"Együtt, szövetségben - vagyis egységben az erő!"

A párkapcsolatok rendkívüli fontossággal bírnak az életünkben. Bár egyesek úgy érzik, egyedül is élhetnek teljes értékű életet, mikor sorsunk egy másik személyével összeforr, minden téren komoly fejlődést tapasztalhatunk meg. Együtt, egy közös egységet létrehozva, egymást támogatva erősebbé válhatunk, és a lehetetlen is sikerülhet! Ezért is ünnepeljük a Párok Nemzetközi Napját világszerte.

Ez a nap nem csupán a rózsaszín ködről, szerelmi mámorról szól - amely gyakran a föld fölé emel bennünket -, hanem a társi együttműködésről.

A következő pontokban csokorba szedtük, milyen pozitív hatásai vannak egy jó társkapcsolatnak, és mennyi fejlődési lehetőséget tartogat számunkra.

Augusztus 18-án ünnepeljük a Párok Nemzetközi Napját (fotó: Shutterstock)

• Empátiánk fejlődése és az adás öröme

Mikor valakit őszintén szeretünk, természetes módon fontossá válik számunkra a másik boldogsága. Önzetlenebbé, toleránsabbá és empatikusabbá válunk, már nem csak saját boldogságunkat keressük. Megtanulunk másokért ( is) élni.

• A másikban meglévő, belőlünk hiányzó tulajdonságokat elsajátítjuk

Szeretet alapú kapcsolat esetén igyekszünk átvenni a másik fél pozitív tulajdonságait, és asszimilálódnunk vele. Ahol pedig társunknak vannak lemaradásai, példamutatással segíthetünk a másiknak szintet ugrani.

Hirdetés

• Biztonságérzet, mely jó hatást gyakorol az életünkre, testünkre

Statisztikai adatok igazolják, hogy a tartós párkapcsolatban élők hosszú távon sikeresebbek a karrierjük építésében, és sokkal nagyobb a stressztűrő képességük. Egészségügyi problémák esetén is gyorsabb gyógyulás, erősebb fizikai állóképesség figyelhető meg.

• A kommunikáció fejlődése

Egy jó párkapcsolat létrehozása, fenntartása napi szintű munkát követel meg tőlünk- ennek alapja a megfelelő kommunikáció.
Megfigyelhető, hogy a párkapcsolatban élők verbális kommunikációs készsége rohamosabban fejlődik, és gyakrabban sajátítják el az asszertív kommunikáció tudományát.

• Testi-lelki intimitás

Az ölelések, érintések testre, lélekre gyakorolt jótékony hatása szintén közismert tény. A testi intimitás megélésén túl a lelki intimitás, vagyis a meghittség és az elfogadás általi biztonságérzet növeli az önbecsülésünket.

Ha van társunk, a mai napon igyekezzünk minőségi időt együtt tölteni, és emlékezzünk meg a közös múltról. Gondoljuk végig, mennyi akadályon jutottunk túl együtt, és milyen csodálatos pillanatokat éltünk meg. Sose feledjük, miért hoztuk létre ezt a különleges egységet- ismerjük fel közös céljainkat, és száműzzük a kétséget!

Ez is érdekelhet

8 biztos jel, hogy olyan párkapcsolatban élsz, ami egy életen át tart

Szinte kivétel nélkül arra vágyunk, hogy megtaláljuk azt az embert, aki egy életen át társunk lesz. Íme, a 8 biztos jele annak, hogy neked már nem kell tovább keresned!

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!