Egy kis asztrológiai fogalom gyűjtemény:

NAP: Egyedül a Napnak van fénye, a többi bolygó csak ezért látható, mert tükrözi a Nap fényét.
A Nap a tudatosságunk szimbóluma.
Jelöli: a szellemiséget, az öntudatot és a tudatfunkciók unióját.
Egészséges önbizalommal és magabiztossággal ruház fel.

URÁNUSZ: a hirtelen, váratlan változások, felismerések szimbóluma.
Feladata a régi szétrombolása, és az új megteremtése.
Uránusz felér egy villámcsapással, ami vagy földre veti az embert, vagy megvilágosítja.
Jelöli: az invenciót = találékonyságot, gyorsaságot, újszerűséget és újra értékelést.
Törekszik a tudat kitágítására=újabb világokat nyit meg.

Az együttállás 2019 óta minden áprilisban/májusban megtörténik. Ez minden évben kedvez azoknak, akik tanulnak, vizsgáznak, tárgyalnak és/vagy szellemi munkát végeznek.

Az idei (2023-as) együttállás azért kedvező, mert a Hold és a Merkúr is föld jegyben jár, ami az összeszedettséget és a koncentrációt erősíti. Ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megmutassuk, hogy mire vagyunk képesek.

Hirdetés

Sorra vesszük, hogy melyik jegy, hogyan tudja a legjobbat és legtöbbet kihozni ebből.
A sort a leginkább érintettekkel: a Bikákkal kezdjük:

BIKA

Akár vizsgázol, akár nem a május 9-dikei Nap-Uránusz együttállás olyan váratlan felismerésekhez segít hozzá, amelyek hirtelen megvilágítják a siker felé vezető utadat. Tény, hogy Uránusz fokozza benned a feszültséget, de ez most olyan, mint egy adrenalin fröccs: plusz teljesítményre sarkal. Április vége óta érzed ezt a zseniális együttállást. És még május végéig fogod érezni. Akkor jársz a legjobban, ha az intuíciódra és a józan eszedre egyszerre támaszkodsz.

IKREK

Uránusz, a Merkúr felsőbb oktávja. Merkúr a te bolygód, ami most a Bikában jár, és még retrográd. Ez így, együttesen arra jó, hogy emlékezz arra, amit megtanultál. Az emlékezés most lassabban megy, de ne bánd! Ha nem sietsz, akkor konkrét adatok jönnek vissza. Közben számodra a kihívás nem is a türelem, hanem az irányítás elvesztése. Ahhoz szoktál hozzá, hogy előre kitalálod, majd fejben lejátszod a szituációt. De most másképp alakul. Ha rugalmas maradsz, happy end lesz.

A Nap és az Uránusz együttállása megvilágítja a rejtett összefüggéseket (fotó: Shutterstock)

RÁK

Olyan emberektől kapsz segítséget a Nap-Uránusz együttállás szerint, akiktől a legkevésbé számítottál ilyesmire. Ők nem barátok mégis baráti gesztust tesznek. Az Uránusz garantálja, hogy ez teljesen váratlanul ér. (Emiatt érdekes lesz a reakciód.) Ezáltal álmaid, vágyaid, reményeid válhatnak valóra. A föld jegyekben járó bolygók szerint ez konkrét és megérdemelt eredmény. Sokat tettél azért, hogy elnyerd az emberek jóindulatát. Pl. azzal, hogy nem vártál viszonzást.

OROSZLÁN

Jogosan van eleged az ígérgetésből és az elméletekből. Április vége óta vársz az áttörésre. Ez mostanában, ill. május végéig meg fog történni. Szinte minden életterületet érinteni fog: karrier, ingatlan ügy, párkapcsolat, közérzet, pénzügyek. A sikerhez elengedhetetlen, hogy egyrészt rugalmas maradj, másrészt a tényekre támaszkodj. Semmiképp se érd be fikciókkal! Minden helyzetben tedd fel a kérdést: "Mi az elvárható? Mire lehetek utólag büszke?"

SZŰZ

"Lassan járj, tovább érsz!" elvet betartani neked nem okoz problémát. A május 9-dikei Nap-Uránusz együttállás téged igazol. Ha nem kapkodsz, akkor tudod a legtöbbet kihozni magadból. Mivel bolygód, a Merkúr hátrál, fontos, hogy mindent többször olvass el! Engedd, hogy az agyad felfogja, hogy mi a kérdés! Nem azért, mert lassú lennél, hanem azért, hogy észrevedd a konkrétumokat. Aki nem így tesz, az odaképzel olyasmit, ami tartozik a tárgyhoz, és ezzel időt veszít.

