A Nyilas jellemzése szerint a szó hagyományos, vagy nem hagyományos módján, de az egyik leginkább spirituális jegy. A Nyilas az ősi Egység keresője. Extravagáns, nyitott, nemes lelkű - ez a három tulajdonsága tűnik fel elsőre mindenkinek. Szívesen segít, szereti az embereket. Természetesen vannak introvertáltabb Nyilas-szülöttek is, de a lelkesedésük nekik is töretlen, ha őket érdeklő kérdések kerülnek terítékre. A Nyilas ugyanis könnyen lelkesedik, és ez a lelkesedés átragad aztán mindenkire. Általában jó a humora, bár kissé karcos. Jóindulatú, de kimondja, amit gondol!

A Nyilas a hit, erő, bizalom szimbóluma (fotó: Shutterstock)

A Nyilas küldetése

Személyiségének lényegi vonása a bizalom, a hit, az optimizmus. A Nyilas tudja, hogy a létünknek célja van, és az a feladata, hogy ezt a hitet képviselje a világban. Ám ennek tudata és a valóság megtapasztalása között időnként óriási szakadék húzódik. A Nyilas ugyanis állandóan figyeli az embereket, és hamar ki is ismeri őket. A hétköznapok időnként kiábrándítóan hatnak a Nyilasra. Ilyenkor gyakran eltávolodik a neki kényelmetlen valóságos helyzettől, gyakran tagadásba menekül.
Ha azonban eléri az érettségének egy következő lépcsőfokát, akkor szembenéz a félelmeivel. Ekkor pedig valódi gyógyítóvá tud válni.

"Élni és élni hagyni!"

Ez az egyik jelmondata. Nagyon fontos számára a szabadság, és a másik szabadságvágyát is tiszteletben tartja. Ebből következően nehezen viseli a kötöttségeket, a munkahelyén és a magánéletében egyaránt. Szeret utazni, idegen tájakat felfedezni.

A Nyilas érdekeltségű ember vidám, szereti a zenét, a táncot, és nagyon szereti a gyerekeket. Miután a Nyilas jegye szemben áll az Ikrek jegyével, ha a Merkúr rossz fényszöget kap a születési horoszkópban, akkor az adott Nyilas embernek nincs kritikai érzéke.

Született ígérgető

Minden jegynek van negatív aspektusa is. A Nyilas szülöttek között sok a született ígérgető - a pillanat hevében könnyen lelkesedik, ilyenkor aztán fűt-fát ígér, amit akkor komolyan is gondol, ám amikor a pillanat heve elmúlik, és alábbhagy a lelkesedése, könnyen megfeledkezik az ígéreteiről. Ráadásul rossz néven veszi, ha emlékeztetik a be nem tartott ígéreteire.

Hirdetés

Másik negatív tulajdonsága, hogy a személyes horoszkóptól függően a hatalmas lelkesedése könnyen érdektelenségbe fordul. Szenvedélyesen beleveti magát valamibe, másokat is "feltüzel", majd, ha kiábrándult, különösebb magyarázat nélkül félbehagyja a dolgot. A Nyilas nem szereti, ha számon kérik, és igen rosszul viseli a kritikát.

A Nyilas jegyében született embernek az idegi energiája az erőssége és a gyengéje, főleg, ha a születésekor a Merkúr is a Nyilas jegyében állt. Az idegesség sok problémát okozhat a Nyilas szülöttnek. Rendkívül fontos, hogy sokat pihenjen, lazítson.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!