A tibeti buddhisták, legfontosabb ünnepeiket dharmacsakra napoknak, avagy a Nagy Buddha napoknak nevezik, amelyekből négyet tartanak számon és ünnepelnek meg. Ezek a különleges erejű, tízmilliószoros napok minden évben más és más napokra esnek, ugyanis azokat a Hold járása alapján számolják. A tibetiek hite, vallása szerint gondolataink, cselekedeteink tízmilliószoros teremtő erővel hatnak ezeken a napokon.

A megvilágosodás napja

2023. június 4, vasárnapra esik idén a Saka Dawa Düchen, vagyis magyarra fordítva A születés, a megvilágosodás, a halál évfordulója. Ezen a napon Buddha születésnapját ünneplik meg, valamit azt a jeles eseményt, amikor Sziddhárta herceg 35 évesen megvilágosodott, és megszabadult földi szenvedéseitől.

Tízmilliószoros energiák

A legfőbb jelentősége ezeknek a napoknak abban áll, hogy ilyenkor esélyt kapunk arra, hogy kilépjünk abból a gondolati, érzelmi sémából, ami meghatározza a jelenünket, és új, pozitívabb irányultsággal megteremtsük, bevonzzuk a szebb jövőt.

Adj hálát és gondolkodj pozitívan, fejezd ki a szeretetedet - ez a tízmilliószoros napok legfőbb üzenete (fotó: Shutterstock)

A pozitív tettek, jócselekedetek hatása visszairányul ránk, és ezekben a napokban ez hatványozottan igaz: ha jót teszel mással, annak az áldása megsokszorozódva száll vissza rád! A szerencsét az ezoterikus hit szerint úgy tudod megőrizni, ha valóban, a szíved mélyén megéled a hálát érte. A tízmilliószoros napokon az is nagyon fontos, hogy kimutasd: hálás vagy mindazért, amit kapsz/kaptál az univerzumtól.

Ami még nagyon fontos, a lelki béke megélése. A tízmilliószor napokon gondolj szeretettel önmagadra is, fogadd el gyengeségeidet, hibáidat. Ez a pozitív érzésekre hangoltság az, ami segít megteremteni a jövőt.
Amit kerülnöd kell: a negatív gondolkodás, az irigység, a bosszúvágy érzése; ezek mind-mind gátolják a jó, teremtő energiák áramlását.

Hirdetés

Tippek, tanácsok

Milyen tevékenységek ajánlottak ezeken a napokon? A következők biztosan segítik a pozitív gondolkodásra való hangolódást!
Relaxálj!
Meditálás, egy nagy séta az erdőben, hosszas fürdőzés egy kád habos vízben, gyertyagyújtás: bármi jót tesz, ami segíti az ellazulást!
Tegyél jót!
Segíts bárkinek, akiről úgy gondolja, hogy rászorul! A lényeg, hogy ne csak magadnak kérj, hanem adj is - kedvességet, segítséget, néhány jó szót, okos tanácsot.
Adj hálát!
Sorold fel magadban, mi mindenért lehetsz hálás az univerzumnak. Ezzel fenntarthatod a pozitív energiák áramlását!

Gyógyító erővel bír a Nyilas telihold

Ezen a különleges napon Nyilas-telihold is van, ami optimizmussal és hittel ajándékoz meg minket. Megvilágítja előttünk, mi az, ami elhozhatja a boldogságot az életünkbe. Most "madártávlatból" láthatunk rá a dolgainkra, kapcsolatainkra, feladatainkra, és ez segít utat találni a hétköznapok útvesztőjében. A nyilas gyógyító jegy, ez a különleges energia abban is meg tud nyilvánulni, hogy lelkileg regenerálódunk, mert új értelmezést tudunk adni a dolgoknak.

Ez is érdekelhet

Júniusi kínai horoszkóp 2023: sorsfordító időszakot jelez a Ló hónapja

Szerencsés időszakot, jó fordulatokat jeleznek az égi folyamatok. Azonban bizonyos kapcsolatainkban nem árt az óvatosság: lehetnek olyan mérgező kapcsolatok, amik most lelepleződnek... Hogyan hatnak az energiák a te jegyedre? Minden fontos részlet kiderül a júniusi kínai horoszkópból.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!