A vadgesztenye áldásos hatásaira már több száz évvel ezelőtt felfigyeltek. Akkoriban ízületi fájdalmak, emésztési problémák, láz és izomgörcsök esetén alkalmazták a közönséges vadgesztenyéből készült főzeteket, kenőcsöket. Sikerrel alkalmazták krónikus vénás elégtelenség, valamint a beavatkozások utáni duzzanatok elleni küzdelemben is. A vadgesztenyét nem szabad elfogyasztani, mivel termésének és levelének magas a szaponin tartalma. A toxikus vegyület szédülést, hányingert és egyéb emésztőrendszeri panaszokat okozhat. A külsőleges felhasználása azonban az évszázadok során népszerű lett, a közönséges vadgesztenye levelével készített ülőfürdő gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható aranyeres panaszokra vagy visszaér problémák esetén is.

Kép: Shutterstock

A természetes vadgesztenye-kivonatot manapság többek között a krónikus vénás elégtelenség kiegészítő kezeléséhez használják. A lábfájdalmat, lábduzzadást, viszketést és más kellemetlen tüneteket kiváltó egészségügyi probléma fokozott terhelés hatására vagy az idő előrehaladtával alakulhat ki, ilyenkor romlik az erek állapota és a végtagok, különösen a lábak vérellátása. A kitágult, rugalmasságot vesztő erekben nem megfelelő a véráramlás, ez pedig nehéz láb érzést, végtag fáradtságot idézhet elő. További tünet lehet még a feszülés, a viszketés, valamint görcsök is kialakulhatnak.

Kép: Shutterstock

A visszeres lábszár és egyéb visszeres gyulladások ápolására kiválóan alkalmazható a vegán Herbiovit Vadgesztenye lábkrém, amely hozzáadott vadgesztenye és bortermő szőlőlevél kivonattal, borsmenta olajjal és E-vitaminnal készült. A bőrnyugtató és bőrápoló hatású aloe vera juice és a varázsmogyoró kivonat kombinációjára épül egyedi krémbázisa. A hatóanyagokban rendkívül gazdag krém vadgesztenye kivonatot tartalmaz, amelynek visszér elleni hatását szakirodalmi adatok is igazolják. Egyes elemzések szerint a vadgesztenyemag-kivonat külsőleges alkalmazása szinte ugyanolyan hatékony lehet visszeres panaszok esetén, mint a kompressziós harisnya viselése.

A Herbiovit Vadgesztenye lábkrémben található természetes vadgesztenye kivonat összehúzó hatással van a bőr értágulataira, segíti a vérellátást, fokozza a vérkeringést és tonizálja a bőrt, valamint jótékonyan hat a hajszáleres keringésre. A szőlőlevél kivonatban található flavonoidok érfalvédő, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatást fejtenek ki. A szőlőlevél visszeres panaszokat enyhítő hatását klinikailag is igazolták.

A frissítő hatású vegán Herbovit Vadgesztenye lábkrém biztonsággal alkalmazható. Nincsenek benne szintetikus illatanyagok vagy színezékek, nem tartalmaz állati eredetű vagy ásványi olaj alapú összetevőket. Bőrbarát, kíméletességét bőrgyógyászati tesztek igazolják. Szőlőlevél kivonatot, mentolt, valamint borsmentaolajat is tartalmaz, ezért a visszeres panaszok mérséklése mellett táplálja a bőrt és kellemes, hűsítő érzést okoz. Használata is rendkívül egyszerű: naponta kis mennyiséget kell az érintett felületre kenni és alaposan a bőrbe masszírozni, amíg az teljesen fel nem szívódik.

Hirdetés

Amennyiben szeretné, ezen a linken megrendelheti!

Vitaminokat és egyéb étrend-kiegészítő termékeket az alábbi linkről rendelhet >/>

Szponzorált tartalom


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!