Ugyanúgy, ahogy az újév első napjához is számtalan babona és hagyomány kötődik, az új kezdet előtt érdemes figyelmünket a megfelelő lezárásra fordítani, hiszen új lapot nyitni csak akkor tudunk megfelelően, ha az előző fejezetet végérvényesen lezártuk.

1. Készítsünk évértékelő listát!

Ahhoz, hogy újévi fogadalmainkat és céljainkat helyesen és alaposan meghatározhassuk, látnunk kell, milyen pozitív eredményeket értünk el az idei esztendőben, illetve milyen hibás viselkedésmintáink okozták esetleges kudarcainkat.
Idézzük fel legboldogabb pillanatainkat, és gondoljuk végig, mely pozitív tulajdonságaink és erőfeszítéseink eredményeként élvezhettük a sikert és az örömöt. Igyekezzünk megőrizni erényeinket, és tovább dolgozni előnyös jellemvonásaink erősítésén, mert ez lehet érvényesülésünk kulcsa a jövőben.
Ha kudarcokat szenvedtünk, fel kell ismernünk, mi magunk hol vétettünk hibákat, és mely személyiségjegyeinket szükséges korrigálnunk ahhoz, hogy a jövőben elkerülhessük a hasonló csalódásokat. A kíméletlen, lényeglátó önismeret ehhez feltétlenül szükséges.

Szilveszterkor lezárjuk az eltelt egy év eseményeit, hogy nyitni tudjunk az új felé (fotó: Shutterstock)

2. Testi, lelki és technikai nagytakarítás

Miután számot vetettünk az esztendőnkkel, világosan láthatjuk, mi az, amit nem kívánunk magunkkal vinni az újévbe.
Bocsássunk meg azoknak, akik akarva vagy akaratlanul fájdalmat okoztak nekünk, és saját magunknak is elkövetett hibáinkért. Ha úgy érezzük, egy adott kapcsolat vagy helyzet már terméketlenné vált, ne fektessünk több energiát a bezápult szituációba. Otthonunkban is érdemes minden olyan haszontalan tárgytól megszabadulnunk, melyekre már vélhetően sosem lesz szükségünk, és csak fölöslegesen foglalják a helyet.
Ha tehetjük, az ünnepi lakomák után segítsünk testünknek is felfrissülni, étkezzünk könnyedebben, mozogjunk, szaunázzunk.

3. Tegyük próbára szerencsénket!

Miután rendet tettünk belső világunkban, érdemes kifürkésznünk, Fortuna mennyire lesz segítségünkre a következő esztendőben. A hagyomány szerint amennyire szerencsésen zárul a december, olyan mértékben számíthatunk a sors támogató erejére az újévben.
Legyen szó bármilyen szerencsejátékról, kaszinóról, vagy egy kisebb baráti körben zajló kártya- vagy társasjáték partiról, bátran tegyük próbára szerencsénket.

4. A befelé fordulás után szükséges az önfeledtség

A szilveszteri mulatságok hagyománya a régmúltba nyúlik vissza. A babona szerint óév estéjén a zajkeltés, lármázás elűzi a felhalmozódott gondokat, bajokat, és az év sötét időszakában lesben álló gonosz szellemeket. A tűzijáték és a minél nagyobb, hangosabb ünneplés , bulizás ennek a modernkori megfelelője.

Hirdetés

Miután rendet tettünk a lelkünkben, engedjük el a gondokat-bajokat, és eresszük ki önfeledten az elmúlt időszak nehézségeit. Ehhez nem szükséges hatalmas tömeg, csak egy olyan hely és közeg, amiben jól érezzük magunkat.
Ugyanúgy, ahogy minden egyes lezárásnál, az óév esetében is fontos jelentősége van ennek a fázisnak. Engedjünk ki minden felgyülemlett energiát magunkból, hogy felszabadultan, terheink alól megkönnyebbülve fogadhassuk az új esztendőt.

Ez is érdekelhet

Szerelmi horoszkóp 2023

Izgalmas fejleményeket jeleznek a bolygók 2023-ra a szerelemben. Vajon mi minden vár az egyes csillagjegyre? Éves szerelmi horoszkópunkból minden fontos részlet kiderül.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!