Képek forrása: canva.com

Ez az örökmozgó kíváncsiság kifejezetten az iskolában állíthatja kihívás elé a jegy szülötteit és szüleiket, hiszen előfordulhat, hogy már egy tanóra végigülését is korlátozásként élik meg a szaladgálásra vágyó lurkók.
Az alábbi ötletek segítségével megpróbálhatjuk kielégíteni az izgő-mozgó tavaszi gyerekek mozgásigényét és szertelen tudásvágyát is!

Töltsünk minél több időt a szabadban!

Valószínűleg már kitaláltátok, hogy Kos csemetétek a természetben, szabad téren érzi igazán elemében magát. Órákig képes rohangálni, fára mászni, labdát kergetni a fáradtság legkisebb jele nélkül. Ezt az igényét érdemes akkor is kielégíteni, ha az időjárás még picit télinek tűnik. Mindössze a réteges öltözködésre kell odafigyelnünk. A friss levegő és a sok mozgás pedig nem csak az energiaigényét fedezi, hanem az agysejtek fejlődésére is pozitív hatással van. Egy alaposan átmozgott, kirándult délután után tehát másnap nagyobb valószínűséggel tudja majd nyugodtan végigülni a matekórát!

Járjon valamilyen edzésre, csapatsportra!

Foci, kézi, vívás, úszás, tánc? Fedezzük fel, mi a szíve csücske, és aztán ne sajnáljuk az időt az edzésektől! A külön foglalkozások ráadásul azért is tesznek igazán jót a gyereknek, mert amellett, hogy mozoghat, koncentrációt és türelmet is tanul, illetve a társaira is jobban oda fog figyelni. Ezeket a játék közben elsajátított készségeket pedig az iskolai órákon is kamatoztatni tudja majd!

Foglaljuk le okosan utazás, várakozás közben is!

Több órás autóút a nagyihoz vagy végeláthatatlan sor a szemészeten? Hogy fogja ezt türelmesen végigülni nyughatatlan csemeténk? Ha tudjuk, hogy valószínűleg hosszas egy helyben ülés vár ránk, készüljünk a gyerek számára izgalmas, de nagy teret vagy mozgást nem igénylő játékokkal. Legyen az a kedvenc kártyajáték vagy társasjáték kártya, biztosan találunk olyat, ami elfér egy női táska mélyén.
Nincs még ilyesmi a tarsolyunkban? A kártyajátékok gyerekeknek rengeteg játéklehetőséget rejtenek, ezért hasznos lehet beszerezni néhány, egy-egy kedvelt témához kapcsolódó paklit. Érdemes a Thinkfun játékok kínálatában is körülnéznünk, mert a Thinkfun társasok között is találunk kisebb, hordozható méretűeket. A kompetitív Kosok biztosan értékelni fognak egy kalandos lehetőséget a nyerésre az orvosi váróban is!

Szponzorált tartalom

Hirdetés

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!