Kos

Napfényből sosem elég!

A Kos a Tűz elem szülötte, mi más is vonzaná, mint a forró, napos vidékek! Ami viszont nem neki való: a szervezett utazások, mert ezekhez túlságosan önfejű és szabadságvágyó. A Kosnak elsősroban az egyéni utazások felelnek meg, de természetesen nem egyedül, hanem magd választotta társasággal. Úttörő hajlamait akár egy hátizsákos túrán is kiélheti. Egy vérbeli Kos a szabadsága alatt is mindig "akcióban" van. Energikus alkat, nem képes nyugton maradni, mindig új úticélok bűvöletében él. A mediterrán életstílus különösen közel áll hozzá. Görögország vagy Olaszország jó választás lehet az utazási horoszkóp 2023 szerint, a lényeg, hogy sem napfényből, sem látnivalóból ne legyen hiány!

Bika

Csak nyugisan!

A jegy szülötte iagzán kényelemszerető, és egyáltalán nem kedveli a váratlan dolgokat, így vadkempingezésre, autóstoppos túrákra, kalandos kirándulásokra senki ne számítson a Bika társaságában. Számára az jelenti a legnagyobb elégedettséget, ha jóbarátok meghitt társaságában ehet-ihat és élvezheti a pihenés örömeit. Egy festői környezetben fekvő igényes szálloda és a helyi ételspecialitások viszont nagy vonzerőt gyakorolnak rá. Nagy örömet jelent számára, ha ráérős tempóban fedezheti fel a látnivalókat. A Bika jegyhez tartozó országok: Svédország, Írország, Törökország, Görögország, Capri, Ciprus - ha innen választ úticélt, biztosan remekül sikerül majd a nyaralás!

Ikrek

Hirdetés

Kalandos utazás

Az Ikrekkel a nyaralás csupa változatosság, mellette nem lehet unatkozni. Szereti kipróbálni a helyi szokásokat, sziporkázik a vakáció alatt, szórakozik és szórakoztat, tapasztalatokat gyűjt. Nyugtalan természet, legszívesebben naponta más helységgel ismerkedne meg. Veleszületett kíváncsisága ösztönzi arra, hogy gyakran utazzon, lehetőleg külföldre. A városlátogató túrákat neki találták ki, miként a tengeri hajóutakat is. Van érzéke az idegen nyelvekhez, rövid idő alatt elsajátítja a legszükségesebb kifejezéseket, amelyekkel remekül boldogul bárhol. Tunézia, Észak-Olaszország vagy Egyiptom tökéletes úticél lehet.

Ilyen számodra az álomnyaralás a csillagjegyed szerint! (fotó: Shutterstock)

Rák

Béke kívül-belül

Az érzékeny Rákkal leginkább édes kettesben érdemes nyaralni egy meghitt helyen. A kellemes kikapcsolódáshoz vízre és nyugalomra van szüksége, a csoportos utakat nem szereti. Elsősorban a tengerhez, nagy tavak partjára megy nyaralni. Előszeretettel bérel kis házat, ahol családias környezetben pihenhet. Számára akkor tökéletes az üdülés, ha az új környezetben képes otthonosan érezni magát. Született romantikus, ezért imádja a történelmet és a régi időkből fennmaradt műemlékeket. Az utazási horoszkóp 2023 szerint idén Olaszország lenne a tökéletes választás.

Oroszlán

Kell egy kis luxus

Egy igazi Oroszlánnak tüzes jegy lévén a meleg, napos tájak a kedvencei. Imád strandolni és napozni, esténként pedig szívesen keresi fel azokat az éttermeket vagy szórakozóhelyeket, ahol sok emberrel találkozhat. Szeret mindent, ami szép, drága, elegáns. Nagyvonalúságának köszönhetően élményeit szereti megosztani azokkal, akik közel állnak hozzá. Álmai netovábbja lehet egy kastélyban, vagy ötcsillagos hotelban eltöltött szabadság. Szeret kiöltözni, csillogni-villogni, tündökölni. Imádja a szórakozás minden formáját. Franciaország, vagy Szicília jó választás lehet.

Szűz

Alapos tervezés

Gyakorlatias, szorgalmas alkat, a nyaralás alatt sem kedveli céltalan semmittevést, két nap múlva már untatják a wellness, a tengerpart örömei. Fontosak számára az inspiráló kulturális hatások, és a régi korok emlékeinek tanulmányozása. Útját mindig alaposan megtervezi. Nem szereti szórni a pénzt, ezért inkább egy akciós utat választ, mégpedig olyan helyszínen, amely bővelkedik kulturális és történelmi nevezetességekben. Nem szeret egyedül utazni, inkább kisebb baráti társasággal vagy családja körében. Néha nem árt hozzá egy kis türelem, mert hajlamos az aggodalmaskodásra és a körülményességre, semmi sem elég jó neki. Nehéz rávenni, hogy lazítson és hagyja abba a gondokon való rágódást. Horvátország, Törökország, vagy Kréta idén ideális úticél lehet.

