Veled kezdődik minden. Értsd ezt szó szerint és átvitt értelemben egyaránt! Az asztrológiai újév és a csillagászati tavasz kezdete is az, amikor a Nap belép a Kosba, és elindul a Kos hava. Ezek után nem meglepő, hogy a 12 jegy közül te vagy a kezdeményezés maga. Van bátorságod megtenni az első lépést, imádsz új dolgokat kipróbálni. Nem félsz semmi újtól. Sőt téged az inspirál, amit még előtted soha senki nem csinált. Kezedben van a bozótvágó kés, és olyan dzsungelben mész, ahol még nem járt senki.

Cseppet sem foglalkoztat a veszély és/vagy a kockázat. Te előbb cselekszel, és utána gondolkozol. Ez sikereidnek a kulcsa. Persze van ebben bőven rizikó. De a kalandvágyad és a versenyszellemed nem hagyja, hogy ülj a babérjaidon.

Kos hava: 1 éves születésnapi horoszkóp a Kos jegyűeknek (fotó: Shutterstock)

Tanácsolhatja bárki, hogy lassíts, és várd meg, amíg beérnek a munkád gyümölcsei, neked nincs türelmed kávézni, teázni, bámulni az eget. Neked folyton mozgásban kell lenned. Ha leülsz, akkor is valami újon jár az eszed.

A szenvedélyes Mars ural

Egyszer gondold át a kapcsolataidat! Vajon ott kitartóbb tudsz lenni? Alapvetően szerelmes típus vagy: gyorsan bele tudsz szeretni valakibe. A te szerelmed perzselő, szenvedélyes, és nagy erőbedobással ugrasz fejest egy új kapcsolatba. Ám gyakran a lelkesedésed hamar alább hagy. Hiszen te nem maratón futó vagy, hanem sprinter. Kérdés, hogy hány embernek okoztál csalódást ezzel. Illetve utólag megbántad-e, hogy gyorsan továbbálltál?

Uralkodó bolygód a Mars a római hadistenről kapta a nevét. Ebből érthető, hogy miért vagy ingerlékeny, türelmetlen, erőszakos és egocentrikus. Mindez olykor népszerűtlenné tesz téged. De ezzel nem sokat törődsz. Hiszen tele vagy becsvággyal, bátorsággal és bizonyítási kényszerrel.

Hirdetés

Sokszor nem vagy tekintettel másokra. Űz, hajt a versenyszellem, a harcias tűz. A feszültség, az izgalom generálja benned azt a mérhetetlen energiát, amit minden feladatnál "elégetsz". Mivel ez hosszú távon nem tartható fenn, előnyben részesíted a gyors megoldásokat. Ha valami nem megy, akkor ott hagyod, nem futsz neki kétszer. Próbáltad valaha? Adtál második esélyt valakinek, valaminek? Mik a tapasztalataid? Ugye, tudod, hogy az 50-50% jó arány?

Őszinte, erőteljes és egyértelmű

Te örök fiatal vagy. Köszönheted ezt annak, hogy lendületesen, lelkesen állsz hozzá mindenhez. Egész életedben jellemző rád az ifjúkori hevesség és meggondolatlanság. Gyakorlatilag sosem nősz fel, mert számodra minden nap egy új nap. Irigylésre méltó, hogy képes vagy gyermeki naivitással rácsodálkozni a világra.

Tiszták és láthatóak a szándékaid. Te egyenes vagy, aki képtelen a manipulálásra és a cselszövésre. Emiatt sokan kedvelnek. Ám vannak, akik emiatt tudnak megvezetni, átvágni. Velük nem vagy kíméletes.

A bosszúvágyad iszonyatos erejű. A fizikai megtorlás sem áll tőled távol. Tuti, hogy gyerekkorodban több bunyóban részt vettél. Akár fiú, akár lány vagy. Viszont, ha elégtételt vettél, tovább lépsz, nem vagy haragtartó. Ezt sokan nem értik. De ezzel sem kell törődnöd. A harag belülről rágja, emészti az embert, amibe bele lehet betegedni.

Te nem vagy beteges. Ehhez sincs türelmed. Örülj neki, hogy gyorsan megrázod magad, és hamar visszanyered az erődet!

