Bika-Vízöntő kvadrátok

Természetes, hogy azt, amit helyesnek és igaznak gondolunk, teljes mellszélességgel képviseljük, illetve ha kell, védjük. Azonban most a Bika-Vízöntő kvadrát arra tanít minket, hogy maradjunk nyitottak mások véleményére.

Április 3-án a Bikában járó Merkúr és a Vízöntőben járó Plútó kvadráttal kapcsolódik. Ez makacs, nehézkes gondolkodás veszélyét szimbolizálja. Mindkét jegy (Bika és Vízöntő) fix jegy, ami azt jelenti, hogy mindkét fél ragaszkodik a saját igazához.

Április 20-án a Bikában járó Nap és a Vízöntőben járó Plútó szintén kvadráttal kapcsolódik. Ez önzést, anyagiasságot és birtoklást jelent. Tuti, hogy egyik fél sem enged. Nemcsak a merevség okozhat konfliktust, hanem a kitartó állhatatosság is. Ebből biztosan viták pattanhatnak ki, amelyek sajnos tartós feszültséget okozhatnak. Egyfajta állóháború alakulhat ki, amikor a felek beássák magukat a lövész-árokba, és eszük ágában sincs engedni és/vagy közeledni.

Április egy hektikus hónap. Az időjárás már nem csak a tavaszt, de gyakran a nyarat idézi. A szervezetünk épphogy csak eszmél, hogy vége a télnek. Ráadásul az öltözködésben is tanácstalanok vagyunk. Az idegrendszerünknek is át kell állnia. Mindez megviseli, sőt csökkenti a tolerancia készségünket.

Ebbe az állapotba lép be nehezítő jelleggel az április 3-dikai és 20-dikai konstelláció. Az asztrológiai előrejelzés azt a célt szolgálja, hogy felkészítsen minket az ilyen feszült napokra. Lehet, hogy nem tudjuk elkerülni a konfliktust, de enyhíteni igen. Mivel mindannyian másképp reagálunk, érdemes a jegyeket egyesével végigvenni. Most ez következik:

Hirdetés

KOS

Te, Kosként nem vagy közvetlenül érintve ebben a konstellációban. Szerencsére a bolygók a nehéz fényszögek ellenére levesznek valami terhet a válladról. A feladatod már nem a saját menedzselésed és a karriered építése lesz, hanem szövetségesek keresése, illetve találása. Kihívás, hogy csak az lehet a szövetségesed, aki kellően jó humorú és nyitott. Vagyis hasonlít rád. Fontos, hogy szem előtt tartsd: nem kell sok barát, szövetséges. Elég néhány, de az legyen hű és elcsábíthatatlan.

Április 3-án és 20-án nehéz fényszögek hatnak ránk (fotó: Shutterstock)

BIKA

Ha tipikus Bika szülött vagy, akkor készülj fel próbatételekre! Lehet, hogy unod már, de még mindig a munkahelyeden látszanak kihívások. Büszke vagy arra, hogy állhatatos, kitartó, megbízható, szorgalmas munkaerő vagy. Azt hiszed, reméled, hogy a feletteseid is hasonlóak. De ha mégse, akkor befeszülsz. Mindez nem az elveid feladásáról szól, csupán a rugalmasságodat "teszteli". Ha merev vagy, konfliktusba bonyolódsz. Ha ügyes vagy, megtartod magadnak a véleményedet, és megúszod vita nélkül.

IKREK

Jó neked: mindaz, amitől a legtöbben szenvednek, neked "ujjgyakorlat". Testhezálló, sőt inspiráló lesz számodra. Ikrek szülötthöz méltóan, könnyedén felülemelkedsz a kicsinyes akaratosságokon, amelyek olyan emberek rögeszméje, akik képtelenek a rugalmasságra. Ne nevesd ki őket! És ne is oktasd ki őket! Bolygód a Merkúr, majd a Nap is azt javasolja, hogy kezeld az egészet diszkréten! A nehéz fényszögek szerint, hogy most nehéz lesz megtartani a véleményedet, és csendben maradni.

RÁK

Érzékeny Rákként mindenre érzékenyen reagálsz. Akkor is, ha te nem vagy szereplője egy adott konfliktusnak. Tudd, hogy a bolygók nem büntetnek, inkább tanítanak! Főleg arra, hogy végre a jóra fókuszálj! Ugyanis a napokban 2 területen szűnik meg a frusztráció: a szerelem és a hivatás terén. Ez nem azt jelenti, hogy unalmas, eseménytelen időszak köszönt be. Inkább azt, hogy nem kell tartanod sürgető és stresszes hatásoktól. Ezáltal megszűnik a gyomorgörcsöd, és javul a közérzeted.

OROSZLÁN

Oroszlán szülöttként minden higgadtságodra szükséged lesz. Felnőttként kell reagálnod a környezeted dedós dolgaira. Mindkét napon próbára leszel téve a karriered és a párkapcsolatod területén. Nem ülhetsz a babérjaidon. Nem betonozhatod be az elért eredményeket. Fejlődnöd kell tovább. Amikor eleged lesz, jusson eszedbe, hogy ha megállsz a "növésben", "véged" van! Addig élsz, amíg képes vagy fejlődni! Kalkuláld be, hogy ez olykor frusztrálhat, és fáraszthat is téged!

