Amikor tér- vagy auratisztításhoz keresünk füstölőt, valószínűleg a tömjén vagy a fehér zsálya jut először eszünkbe. Létezik azonban egy különleges fából, speciális eljárással kinyert természetes füstölő, melynek hatása szerteágazóbb, és sokkal szélesebb körben alkalmazható nagy hatékonysággal. A Palo Santo fa napjainkban a dél amerikai erdős területeken lelhető fel, elsődlegesen Peruban, Bolíviában, Brazíliában és Ecuadorban. A citrusfélék közé sorolható, fás- orientális fő illatjegyei mellett a citrom, fenyő, pézsma és menta jegyek is meghatározóak.

A Palo Santo a Szent Fa, a belőle nyert füstölő csodálatos hatással bír (fotó: Shutterstock)

Felfedezése az inka birodalom idejére tehető, a törzs sámánjai és bölcsei már akkor szentséges fának nevezték, valóságos varázserőt tulajdonítottak neki- mágikus rituálék és imádságok elengedhetetlen kelléke volt. Úgy vélték, a szent energiák a fa halála után is tovább élnek annak darabjaiban, ha azokat megfelelő módon távolítják el a fáról.

Ennek a tiszteletnek köszönhetően alakult ki az a szokásuk, hogy Palo Santo fát soha, semmilyen körülmények között nem vágnak ki. Sok esetben megvárták a fa természetes halálát, mert úgy gondolták, halála pillanatáig " érik", így egyre tökéletesebb elixírrel bír. A fa halála után sokszor még további 3 évig vártak, és csak azután nyerték ki belőle az esszenciális olajokat.

A Palo Santo fák jelenleg is fokozottan védettek, csak törvényekben meghatározott módon vághatnak az idősebb fák kérgéből, ágaiból és törzséből úgy, hogy az élő fát ez semmiyen módon nem károsíthatja.
Napjainkban könnyen beszerezhetővé váltak a fából származó termékek, így mindenkinek lehetősége nyílik megtapasztalni a Palo Santo csodálatos hatását.

Mire használhatjuk a Palo Santo füstölőt?

Elsősorban tértisztításra, zárt helyek energetikai kitakarítására alkalmazzák, de gyakorlatilag minden negatív energiát felold és semlegesít.

Hirdetés

A testre és pszichére is jótékony hatást gyakorol:
Tisztítja a szennyezett aurát, javítja a csakrák egészséges működését, ezáltal aktiválja a test öngyógyító mechanizmusát.

Csökkenti a stresszt és a negatív gondolatokat, a kívülről eredő mentális támadásokat és nem kívánatos energetikai behatásokat elhárítja.

"Rontás" és démoni megszállások elleni küzdelemben a legfontosabb védelmet jelentette a tömjén mellett .

Egészségügyileg a következő területekre hat:
Az immunrendszert erősíti, fertőzések és vírusok ellen is hatékony, serkenti a keringést. Emellett segíti a nyugodt, pihentető alvást.

Ez is érdekelhet

Március havi horoszkóp 2024: jön a tavasz

Márciusban meglehetős sok változást jeleznek a bolygók, sőt félárnyékos holdfogyatkozásra is fel kell készülni. Ám az kétségtelen, hogy visszavonhatatlanul itt a tavasz! Vajon mit jelez a márciusi horoszkóp? Íme minden fontos részlet.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!