17-én szembe kerül a Szűz Hold és a Halak Szaturnusz.
19-én a Szűz Hold és a Halak Neptunusz.
22- én a Szűz Mars és a Halak Neptunusz.
27-én a Szűz Nap és a Halak Szaturnusz.
Hirdetés
31-én hajnalban a Szűz Nap és a Halak Hold (ez a telihold), késő este a Szűz Merkúr és a Halak Hold.
A Szűz jegy a racionalitás, az analízis és a konkrétumok jegye.
A Halak az érzékenység, az empátia és az áldozatkészség.
Ez a két habitus gyökeresen más. Egyik az észre, másik a szívre esküszik. Szerintük nem lehet, nem szabad megalkudni. És pont ez az, ami a konfliktust okozza.
Bolygószembenállások nehezítik a napjainkat (fotó: Shutterstock)
Tavaly és tavaly előtt is voltak Szűz - Halak szembenállások, de akkor még Szaturnusz nem járt a Halakban. Szaturnusz komolyabbá és súlyosabbá teszi az eltérést.
Neked annyi a dolgod, hogy olvasd el, milyen terülten kell konfliktusra készülnöd, és utána maradj a lehető leghiggadtabb! Így tompíthatod a vita élét, a helyzet krízisét, a szakítás veszélyét.

KOS

Mivel bolygód, a Mars a Szűzben jár, hajlamosabb vagy jelen helyzetben az ész szavára hallgatni. Könnyebben félre söpröd az érzelmeket, amivel megbánthatsz pár embert. Főleg a munkatársaidat, beosztottaidat, alkalmazottaidat. Egyszerű lenne azt javasolni, hogy legyél elnézőbb és együtt érzőbb velük, de ez nem fog menni neked. Inkább engedj a keménységből, és kijelentő mondatok helyett használj kérdő mondatokat! Kérdezd meg, hogy ők mit látnak megoldásnak, mit javasolnak!

BIKA

Nagyon szeretnél a barátaiddal és a gyerekeiddel harmonikus kapcsolatot kialakítani, és fenntartani. De folyton előállnak valamivel, amivel nem értesz egyet. Sőt. Szíved szerint megráznád őket, hogy térjenek már észhez. Lehet, hogy te jól látod, hogy mekkora öngólra készülnek, de nem biztos, hogy kíváncsiak a véleményedre. Ez rosszul eshet neked. Úgy érezheted, hogy fittyet hánynak a tanácsaidra. Bölcsen tennéd, ha megvárnád, míg megkérdeznek téged, és csak utána szólalnál meg.

IKREK

Óriási dilemmával küzdesz. Már egy ideje munkahelyváltáson gondolkodsz. De vagy nem mered meglépni, vagy korainak érzed. Szaturnusz szerint jól teszed, ha nem kapkodod el a döntést. Addig, amíg nem tiszta, nem egyértelmű, hogy merre kellene mozdulnod, maradj a fenekeden! Közben tudd, hogy az elégedetlenség arra jó, hogy ne alkudj meg! Az elégedetlenség motivál, ha nem hatalmasodik el rajtad. Hasonlóan az adrenalinhoz: kellő mértékben nagyobb teljesítményre ösztönöz.

RÁK

Amennyiben utazáson, vagy tanuláson gondolkodsz, számíts rá, hogy akadályokba fogsz ütközni! A bolygószembenállások ellentmondásos híreket hozhatnak, amelyek könnyen elbizonytalaníthatnak. Előfordulhat, hogy elmegy az egésztől a kedved. Pedig nem szabadna feladnod. Ha vársz pár napot, pár hetet, új megvilágításba kerülhet az ügy. Természetesen megteheted, hogy nem vágsz bele se az utazásba, se a tanulásba. Csak az a veszély, hogy utólag meg fogod bánni. Kár lenne…

OROSZLÁN

Hatalmas kihívás számodra az anyagi egyensúly megtalálása és megtartása. Valószínűleg sok kiadásod van augusztusban. Panaszkodhatnál, bosszankodhatnál, mégse tedd, mert semmi sem lesz könnyebb ettől! Inkább írd össze a várható bevételeidet és kiadásaidat, hogy lásd a számokat! A bolygószembenállások szerint a precíz könyvelésnek van itt az ideje. Az érzelmek (főleg az önsajnálat) nem segít, csak hátráltat. Maradj alapos, józan és pedáns. Ez segít hozzá a vágyott egyensúlyhoz.

