Biztosan mindannyian találkoztunk már a környezetünkben olyan személlyel, akinek az átlagnál több drámai elem kísérte végig az életét - de nem csupán rossz periódusok időszakos felbukkanását figyelhettük meg, hanem a balszerencse bevonzását is.

Vitathatatlan, hogy egyesek komolyabb sorsterhekkel születnek, ugyanakkor a következő pontokba szedett viselkedésminták bizonyítottan hozzájárulnak a negatív energiaáramláshoz és a balszerencsés események bevonzásához. Ha ezeket esetleg önmagunkban fedezzük fel, ne keseredjünk el : változtatni sosem késő!

1. Folyamatos panaszkodás és áldozati szerepkör fenntartása

Az egyik leggyakoribb hiba, és a legnehezebben megváltoztatható gondolati minta. Általában hasonló kijelentésekben nyilvánul meg: "Mindig is rossz sorsom volt, már megszoktam", "végigszenvedtem az életemet" - és még hosszasan folytathatnánk.

Ezek a kijelentések azt jelzik, hogy az egyén otthonosan érzi magát a szenvedéssel teli helyzeteben, gyakorlatilag ez tekinthető a komfortzónájának, amiből meggyőződése miatt képtelen kilépni.

Vannak viselkedésminták, amikkel szinte mágnesként vonzzuk a balszerencsét (fotó: Shutterstock)

2. A fejlődés és változások elutasítása, és az állandósághoz való görcsös ragaszkodás

Ebbe a kategóriába tartozik, mikor a biztonság iránti igényünk olyan erőteljes, hogy a legkisebb kockázatot sem vállaljuk a fejlődésünk érdekében.
Az élet természetes rendje a folyamatos változás, ami minden téren a javunkat szolgálja- ugyanakkor az egyén nem a fejlődés érdekében tesz erőfeszítéseket, hanem az állandóság fenntartása válik elsődleges céllá.

Hirdetés

3. Az elérhető örömök és élvezetek elutasítása, indokolatlan korlátok felállítása

Az öröm megélése pozitív energiával tölti fel a testet és a lelket, ezáltal vagyunk képesek kapcsolódni az univerzális energiaáramlással, és jótékonyan hatni a környezetünkre, embertársainkra. Ha túl szűk, szükségtelen korlátokat állítunk fel saját magunknak, és mártírként lemondunk az egyébként számunkra elérhető örömforrásokról, valójában senkivel sem teszünk jót: az öröm megélésének hiánya fakóvá és élettelenné változtatja lelkünket, ezáltal teremtőerőnket is elveszítjük.

4. Múltbéli tapasztalatok, melyeket örökérvényűnek gondolunk

A múlt eseményei és érzelmi megélései természetesen mindig részesei lesznek az életünknek, hiszen ezeknek köszönhetően jutottunk oda, ahol ma vagyunk- és akivé váltunk.
Ugyanakkor ne gondoljuk azt, hogy a történelem feltétlenül megismétli önmagát, hiszen az idők során mi magunk is változtunk, tehát az események végkifejlete sem fog feltétlenül egyezni korábbi megtapasztalásainkkal.

5. Nem keressük a mélyebb összefüggéseket a történések mögött

Igyekezzünk sorsunkat magasabb perspektívából szemlélni, önmagunkból kilépve, egy kívülálló szemszögéből tekinteni életünkre.
Keressük meg a nem kívánatos események mögött a tanítást, amire személyiségfejlődésünk érdekében szükségünk volt.
Ne hárítsuk másra a felelősséget, találjuk meg gyenge pontjainkat, melyekről nem akartunk tudomást venni, és struccpolitikát folytatva kezeletlenül hagytuk a kívülről nyilvánvaló jellemhibáinkat.

Ez is érdekelhet

Ez a 4 csillagjegy a legszerencsésebb idén tavasszal

Március 20-án elstartol az asztrológiai újév, és ez a tavasz kezdőpontja is. Az ezt követő hónapokban nagyon kedvező energiák, sorsfordító erők hatnak mindannyiunkra. Lesz 4 csillagjegy, akik a legszerencsésebbek lesznek idén tavasszal. Lássuk, kik ők a tavaszi szerencsehoroszkóp szerint.

Tovább olvasom

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!