SZŰZ

Megnyugtat Szűz szülöttként, hogy rend van az univerzumban: a sors egyik kezével ad, a másikkal elvesz. A Bikában járó Merkúr és Nap "ad", a Vízöntőben járó Plútó "elvesz". Merkúr és Nap új terveket "ad" neked, amelyek megváltoztatják a jövőről alkotott elképzeléseidet. Akkor is, ha ez egy lassú folyamat. Szóval ne várj azonnali eredményeket! Plútó az egészséged és a munkád megbecsülésére hívja fel a figyelmedet. Mindkettő szolgál téged. Nélkülük nem tudod az új terveidet kivitelezni…

MÉRLEG

Mérlegként most megtapasztalhatod, hogy mit jelent a "Két legyet két csapásra" mondás. Hiszen két fázisban éled meg azt, ami most zajlik: 1. A Bikában járó Merkúr és Nap segít, hogy végre ne kelljen stresszelned a párkapcsolat miatt. Az elmúlt hónapokban vagy azon rágódtál, hogy nincs, vagy azon, hogy van párod. Na, ennek vége. 2. A Vízöntőben járó Plútó segít, hogy szárnyakat kapj, és az életkedved topon legyen! A nehéz fényszögek csupán azért nehezítik a dolgodat, hogy komolyan vedd mindezt…

SKORPIÓ

Ugye, téged keményfából faragtak? Tipikus Skorpióként sosem a könnyebbik verziót választod. Mégis lestrapálhatnak azok az események, amelyek a közel jövőben esedékessé válnak. Merkúr és Nap szerint a szerelmi életedben hangsúly átrendeződés várható. Akkor is, ha van párod, akkor is, ha nincs. Elengedhetetlen, hogy minél rugalmasabb legyél! Plútó az otthonodba visz feszültséget, ami családi vitákba torkollhat. Nem baj, ha nem ért mindenki mindenben egyet. De te ne válj bokszzsákká!

NYILAS

Nyilasként nem szeretsz unatkozni. Merkúr és Nap a munkahelyedre "visz" újdonságokat. Változhatnak a kollégáid, a hierarchia, a munkaeszközök. Meggyűlhet a bajod a munkatársaiddal és/vagy a főnököddel. Plútó a kommunikáció területén mutat türelmetlenséget. A kettő együtt "garantálja" a munkahelyi összezördülést. Ráadásul a 2 nehéz fényszög nehezíti a dolgodat. Amennyiben el akarod kerülni a munkahelyi konfliktust, őrizd meg a humorérzékedet, közben maradj nyitott és rugalmas!

BAK

Bakként nem jól tolerálod az ésszerűtlen szituációkat. Szereted megtervezni, és a saját tempódban kivitelezni azt, ami elé nézel. A Bika Merkúr és Nap ezt "megadja" neked. Megszűnik az a nyomás, amit az elmúlt időben érezhettél: folyton toleranciából vizsgáztatott az élet és a családod. Plútó szerint mindeközben szűnik az ingerlékenység és a türelmetlenség benned. Sőt leveszi rólad azt az elvárást, amit magad önmagaddal szemben állítottál, és aminek nem mindig tudtál megfelelni.

VÍZÖNTŐ

Nincs mese: Vízöntőként te vagy a legközvetlenebbül érintve most. Merkúr és Nap a Bikában járva új felállást hoz az otthonodba, a családodba. Nem tehetsz mást, mint kellő nyitottsággal és rugalmassággal fogadod az újdonságokat. Ha megmakacsolod magad, rosszul jársz. Tudj róla, hogy a Vízöntőben járó Plútó téged szokatlanul erélyessé és agresszívvá tehet! Illetve nem téged, hanem a stílusodat, ami megijesztheti a családodat. A nehéz fényszögek arra jók, hogy gyorsan kapj visszajelzést erről…

HALAK

Nem lesz könnyű dolgod Halak szülöttként. Főleg, ha egyértelmű jelekre vágysz. Ellentétes hatások érnek: egyrészt a Bikában járó Merkúr és Nap felélénkíti a társasági életedet, és utazhatnékod támad. Másrészt a Vízöntőben járó Plútó hatására egyre jobban vágysz a csendre. Szeretnéd ezt titokban tartani, mert attól tartasz, hogy valamiről lemaradsz. Az április 3-dikai és 20-dikai nehéz fényszögek belső feszültséget jeleznek. Vigyázz magadra! Nem kellene ebbe belebetegedned…

Ez is érdekelhet

Heti holdhoroszkóp 2023. április 3-9.: a telihold megmutatja, mit kell elengednünk

A Hold a hét elején növekvő fázisában van, a precíz, ámde kritikus Szűz jegyében, majd innen halad tovább a csütörtöki Mérleg teliholdig, és aztán lép át a Skorpió jegyébe. Heti holdhoroszkóp Székelyhidi Ágnes asztrológustól.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!