1. Megtanulod, mit kell mindenáron elkerülni

Egy mérgező kapcsolatban alaposan kiismered a párkapcsolati "piros zászlókat". Mindegy, hogy az exed nárcisztikus, vagy "csak" betegesen féltékeny, tudni fogod, mik azok a jelek, amikre azonnal hátra arcot kell csinálnod, és kilépni a kapcsolatból.

2. Megtanulod meghúzni a határaidat

Egy mérgező kapcsolatból kilépve tudni fogod, hogyan jelölheted ki erőteljesebben a határaidat, és hogy mi az, amit már nem kell elviselned, eltűrnöd a másiktól. Rájöhetsz arra is, miért fontos hogy egyenrangú kommunikáción alapuljon a kapcsolat.

Ha kilépsz a mérgező kapcsolatból, esélyt adsz magadnak a boldogságra (fotó: Shutterstock)

3. Nem kell megmentened senkit

Sokan, bár tisztában vannak partnerük nehézségeivel, például alkohol- vagy drog-addikciójával, mégis a sokáig kitartanak, abban reménykedve, a kedvükért megváltozik majd a társ. Sajnos azonban nem hozhatunk döntést a másik helyett, és felelősséget sem vállalhatunk a másik tetteiért.

4. Rájössz, mire vágysz

Ha sikerül kilépni egy mérgező kapcsolatból, nem csak azt fogod tudni, mit kerülj el: azt is, mire vágysz igazán! Ezzel pedig már félúton vagy a megvalósuláshoz…

5. Az elengedés nem feladás

Mindig két ember van egy kapcsolatban - de ha te vagy az egyetlen, aki erőfeszítéseket tesz, akkor az nagyon igazságtalan helyzetet eredményez. Az elengedés gyakran az egyetlen józan döntés.

Hirdetés

6. Ráébredsz az erődre

Egy fájdalmas szakítás után rájössz, milyen erős is vagy. Olyan erőforrásaidra találsz rá, amelyek segítségével fel tudsz állni a padlóról, és erősebb leszel, mint valaha.

7. Rátalálsz a saját belső nyugalmadra, amivel bevonzhatod az igazi társat

Ha sikerül kilépned a mérgező kapcsolatból, és mindezeket a tanulságokat beépíted a személyiségedbe, olyan valódi belső nyugalom birtokába kerülsz, amivel letisztulnak a dolgok, és te látni fogod, ki az, aki igazán boldoggá tehet. Így lehetségessé válik, hogy bevonzd az illetőt.

Ez is érdekelhet

8 biztos jel, hogy olyan párkapcsolatban élsz, ami egy életen át tart

Szinte kivétel nélkül arra vágyunk, hogy megtaláljuk azt az embert, aki egy életen át társunk lesz. Íme, a 8 biztos jele annak, hogy neked már nem kell tovább keresned!

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!