Mindent, tényleg mindet saját magad akarsz felfedezni. Hiába mondja a környezeted, hogy legyél óvatosabb, te mész a saját fejed után, és csak a saját hibáidból tudsz tanulni. Szó szerint és átvitt értelemben is sokszor fejre esel. Biztos, hogy van a fejeden, az arcodon, a szemöldöködön, az orrodon vagy az álladon olyan sebhely, ami megmarad örökre. Ez a sebhely emlékeztetni akar arra, hogy a vakmerőségnek néha nagy ára van. De egy pici megilletődés után mész tovább.

Gyerekkorodban érzékeny lehetett a füled és/vagy az arcüreged. Felnőttkorodban is vigyáznod kell erre a területre. Persze vigyázni nem nagyon tudsz. A prevenció nem a te stílusod. Inkább az előjeleket kellene komolyan venned, és mielőbb megkezdeni azt a terápiát, ami bevált.

A heroizmus nem áll távol tőled, hiszen egy hős lakozik benned, aki válogatás és érdek nélkül hajlandó "megmenteni" bárkit. A lélekjelenléted elsőrangú. Te nem mérlegelsz, hanem azonnal cselekszel. Ezzel sokszor életeket mentesz meg. Van olyan szituáció, amikor azonnal kell reagálni. Ebben te utolérhetetlenül jó vagy. A veszélyt csak utólag érted meg. A dicséret és a hála jól esik, de te nem ezért segítettél. Ez egy újabb "jópont". Maradj ilyen! A világ neked köszönhetően tisztább, természetesebb, őszintébb és szívélyesebb lehet…

1 éves horoszkóp

Március 20-án 03:53-kor a Nap belép a Kosba, és jön a születésnapod. Tudtad, hogy a születésnapod a te személyes szilvesztered? Hiszen ekkor lezárul egy egyéves ciklus, és elindul egy új egyéves ciklus. Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy megállj egy pillanatra, leltárt készíts mindarról, ami sikerült az elmúlt 12 hónapban. Majd tűzz ki még el nem ért célokat, tervezz, és stratégiát készíts.
Ehhez lehet segítség az előrejelzés, ami most, a születésnapodkor induló évre vonatkozik. És a jövő évi születésnapodig tart.

2024 május 25-ig ne dőlj hátra! A Jupiter az anyagi helyzeted javulásában, illetve stabilizálásában nagyszerű segítség. Mindeközben nagy jövés-menés lehet a fejed felett szeptember 1 és november 19 között. Változhat a főnököd személye, vagy az egész hierarchia. Könnyen megeshet, hogy ez nem fog tetszeni, és munkahelyet változtatsz. Ha van türelmed kivárni az év végét, akkor lecsillapodhatnak a kedélyek.

A szerelmi életed pezsgő lesz akkor is, ha van párod, akkor is, ha nincs. Mindkét esetben szeptember magasságában jöhet olyan személy, aki elcsavarná a fejedet, ha hagynád. Saját érdekedben most ne siess a választással! Tudatosítsd, hogy mit nyersz, és mit veszítesz!

Bolygód, a Mars november 4 és január 6 között az Oroszlánban jár, és annyi energiát szimbolizál, ami egy városnak is elég lenne. Ám január 7 és április 17 között a Rákban családi és/vagy ingatlan gondokat jelez. (Nem tévedés: számodra az év nem december 31-én ér véget, hanem akkor, amikor a Nap újból belép a Kosba.) Szóval január 7 és április 17 között ne hanyagold a családodat! Szükség lesz a derűs, energikus, lelkes jelenlétedre.

Ez is érdekelhet

Heti horoszkóp 2024. március 18-24.: Kezdődik az asztrológiai újév

Az asztrológiában nem január elsején, hanem a Kos havának első napján, a tavaszi napfordulóval kezdődik az újév. Idén ez március 20-ra esik, így ez a nap az asztrológiai újév kezdete. A Nap a Kos jelébe lép tehát, majd három nappal később a Mars bolygó szintén jegyet vált. Mindkét nagy bolygó más-más, de igencsak érezhető változásokat jelez...

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!