SZŰZ

Téged érint a legérzékenyebben ez a sok bolygószembenállás. Szinte minden nap úgy érzed, hogy nem értenek, nem értékelnek téged az emberek. Különösen rosszul esik, ha a párod és/vagy szívedhez közelállók nem figyelnek rád. Kicsi az esély, hogy konfliktus nélkül megúszod ezt a 2 hetet. Ám mindenáron kerüld el a szakítást! Közben az sem kizárt, hogy a másik fél adja ki az utadat. Erre bármilyen ürügy jól szolgál. De nincs világvége. Hamarosan kibékülhettek, ha enyhül a feszültség.

MÉRLEG

Elementáris erővel vonz a veszély. Ez azért is különösen meglepő, mert te nem arról vagy híres, hogy meggondolatlanul fejest ugrasz bármilyen kalandba. Bizonyára nem az a megoldás, hogy ne próbáld ki magad olyan helyzetekben, ami eddig ismeretlen volt. Inkább az a cél, hogy ne kockáztass feleslegesen, és ne hívd ki magad ellen a sorsot. Az egészséged és a testi épséged nem játék. Ezzel tisztában vagy. Szóval jó eséllyel elkerülheted azt, hogy megsérülj.

SKORPIÓ

Ugye, már rájöttél, hogy hálát várni teljesen hiábavaló? Sajnos a bolygószembenállások ezt a témát hozzák fel. Akár a barátaidnak, akár a kollégáidnak, akár a gyerekeidnek segítesz, ne várj hálát! Még egy "köszönömre" se számíts! Nem azért, mert bunkók, hanem ezért, mert az égi folyamatok szerint természetesnek veszik, hogy te ott vagy, és segítesz. Sértődés, méltatlankodás, panaszkodás helyett mesélj nekik arról, hogy te is küzdesz gondokkal! Sőt kérhetnél most te segítséget…

NYILAS

Két tűz között érzed magad: egyik oldalról a családod elégedetlenkedik, hogy nem vagy velük eleget, másik oldalról a főnököd, vagy a belső ambíciód hajt, hogy többet kellene tenned a karriered fejlesztése érdekében. Ez a kettősség a bolygószembenállások szerint iszonyatos belső feszültséget generál. Ha nem akarsz lerobbanni, akkor lazíts mindkét területen, és ne másoknak, hanem önmagadnak akarj megfelelni! Felejtsd el azt, hogy neked mindenhol maximálisan helyt kell állnod!

BAK

2 hét alatt a 10-ből 6 bolygó érintett az összesen 6 bolygószembenállásban. Ugye, érzed, hogy ez milyen erőteljesen hat mindenkire? A régiek már tudták, hogy az égi folyamatok megmutatják, hogy mi az aktuális kihívás, mit kell tenni, hogy enyhíthessük a feszültséget. A mai kor embere azt hiszi, hogy mindenek felett áll: hogy bevehet gyógyszert, ha valami fáj, becsukhatja az ablakot, ha vihar jön, és lekezelően megírhatja a másiknak, ha valami nem tetszik neki. Te ne ess ebbe a tévedésbe!

VÍZÖNTŐ

Nem most kezdődik az, ami komoly fejfájást okoz neked. A pénzügyi helyzeted meglehetősen válságos helyzetbe kerül. Ha van hiteled, akkor azért, ha nincs, akkor, azért mert úgy gondolod, muszáj kölcsön kérned. Holott a bolygószembenállások azt javasolják, hogy oldd meg tartozás nélkül! Sőt arra buzdítanak, hogy szabadulj meg az adósságaidtól! Persze ez nem biztos, hogy döntés kérdése. Azonban a törekvés, a tendencia abba az irányba mutasson, hogy saját forrásból gazdálkodj!

HALAK

Fájdalmasan érintenek a bolygószembenállások. Ha van párod, akkor nagyon vigyázz a kapcsolatra! Kerüld a vitát! És mindenáron törekedj a békés stílusra! Ennek ellenére a szakítás veszélye itt lóg a levegőben. Valójában erre nem lehet felkészülni. De a struccpolitika nem segít. Nem szabad áltatnod magadat, és nem szabad szépítened a helyzetet. Sajnos nem csak a párkapcsolatodat érinti érzékenyen a sok oppozíció, hanem bármilyen más emberi kapcsolatodat is. Vigyázz a törékeny harmóniára!

Ez is érdekelhet

Az ünnepi hétvége horoszkópja 2023. augusztus 19-20.: feltöltődést, vidámságot hoz az ünnep

A szombat reggel még tartogathat kis stresszt, de aztán az ünnepi hangulat beragyogja a hétvégét. Horoszkóp következik a tizenkét csillagjegynek Székelyhidi Ágnes asztrológustól.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!