Ha folyton azzal vagyunk elfoglalva, milyen teendőink vannak még aznap vagy a következő időszakban, alig van időnk az adott pillanat minőségét átélni.

A jelenből való kiszakadás akkor is megtörténik, ha valaki túlságosan a múltban reked, és a régmúlt történésein mereng. Ugyanez a helyzet amikor a jövőn járnak a gondolataink, amikor álmaink, vágyaink kiugrasztanak bennünket a realitásból. Ezekben a lelkiállapotokban kevésbé vesszük észre, valójában mi is történik körülöttünk. S ilyenkor a tárgyak elvesztése ránt vissza bennünket a földi realitásba.

A tárgyak elveszítése szimbólum, hogy valami nincs rendben az életünkben (Shutterstock)

A tárgyak, mint szimbólumok

A tárgyak alapvetően a földi síkot, a materiális szemléletmódot szimbolizálják. Egy számunkra fontos vagy nélkülözhetetlen tárgy elvesztése felhívhatja a figyelmünket arra, hogy kissé eltávolodtunk a realitástól, és esetleg túlságosan szellemi síkon mozgunk. Fantáziavilágunk és tévútra vezető illúzióink követése is eredményezheti a tárgyi veszteséget.

A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány tárgyat, amelyek köddé válása önállóan is szimbolikus jelentéstartalommal bír:

Ezt jelenti, ha elveszítjük a kulcsunkat

A kulcs a kezdeményezőkészség, az új lehetőségek és a komfortzónából való kilépés szimbóluma, elvesztése arra utal, hogy ezekkel kapcsolatban akadnak problémáink. Komplett kulcscsomó elhagyása komoly figyelmeztetést hordozhat: talán nem vagyunk képesek megfelelően alakítani az életünket, és belátni a szükségszerű változásokat. Kicsúszhatott a kezünkből az irányítás, túlságosan passzívak vagyunk, vagy éppen rossz irányba haladunk.

Hirdetés

Ha pénzt vagy pénztárcát veszítjük el

Ha pénzt, vagy a teljes pénztárcánkat hagyjuk el, az anyagiak kezelésével kapcsolatban veszítettük el az egyensúlyt. Túlságosan könnyelműek voltunk és túlköltekeztünk, vagy felelőtlenül viselkedtünk, amelyből esetleg önmagunkon kívül másnak is kára származott. Az is elképzelhető, hogy egészségtelen mértékben a spórolásra és önkorlátozásokra helyeztük a hangsúlyt az utóbbi időben, nem engedtük meg magunknak a testünk-lelkünk számára szükséges jót.

Ha a telefonunk válik köddé

Ha telefonunkat veszítjük el, ez figyelmeztető jel a közösségi életünkkel vagy munkatempónkkal kapcsolatban. Túl sokat pörögtünk, intézkedtünk, figyelmünket ezerfelé fordítottuk egyszerre, a valós, mély és tartalmas kapcsolataink pedig a háttérbe szorultak. Mindenképpen túlzott aktivitásra, olykor irányítási vágyra utal ez a veszteség, éppen ezért érdemes önvizsgálatot tartanunk, és takarékra kapcsolnunk az energiabefektetésünket közösségi és/vagy munkaügyi téren.

Ékszert veszítünk el

Az ékszerek az érzelmi életünket, szeretteinket, önbecsülésünket és a saját magunkról kialakított képet jelképezik. Ha egy általunk nagy becsben tartott ékszert veszítünk el, a számunkra fontos személlyel való kapcsolatunk nehézségeire utalhat ez a veszteség. Az is elképzelhető, hogy valami megtépázta önbecsülésünket, az önértékelésünk rendkívül alacsony.

Olykor előbbiek ellenkezőjét szemlélteti ez a veszteség: talán túlértékeltük saját magunkat, és extrém mértékben a külsőségekre fókuszáltunk. A túl erőteljes egó nem kívánatos megnyilvánulási formáira is figyelmeztethet bennünket ez a szituáció.

Mit jelezhet, ha az elveszettnek hitt tárgyat váratlanul megtaláljuk/visszakapjuk?

Mindenképpen egyfajta visszaigazolás az univerzumtól, hogy jó úton járunk, és fentről vigyázzák az életünket. Talán kiálltuk a próbatételeket, korrigáltuk hibáinkat és fontos fejlődésen haladtunk keresztül, amelyet az univerzum ily módon hálál meg. A remény és hit újjáéledése, az égi védelem és áldás kozmikus megnyilvánulása is. Érdemes megvizsgálni a visszakapott tárgy szimbolikus jelentéstartalmát, hiszen ez rávilágíthat, hogy milyen téren állt vagy állhat be pozitív változás az életünkben, és mivel kapcsolatban várhatjuk az " áldást".

Ez is érdekelhet

Inspiráló gondolatok a világhírű amerikai pszichiátertől, Irvin David Yalomtól

Június 13-án ünnepli 93. születésnapját a híres amerikai pszichiáter és író, Irvin David Yalom. Ebből az alkalomból csokorba szedtük néhány fontos gondolatát az emberi létről, boldogságról, szabadságról, elmúlásról.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!