Mérleg

Szépséges tájakon

A strapás gyalogtúrákat nem neki találták ki, jobban élvez egy kellemes tengerparti sétát. Levegő-jegy lévén szeret minél több időt a szabadban, friss levegőn tölteni. A társaságkedvelő Mérlegnek nyaralása idején is szüksége van arra, hogy emberek vegyék körül. Fontosak számára a vidám, szórakoztató útitársak. Nem kedveli a túlzottan zajos helyeket, ugyanakkor imádja az éjszakai életet. Jelszavai: társaság, harmónia, nyugalom, kényelem, szépség, kultúra. Mindenütt otthon érzi magát, ahol harmóniát tapasztal. Az idei nyáron ideális úticél lehet Ausztria, Törökország vagy Franciaország.

Skorpió

Intenzív élmények

Vonzza a spiritualitás, erős benne az idegen kultúrák megismerésének vágya. Persze azért a Skorpió eléggé hedonista is, a kényelem is fontos számára, így az is, hogy a szállás megfelelő legyen. A Skorpió rejtélyek iránti érdeklődése és nyomozó hajlamai utazásait is áthatják. Vele a nyaralás intenzív, szenvedélyes és izgalmas. Vágyik a felfedezés és a kaland örömeire, szeret kockázatot vállalni. Szívesen járja a világot, legszívesebben távoli, egzotikus és misztikus helyeket keres fel. Vizes jegy lévén szereti a gyógyfürdőket és a vízpartokat. A Skorpió jegyhez tartozó országok: Marokkó, Japán, Norvégia, Portugália, India.

Nyilas

Lelkes útitárs

A Nyilas az állatöv vándora. Sokat és örömmel utazik, lételeme a világjárás, a felfedezés. A megismerés vágya hajtja előre. Minden földrészen otthon van, megragad minden alkalmat, hogy tágítsa látókörét, bővítse ismereteit. Vonzzák a távoli tájak, az ősi civilizációk nyomai. A nomád körülményeket nem kedveli, szereti viszont a meglepetéseket, kalandokat. Szabadságát legszívesebben hegyvidékeken, vadregényes tájakon tölti. Spanyolország, Ausztrália, Dél-Afrika álomnyaralást jelenthet.

Bak

A hegyek szerelmese

A Bak nem szeret improvizálni, és viszolyog a meglepetésektől. A szabadságát pontosan, előre megtervezi, egész nyaralását a szervezettség jellemzi. Ha keresztülhúzzák számításait, bizonytalanná válik. Számára egy csendes szálláshely a legmegfelelőbb, és inkább egy helyben marad, nem kedveli a hurcolkodós körutazásokat. Nem vágyik luxus-körülményekre, az igazi Bak alacsony komfortfokozat mellett is jól érzi magát, mert nem ez a fontos számára. Föld-jegyként a szabadságát elsősorban energiagyűjtésre használja fel, előnyben részesíti a gyalogtúrákat, a hegymászást. Élvezetes kikapcsolódást jelent számára a nevezetes történelmi emlékek megtekintése is. Svájc, Németország, vagy Dél-Afrika jó választás lehet.

Vízöntő

A saját feje után megy

Imádja felfedezni a világot, és bár szívesen kel útra a barátaival, egyedül is remekül érzi magát. A nyaralás során aztán kipróbál mindent, ami extrém, ami izgalmas, minden helyi specialitást végigkóstol, és szívesen elegyedik szóba idegenekkel is. A Vízöntő olyan közeget keres, ahol a saját elképzelései szerint vakációzhat, a szokatlan, a különleges vonzza. Nehezére esik sokáig egy helyben maradni, szereti a változatosságot. Nem törekszik a luxusra, de kifogása sincs ellene. Útitársként nagyon szórakoztató, de néha kissé idegesítő is, mert túlságosan független és kiszámíthatatlan. Anglia, Svédország, vagy az USA vonzó úticél lehet a számára.

Halak

Vonzza az egzotikum

A Halak Víz-elemű jegy, ezért számára az egyik legjobb kikapcsolódás, ha a vízparton vakációzhat, úszkálhat, horgászhat, álmodozhat. Szeret elmélkedni, visszahúzódva gondolkodni az életéről, problémáiról. Egy a világ zajától távol fekvő, vízparti házikó kitűnő alkalmat nyújt erre. A tengerparti nyaralásokat, a többhetes hajóutakat kifejezetten a Halaknak találták ki, vonzza az egzotikum is. E jegy szülötte vágyik arra is, hogy valami szokatlan, spontán dolgot műveljen. Érzékenysége fogékonnyá teszi a művészetekre, így előszeretettel látogatja a galériákat, múzeumokat. Portugália, Brazília, Málta vagy Sri Lanka valószínűleg rajta van a bakancs-listáján!

Ez is érdekelhet

El sem tudjuk képzelni, hogy mi jön: a Plútó a Vízöntőbe lép 2023.03.23-án

Sokan tartanak attól a forradalomtól, amit Plútó hoz magával, amikor belép a Vízöntőbe. Emberemlékezet óta nem volt olyan óriási ugrás, amit Plútó szimbolizál a jegyváltásakor. Új világkorszak veszi kezdetét.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!