MÉRLEG

Vigyáznod kell a kiadásaidra! Az Uránusz meggondolatlanságra akar rávenni. Tény, hogy április óta vágysz valamire, amiről eddig sikerült lebeszélned magad. De a kísértés még május végéig fenn áll. Föld jegyben jár a Merkúr és a Hold is. Ezek segíthetnek, hogy a józan eszedre hallgass. Bármikor adódhat váratlan kötelező kiadásod, amihez szükség lesz a pénzedre. De nem ártana egy kis tartalékot képezned ettől függetlenül. Ha ez sikerül, igazán büszke lehetsz magadra.

SKORPIÓ

Ne a hírhozó személyére koncentrálj, hanem a hírre! A május 9-dikei Nap-Uránusz együttállás óriási megvilágosító erővel robban be az életedbe. Olyan érzésed lesz, mintha felkapcsolták volna a reflektort. Közben valaki nagy hatással lesz rád. Ez egy ellentmondásos találkozás lesz: egyrészt őrülten vonz, másrészt őrjítően idegesít. Ez már április vége óta érezhető, és még április végéig eltarthat. Tehát maga a találkozás már megtörténhetett, vagy ha még nem, akkor még várható.

NYILAS

Az egészséged nem az igazi mostanában. Igaz? Sokat idegeskedsz? Abba kéne hagynod, máskülönben lerobbansz. Ha az elmúlt időben meghíztál, vagy lefogytál, ha vércukrod ugrál, ha bőrproblémáid vannak, akkor tudnod kell, hogy ez a stressz tünete. A Nap-Uránusz együttállás rávilágít, hogy a munkádban nincs minden rendben. Ha tanulsz, akkor neked az a munkád. A társaid nincsenek jó hatással rád. Vagy visszahúznak, vagy olyasmire akarnak rávenni, ami nem passzol hozzád.

BAK

Szerencsés vagy, mert a kockázatot megfelelő körültekintés után vállalod be. Most is, mint mindig. Ez a Bika Nap-Uránusz együttállásnak köszönhetően szerencsét és meglepő felismeréseket hoz neked. Te nem hiszel a szerencsében, csak a szorgalomban és a kitartásban. Igazad van. Ettől függetlenül segítségedre lehet, ha hirtelen kerül a helyére az utolsó puzzle darab. Vagyis az utolsó pillanatig koncentrálj, mert sosem késő kiegészíteni azt, amit addig csináltál, írtál…

VÍZÖNTŐ

Egyik uralkodó bolygód, az Uránusz részt vesz abban az együttállásban, ami május 9-én történik meg. Pedig a hatását már április vége óta egyre erősebben érzékeled. És még május végéig fogod érezni. Ezekben a hetekben bármikor meglepő kéréssel állhat elő egyik rokonod. Olyan váratlanul fog érni a dolog, hogy hirtelen nem tudsz válaszolni. Nem is baj, mert így legalább nyersz időt, és nem kosarazod ki rögtön. A másik érintett terület a lakhatásod. Itt is érhet meglepetés…

HALAK

Neked a vizsgázás most remekül megy. Olyasmik jutnak eszedbe, amikről nem is tudtad, hogy tudod. Mielőtt meggondolatlanul leírnál bármit, nézd meg, hogy jól olvastad-e el a feladatot! Lelkesedésed ellenére maradj a témánál, ne kalandozz el! Ebben szövetségesed a Merkúr és a Hold is. Merkúr a gondolkozás bolygója. Hold a megérzéseké. Szóval minden veled van. Egyedül arra kell ügyelned, hogy ne fuss ki az időből. Jó lenne, ha folyamatosan néznéd az órát. De ne stresszelj emiatt!

KOS

Számodra minden lassított felvétel most. Idegesíthet az is, ha valaki nehéz felfogású, és az is, ha előtted totyorog. Nem bírod, ha bárki, vagy bármi feltart a haladásban. Emiatt jobban jársz, ha előbb indulsz el, vagy bekalkulálod a lassító körülményeket. Közben nem érdemes aggódnod, mert a bolygók szerint nem fogsz semmiről lemaradni. Az érthető, hogy minden idegszáladdal koncentrálsz, és be akarod bizonyítani, hogy milyen jó vagy, mert tisztában vagy azzal, hogy a jövőd a tét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!