Márti és párja, Róbert egy 4 éves kisfiú szülei. Bár szerényebb anyagi körülmények között élnek, szeretetben és a mindennapok egyszerű örömeit értékelve nevelik a kis Dominikot.

Miután másfél szobás albérletük túl szűkössé vált, egy negyvenes években épült, jó áron kínált házra esett a választásuk.

A tulajdonos nemrégiben elhunyt édesanyjától örökölte a kis kertes házikót, amelytől egyelőre lelki okok miatt nem akart végleg megválni - ezért döntött a bérbeadás mellett.

Bár a házon felújítás nem történt, a régies körülmények ellenére a család nagyon élvezte a nagy tér által nyújtott lehetőségeket, és hamar otthon érezték magukat a beköltözés után.

Vajon elképzelhető, hogy a halott szelleme elvezessen az eldugott pénzhez? (fotó: Shutterstock)

Váralan események

A nappalok vidáman teltek, az éjszakákat azonban hamarosan valami kezdte megzavarni…
Dominik az éjszaka közepén rendszeresen átrohant a szüleihez és közéjük bújt az ágyba. Mártiék furcsállták a helyzetet, hiszen fiuk eddig is külön hálószobában aludt, teljes nyugalomban - sosem félt semmitől. Mikor megkérdezték tőle, mi az oka az éjjeli felriadásoknak, Domi csak annyit mondott:
"Ott ül egy néni az ágy szélén, és figyel".

Hirdetés

Az éjszakai felriadások idővel csökkentek, ugyanakkor a szülők többször is arra lettek figyelmesek, hogy kisfiuk a szobájában párbeszéd jelleggel szól valakihez. Mikor rákérdeztek, kivel diskurál rendszeresen, nem meglepő módon a következő választ kapták Domitól : "A kedves nénivel ".

Ami pedig ezután történt, az lemerészebb képzeletüket is felülmúlta.
Egyik délután Dominik szobájából - kedélyes csevegés hangjai mellett- karistoló és kalapáláshoz hasonló hangok szűrődtek ki.
Márti és férje kíváncsivá vált, mi folyik odabent, és szinte lesokkolta őket, amit a szobába benyitva láttak.
Kisfiuk a szőnyeget félrehúzva, egy nagyobb területen felszedte a földről a parkettákat, a faburkolat alatti padlórészen pedig 3 vaskos köteg, befőttesgumival rögzített papírpénzt talált.

Hatalmas meglepetésükben az első kérdésük az volt, hogyan jutott a fiuk eszébe felszedni a parkettát?
Domi mosolyogva csak ennyit mondott:
" Láttam, hogy a néni is így csinálja, Ő mutatta meg"

Természetesen azonnal értesítették a tulajdonost, aki Mártiékhoz hasonlóan szinte lesokkolva hallgatta végig ezt az elképesztő történetet. Azon nem lepődött meg, hogy néhai édesanyja pénzt rejtett el a szobában, hiszen halála után a házat tüzetesen átkutatva a legképtelenebb helyeken is eldugott aranygyűrűkre és kisebb pénzgalacsinokra bukkant.
A szőnyeg alatti parkettás részt azonban eszébe sem jutott átvizsgálni…

Vajon a ház egykori tulajdonosának szelleme jelenhetett meg?

Ő terelte Dominikot a pénz rejtekhelye felé, vagy más magyarázat is van az eseményekre?

Szerencsés véletlennek semmiképp sem nevezhető mindez, a kisfiú valószínűleg valóban látott vagy hallott valamit, ami a felfedezéshez vezette.

A kísértet jelenség mellett az is lehetséges, hogy Domi egyfajta emléklenyomatot érzékelt a múltból. A falak, zárt terek egy ideig képesek lehetnek megőrizni múltbéli érzelmek, cselekmények energetikai lenyomatát, amit egy szenzitív személy szinte filmszerűen " lát" lelki szemei előtt. Elképzelhető, hogy Dominik is azt elhunyt hölgy még életében folytatott és rendszeresen ismételt " pénzelrejtő" tevékenységét érzékelte és utánozta le.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!