Dóri középkorú, egyedülálló nő, aki egy bántalmazó kapcsolatot követően elvesztette lába alól a talajt.
Bár barátai és családtagjai mellette álltak, egyszerűen képtelen volt visszaállítani lelki békéjét.

Úgy érezte, valamilyen erőteljes külső segítségre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza az őt ért traumákat. Sokat hallott már a regressziós hipnózisról, amely segíthet a múltból vagy akár előző életekből visszamaradt blokkok feltárásában, és talán az okok felderítése könnyebbé teszi számára a továbblépést.

A hipnózis során feltárhatóak az előző élet tapasztalatai (fotó: Shutterstock)

Utazás az előző életbe

Keresett is egy szakembert, aki vállalta a regressziós hipnózist.
Dóri remek alanynak bizonyult, könnyen transzállapotba került, a hipnózis során megdöbbentő képek jelentek meg lelki szemei előtt.

Látta önmagát kisgyermekként egy másik testben - vélhetően egy előző életében- , szülei és testvérei körében, amelyben édesapja egy domináns és erőszakos személy érzetét keltette, és félelemben tartotta a családtagokat. Emlékszinten végigélte édesanyja fájdalmait, és a családon belüli hatalmas nyomást és rettegést a családfőtől.

Amikor magához tért, csak úgy potyogtak a könnyei, hiszen ő maga is hasonló fájdalmakat élt át nemrég erőszakos párja mellett.

Hirdetés

A terapeuta arra következtetett, az előző életekben átélt trauma olyan erősen beleivódott rossz mintaként a lelkébe, hogy ennek megélése ismétlődik újra meg újra, életeken át.

Dóri egy kicsit megkönnyebbült, mert már nem önmagát okolta bántalmazó kapcsolatáért, ugyanakkor még erősebben félni kezdett attól, hogy ez a helyzet újra megismétlődhet jelen életében.

Ez oda vezetett, hogy még inkább elzárkózott az új párkapcsolatok kiépítésétől, hiszen azt gondolta, ez a sorsa, amitől képtelenség megszabadulnia.

Vajon mi a megoldás Dóri kálváriájára, és hogyan építhet egy boldogabb jövőt önmaga számára?

Sors vagy szabad döntés?

Bár Dóri a hipnózisnak köszönhetően megértette, honnan fakadhat a hajlama egy erőszakos partnerkapcsolatban való részvételhez, sajnos a problémáját ez a regressziós élmény csak tovább fokozta. Hiszen elhitte, ez a sorsa, amin legnagyobb erejével sem biztos, hogy képes változtatni.

Az előző életeink emlékei nem véletlenül vannak elzárva előlünk. Ha mégis vesszük a bátorságot, hogy belepillantsunk ezekbe a régi fejezetekbe, ezt csak akkor tegyük, ha készen állunk a megváltozhatatlannak tűnő helyzetek átprogramozására.

Minden rossz karmát feloldhatunk azzal, ha bátorsággal és erővel elhatározzuk, hogy változtatunk a hozzáállásunkon és a céljainkon.

Dóri esetében a legfontosabb, hogy elhiggye, a múlttól függetlenül neki is jár egy kiegyensúlyozott társkapcsolat, és fel kell mentenie magát az áldozati szerepkörből.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!