Van néhány alapvető, nagyon egyszerű dolog, amit ha nem veszünk meg többet, marad pénzünk sokkal kellemesebb dolgokra. Ha erre a tíz aprósgra nem dobod ki a pénzed, akár egy nyaralásra valót is összespórolhatsz egy év alatt. Lássuk, mi az, amire feleslegesen költünk


  1. Párna. Igen, párna! Sokkal jobb a gerincednek, ah párna nélkül alszol, sőt, az egész család gerincének jót tesz. Több tízezer forintot spórolhatsz ennek a felesleges textilnek a kiiktatásával.
  2. Papírzsebkendő. Egészségesebb, bőrkímélőbb a textilzsepkendő, és rengeteg papírzsepit elhasználunk egy év alatt. A kiiktatásával a környezetet is kíméled.
  3. Palackozott víz. Senki sem halt még meg a csapvíztől.Magyarországon nem is a legrosszabb minőségű. Igaz pénzkidobás a műanyag flakonos ásványvíz vásárlása, és szennyezi a környezetet is.
  4. Sminkeszközök. Bár vannak nagyon olcsó sminktermékek is, ezekből is többet veszünk, mint kéne. Olyan színű lakkokat, amiket sohasem kenünk fel, élénk szemfestékeket. Csak, hogy ott porosodjanak a polcon, aztán lejárat után a szemetesben landoljanak. Most amúgy is a természetes szépség a divat.
  5. Arclemosó. A meleg, kímélő szappannal való lemosás tökéletesen lemossa az arcot. Felesleges kiadás.
  6. Lottószelvény. A világ legrosszabb befektetése. Matematikailag olyan kicsi az esély a nyerésre, hogy életed végéig dobhatod ki a pénzt lottóra anélkül, ha jelentősen megtérülne a befektetett pénzed.
  7. Tusfürdő. felesleges, egy egyszerű szappan ugyanúgy lemossa a szennyeződést a bőrről, kevesebb benne az illatanyag, vegyianyag.
  8. Felvágott! Egészségtelen, drága. Vegyél friss húst, süsd meg, és tedd a szendvicsedbe. Nem lesz tele tartósítóval szójával, gluténnel, és csontliszttel. És olcsóbb.
  9. Öblítő. Önts szódabikarbónát a mosásba, ha azt akarod, hogy puha legyen a ruha. A mesterséges illatanyagok nem tesznek jót a bőrödnek.
  10. Prémium benzin. 10-ből egy autónak van szüksége 100-as benzinre, a többi esetében nem számít. Zabálja a pénzedet.

Plusz ötletek: ne költs drága eldobható borotvára, fritőzre, amivel évente kétszer sütsz, otthoni kenyérsütőre, bio déligyümölcsre, hiszen ezeknek a héján nem mennek át a permetező szerek. Főzz otthon, rengeteget spórolsz vele.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!