A travello.hu cikke szerint egyszerre három égitest: a Vénusz, a Jupiter és a Hold együttállása figyelhető meg az égbolton február 22-én alkonyat után. A bő kétnapos, vékony holdsarlót alulról a ragyogó Esthajnalcsillag, felülről pedig a fényes Jupiter fogja majd közre.

Ritka együttállás lesz látható az égen február 22-én (fotó: Shutterstock)

Már ezt megelőzően, február 21-én 18:05 perckor látható lesz a csodás égi hármas, de más felállásban: az alig másfél napos, hajszálvékony holdsarló felett ragyog majd a Vénusz, felette pedig a Jupiter lesz látható.

A Svábhegyi Csillagvizsgáló közleménye szerint az égitestek megfigyeléséhez nem kell semmilyen segédeszköz, elég, ha a kitakarástól mentes nyugati horizont fölé tekintünk.

Több szempontból is kiemelkedő dátum

Szerdán ráadásul asztrológiai szempontból is kemelkedő eseményre készülhetünk. A Vízöntő jegyében járó Merkúr és az Ikrekben járó Mars trigonja aznap lesz pontos. Frissítően hathat ránk ez a konstelláció, remek ötleteink lesznek, és minden területen megújulhatunk. Erről a fényszögről majd friss cikkel is jelentkezünk, amelyben azt is elolvashatjátok majd, hogyan hat ez az egyes csillagjegyekre.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!