Már az ókorban is nagy tiszteletben tartották a macskákat, elég csak az egyiptomi hiedelemvilágra gondolnunk, ahol szent állatként bántak velük. Úgy tartották, hogy maga Básztet, vagyis az otthon, termékenység, öröm és a védelmezés istennője jelenik meg cica képében. A Fanny magazin cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy a skandináv mitológiában is megjelenik, ahol Freyja istennőt úgy ábrázolják, hogy két macska húzza a szekerét. Úgy vélték, ha valaki egy macskát bántott a földön, azért Freyja bosszút állt. Ám igen erős a macskák kultusza Japánban is, ahol a védelmezés és a szerencse szimbólumai. Nem véletlen, hogy annyi cicás szimbólummal és tárggyal találkozni ott. Viszont vannak olyan kultúrák is, ahol a macskákat a gonosz jelképének tartják. Európában a boszorkánysággal párosítják őket, mert segítik a munkájukat és védelmezik őket. Ebben pedig van igazság! - kezdi Iszet boszorkány, főpapnő és mágus.

A fekete macska állandó kísérője a boszorkányoknak (fotó: Shutterstock)

Látják a lényeket

De mit is jelent az, hogy a macskák segítik a boszorkányokat és védelmezik őket? Mindezt nem fizikai szinten kell értelmezni, hanem spirituálisan. A macskák nagyon jól látják a szellemvilág lényeit, és a jelenlétükre képesek figyelmeztetni a gazdájukat is. Ezt úgy képzeljük el, hogy ha azt tapasztaljuk, hogy megváltozik a cicánk viselkedése, például fújtat, váratlanul odakap, abbahagyja a dorombolást, akkor tudhatjuk, hogy az adott helyen, esetleg egy adott személyen felbukkant egy negatív energia vagy entitás, akár egy démoni lény. Vagyis érdemes figyelni a macskák jelzéseire, és foglalkoznunk kell velük.

Gyógyító energiájuk van

Már kutatások is alátámasztják, hogy akár az egészségünkre is jó hatással lehetnek, főleg az idegrendszerre, mivel nyugtató hatással rendelkeznek. Megfigyelések alapján rá tudnak csatlakozni a gyógyító energiára, ezáltal segítve a beteget. Emellett van egy olyan képességük, miszerint érzik a beteg területet, és ezt jelzik is.

Cicás babonák

A macskákat egyszerre övezi jó és balszerencse is, ezért van az, hogy a világban rengeteg velük kapcsolatos hiedelem létezik. Lássuk ezeket!

A legismertebb babonát mindenki ismeri, miszerint óvatosnak kell lennünk, ha egy fekete macskát látunk meg az úton. Ha balról jobbra szalad át előttünk, az szerencsét jelent, viszont, ha jobbról balra teszi, akkor az szerencsétlenséget hozhat. Van aki szerint erre az a megoldás, hogy közelítsük ki másfelől az utat, és kerüljük ki a macskát. Amennyiben mindez Angliában vagy Japánban esik meg, akkor mindkét esetben szerencsét hoz.

Hirdetés

Amennyiben van macskánk, és új otthonba költözünk, célszerű először a kedvencünket beengedni a lakásba vagy a házba, mert akkor szerencsés lesz az ingatlan és annak lakói is. Viszont, ha nem a macska lép be először, akkor szerencsétlenség várhat ránk.

Amikor a teljesen fekete szőrű cicán találunk egy fehér szálat, az szerencsét jelent. Főleg akkor, ha kihúzzuk azt a szőrszálat, és magunknál tartjuk, mert így megőrizzük a szerencsét. Persze nagyon fontos, hogy úgy húzzuk ki, hogy azzal ne okozzunk fájdalmat a cicának, mert akkor balul sülhet el a szerencse megalapozása, vagy annak bebiztosítása.

Amerikában úgy tartják, hogy a macska képes megjósolni, hogy egy hajadon férjhez megy-e. Ehhez szükség van három darab szőrszálra a cicától és egy fehér papírlapra, amibe ezeket beleteszik, és végül a küszöb alá kell tenni a csomagot. Reggelre kiderül a válasz: ha Y alakban rendeződnek az előbukkanó szőrszálak, akkor a válasz igen (Yes), ha pedig N alakban, akkor nem (No)

Anglia egyes részein szokás, hogy a házasulandóknak nászajándékba egy cicát adnak, mert úgy tartják, hogy szerencsét hoz a párnak.

A skótoknál úgy tartják, ha egy idegen fekete macska jelenik meg a háznál, akkor az ott lakóknak szerencsét hoz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!