Ehelyett a minőségi anyagokra kell koncentrálni, hogy a gyerekszoba olyan tér legyen, ahol biztonságban érezheti magát. Úgy kell kiválasztani minden egyes darabot, hogy az ne jelentsen veszélyt a legkisebbekre sem. Egy kényelmes kiságy, egy praktikus szekrény, illetve karosszékek megléte megkönnyíti a szülők dolgát is, akik kényelmesen figyelemmel kísérhetik csemetéjüket.

Minek nincs helye egy gyerekszobában?

Az első számú tiltó listát dolog az üvegtárgyak, mivel könnyen eltörhetnek és számos darabra szétszóródhatnak, súlyos sérüléseket okozva. Az egyetlen tárgy ebből az anyagból, amelyet a gyermekszobában elfogadott 3 éves kortól, az egy tükör, feltéve, hogy tökéletesen rögzítve van.

Képek forrása: freepik.com

A dekoratív tárgyakhoz - például festményekhez - használt üvegek belefoglalása is sérülésveszélyt jelent a gyermek számára, ehelyett jöhet a műanyag. Annak érdekében, hogy egyéni szobája legyen, érdemes olyan festményt választani, amelyik passzol a személyiségéhez. Például egy mosolygós cicás festmény tökéletes lesz egy kislánynak, aki imádja ezt az állatot. Lány- és fiúszobába is illő képet is lehet választani, akár egy hőlégballonos kép, amely személyre szabható a gyerek nevével.

Minden éles tárgy elkerülése!

Az éles sarkú bútorok igazi "csapdát" jelenthetnek, különféle balesetekhez vezethetnek. Ezért válasszunk lekerekített sarkú bútordarabokat, vagy ha ez nem lehetséges, legalább az élesebb sarkokat fedjük le habszivaccsal, bútorsarokvédők segítségével. Ezzel csökkenthető az ütések, karcolások és zúzódások kockázata, a gyermek extra biztonságot élvezhet a szobájában.

Az ablakok rögzítése!

Ahhoz, hogy a gyerekszoba megadja a szükséges biztonságot, ne feledjük, hogy az ablakokat speciális rendszerekkel kell rögzíteni. A cél az, hogy ne nyíljanak könnyen, vagy a lehető legkevésbé. Egy másik megoldás, ha az ablakokat a lehető legmagasabbra helyezzük, így a levegő továbbra is problémamentesen jut be a helyiségbe.

Hirdetés

A fa bármikor jöhet!

A természetes, meleg és rendkívül sokoldalú fa közelebb hozza a természetet a gyerekszobához. Valamint ez a strapabíró anyag, amely akár több generációt is kibír, meghitt, családias hangulatot kölcsönöz, de jelentős előnyökkel jár az egészség és a jó közérzet szempontjából is.

Egy ausztrál tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a belső terekben lévő fa erősíti a jólétet, serkenti a jó közérzetet, a koncentrációt, az önbizalmat, az optimizmust, miközben csökkenti a stresszt. Figyelembe véve ezeket a pozitív hatásokat, érthető, hogy miért szeretnek a szülők minél több fát betenni a gyermek szobájába, a bútoroktól a különféle kiegészítőkig, tárgyakig, játékokig.

Ugyanakkor a fa kiválóan alkalmas gyermekszobába, mivel a páratartalom szabályozásával javítja a levegő minőségét. Más szóval, ennek az anyagnak a gyermekszobába történő bevezetése hozzájárul a gyermek jólétének biztosításához, a bútorok mellett pedig a fa dekoráció is további varázst adhat.

Egy gyerekszobának tehát sok funkciót kell teljesítenie biztonságos körülmények között. Egy kisebb lakás esetén még inkább fontossá válik a praktikus berendezés, amikor minden zúgót érdemes kihasználni. A falig érő szekrények, ajtó mögötti szabad terek, tárolók segíthetnek ebben, ahol akár a rendes és játék sport babakocsik, egyéb kinti járgányok is bekerülhetnek, miközben marad elég hely a szabad játékhoz.

Szponzorált tartalom


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!