Ami igazán vonzó benned

Hihetetlenül önzetlen csapatjátékos vagy. Képtelen vagy csak önmagadra gondolni. Folyton megkérdezed a többieket, hogy mit szeretnének, nekik mire van szükségük. Többnyire túlzásba is viszed ezt, és a te érdekeid, szükségleteid nem érvényesülnek.

Kérdés, hogy ki az, aki hozzád hasonlóan tekintettel van embertársaira, és megkérdezi tőled, hogy te hogyan szeretnéd. Ilyenkor tuti, hogy zavarba jössz. Rázod a fejed, és szerényen azt válaszolod, neked mindegy. De ez öngól. Meg kell tanulnod, és meg kell szoknod, hogy tudatosítsd, hogy mi a jó neked. Nem lehet úgy élni, hogy folyton mások után mész. Van saját véleményed, amit meg kell fogalmaznod, és ki kell mondanod.

A Mérleg békére, harmóniára törekszik (ftó: Shutterstock)

A béke embere vagy

Biztos, hogy azért félsz ezt felvállalni, mert azt hiszed, hogy konfliktus lesz belőle. Számodra a békés hangulat elengedhetetlen. Lefagysz, ha feszültség van a levegőben. Ha hangos szó, veszekedés fordul elő, akkor le is betegedhetsz. Hiszen te vagy a mesebeli Borsószem királykisasszony, aki egészen apró, mások számára észrevehetetlenül kicsi kellemetlenséget is megérez. És azonnal fehér zászlót lengetve keresed a megoldást, csak ne legyen vita.

A béke kardinális számodra. Szó szerint, hiszen a Mérleg kardinális jegy. Ennélfogva kardinális, elengedhetetlen, kulcsfontosságú, sarkalatos számodra, hogy mindenhol mindenkivel békés viszonyban legyél. Ez igazán népszerűvé tesz téged. Ám tudsz arról, hogy vannak, akiket felbátorítasz a kedves viselkedéseddel, és szándékosan föléd kerekednek? Ők azok, akik a kedvességedet bárgyúságként értelmezik. Velük tarts 3 lépés távolságot, és ne akarj a kedvükben járni, mert gonoszságuk révén ki fognak használni!

Mindenkivel szót értesz

A Mérleg levegős jegy. Ez azt jelenti, hogy a szó, a zene, a hangok minden formában jelentőséggel bírnak az életedben. Szerencsés a környezeted, mert te kellemes, barátságos, figyelmes ember vagy, akinek mindenkihez van egy kedves szava. Szívesen és mosolyogva társalogsz. Csodás, hogy bárkivel képes vagy megtalálni a hangot. Emiatt szinte mindenki kedvel téged.


    

Természetesen te is vágysz kellemes társaságra. Szeretsz nevetni, bulizni. A zene a mindennapjaid alaphangulatához nagyban hozzájárul. Válogass össze olyan zenéket, amelyek felpörgetnek, ha fáradt vagy! Majd olyan zenéket keress, ami segít a koncentrációban! És este felé olyan zenét hallgass, ami lecsendesíti a zajos, cikázó gondolataidat!

A kultúra, a művészetek is fontosak a számodra. Bolygód, a Vénusz levegős minőségben a zene mellet színház-, és filmrajongóvá tesz téged. Ne fogd vissza magadat, rendszeresíts ilyen programokat, mert ezek szó szerint gyógyírok a hétköznapok problémáira! Pár órára elfelejted a gondokat, és fellélegezel.

Ami bosszantó benned

Mindenkinek vannak bogarai, amivel a környezetét idegesíti. A te kedvességed mellett neked is vannak olyan tulajdonságaid, amelyek egyeseknek nem tetszenek.

Ilyen a döntésképtelenség. Sok helyen olvashattad már, hogy te túl sokat mérlegelsz. Valójában ez abból fakad, hogy a te mérlegednek nem 2, hanem 12, vagy 112 serpenyője van. Vagyis olyan sok szempontot akarsz figyelembe venni, ami képtelenség. Azt akarod elérni, hogy minden helyzetben mindenki elégedett, kvázi boldog legyen. Ez tiszteletre méltó törekvés, de ellehetetleníti a döntésed meghozatalát.

