap ez a szembenállás az idegeidet és az egészségedet megtépázhatja. Vigyázz magadra! Kímélő étrenddel és munkamennyiséggel sokat javíthatsz a helyzeteden. Közben ügyelj a kiadásaidra! Az Ikrekbe lépő Nap meggondolatlan költekezést mutat. Sőt egyszerre több dolgot akarsz megvenni, ami meglékelheti a pénztárcádat. Vásárolhatsz, de ne vegyél meg mindent, ami megtetszik! Kicsit fogd vissza magad! Maradj mértékletes!

NYILAS

Az utakon, a közlekedésben kell óvatosnak lenned a Mars-Plútó szembenállás szerint. Most a szembejövő emberekkel és járművekkel gyűlhet meg a bajod. Különösen az agresszív stílus okozhat gondot. Legyél türelmes és előzékeny! Így megelőzheted a legrosszabbat, a balesetet. Az Ikrekbe lépő Nap és a Nap-Plútó trigon érdekes emberekkel való találkozást mutat. Sokat tanulhatsz tőlük, ha nyitottan állsz hozzájuk. Szerencsére te alapvetően kíváncsi és előítélet-mentes ember vagy. Maradj ilyen!

BAK

A munka és a pénz beosztása sok fejtörést okoz mostanában. Ennek legkritikusabb napja a vasárnap. Kilátástalannak érezheted a helyzetet. Pedig nem az. Jól tennéd, ha nem május 21-én hoznál döntést. Amikor borús vagy, nem érdemes hosszú távú terveket készítened, mert a jövőt sötétnek látod. Várnod kellene. Halaszd el a döntést! Később olyan ötletek pattanhatnak ki a fejedből, amelyek megmutatják az alagút végén a fényt. Mivel te türelmes és józan típus vagy, nem fog nehezedre esni.

VÍZÖNTŐ

Szinte mindenki idegesít téged. Együgyűnek és önteltnek látod az embereket. Sajnos még azokat is, akiket kedvelsz. Közben pont az, aki irritál, vonzhat is. Ez a kettőség végképp összezavarhat. Ne aggódj, ez hamarosan szűnik. Pár nap múlva megérted, hogy mire tanít mindez. Az Ikrekbe lépő Nap és a Nap-Plútó trigon feloldozást hoz. Ki leszel cserélve. Könnyebben tudod viselni az emberi gyarlóságot. És talán észreveszed, hogy te sem vagy tökéletes. Hiszen te is egy vagy a sok közül…

HALAK

Az egészségedre kellene ügyelned leginkább a Mars-Plútó oppozíció szerint. A hirtelen időjárás változás mellett megviselhetnek munkahelyi csatározások is. Hiába igyekszel csapatjátékossá válni, egyedül kevés vagy. Az elégedetlenség vírusként fertőzi meg a kollégáidat. Neked nem szabad a többiekkel hőzöngened. Ha másképp nem megy, jelents beteget! Az Ikrekbe lépő Nap és a Nap-Plútó trigon az otthonod gyógyító erejére világít rá. Ott béke, csend és nyugalom van. Pont ezekre van szükséged…

Ez is érdekelhet

Forróság jön... - a Mars a tüzes Oroszlánba lép május 20-án

2023 május 20-án a Mars az Oroszlánba lép. Tüzes bolygó tüzes jegybe lépve forróságot szimbolizál minden téren.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!