Ha végre eldöntesz valamit, és valaki megkérdezi, hogy "Biztos?", akkor jön a következő dilemmázás köre. Ezzel felbosszantod azokat, akik veled ellentétben gyorsan képesek dönteni. Ők bénának és szerencsétlennek titulálnak téged. Ezzel még nehezebb helyzetbe hoznak téged. Kezded elhinni nekik, hogy te béna és szerencsétlen vagy.

Na, ez is jól példázza, hogy kritikusan meg kell válogatnod, hogy milyen emberekkel barátkozol. Illetve milyen emberekkel veszed körbe magadat. Persze vannak, akiket nem te választasz ki.

Tény, hogy bizonyos értelemben társfüggő vagy. Ez abból adódik, hogy nagy szükséged van a másikra, mert meggyőződésed, hogy csak a másikkal együtt létezhetsz. Nem szeretsz egyedül lenni. Számodra még a csend is kellemesebb együtt. Ám, van, aki úgy éli meg ezt a fajta ragaszkodásodat, mint egy csimpaszkodás. Idővel be kell látnod, hogy nem ő az a társ, akivel együtt kéne élned.


    

Kellemes társalgó vagy, de olykor túl sokat beszélsz. Főleg, ha zavarban vagy, és mindenáron imponálni akarsz. Kínos helyzetek alakulhatnak ki ilyesmiből. Vedd észre, és uralkodj magadon, illetve a beteges elismerési vágyadon!

Rendszeresen ellenszenvet váltasz ki olyan emberekből, akik csak szeretnének, de képtelenek olyan kedvesek és népszerűek lenni, amilyen te vagy. Csodálnak, és irigyelnek téged. És mivel konfliktuskerülő vagy, előbb-utóbb beléd kötnek. Kritizálnak, mert azt akarják elérni, hogy ne tudj mosolyogni. Sajnálhatod őket, de jobb, ha nagyívben elkerülöd őket. Ne engedd, hogy mérgező lényük megkérdőjelezze azt, hogy te igenis szerethető vagy!

Nézzük, hogy mi vár rád a jövő évi születésnapodig!

Vasárnap, szeptember 22-én 14:44-kor a Nap belép a Mérlegbe, és jön a születésnapod. Ekkor lezárul egy egyéves ciklus, és elindul egy új egyéves ciklus.

Ebben az évben, vagyis a következő 12 hónapban a karriered építésében várhatóak hullámhegyek és hullámvölgyek. Novemberben azt hiheted, hogy könnyebb dolgod lesz. Felszabadultan haladsz, majd visszatér egy kritikus helyzet január eleje és április közepe között. A főnököddel kell megegyezésre jutnod, vagy el kell jönnöd onnan. Ha nem tudtok közös stílusban, közös értékrend szerint, közös célok felé menni, akkor nincs ott helyed.

Jupiter június elejéig arra biztat, hogy képezd magadat. Június elején jegyet vált, és olyan pozícióra ad esélyt, amelyhez elengedhetetlen az a végzettség. Nem kell kapkodnod, mert Jupiter 2026 júniusáig nyitva tartja azt a pozíciót.

Párkapcsolatod terén meglepő változásokat jeleznek nagy bolygók: Neptunusz és Szaturnusz. Ha nincs párod, akkor találkozhatsz valakivel április után, aki szeptemberben kilép az életedből. Ez óriási csalódás lehetne, ha nem tudnád, hogy 2026-ban a bolygók szerint vissza fog térni. Ha van párod, akkor türelmesnek és elnézőnek kell lenned vele április és szeptember között.


    

Július elején az Uránusz átlép az Ikrekbe, és váratlan utazást jelez. Gyorsan kell döntened, ha nem akarsz lemaradni. Amennyiben a sürgetés frusztrál, ne mondj igent! Ilyen lehetőséget hoz még Uránusz hónapokkal később. Szóval valójában nem maradsz le semmi jóról.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!